Μετά τα 30αρια που αναμένονται το Σαββατοκύριακο, από την Τρίτη έρχεται παγετός, με τον Γιώργο Τσατραφύλλια να τονίζει πως το θερμόμετρο θα πέσει 20 βαθμούς κάτω. Ο μετεωρολόγος κάνει αναφορά για απότομη πτώση της θερμοκρασίας, με την Τετάρτη να είναι η πιο κρύα ημέρα.
Ενδεικτικά, στην Αθήνα την Τετάρτη η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 8 βαθμοί Κελσίου, ενώ την προηγούμενη θα πέσει απότομα 9 βαθμούς μέσα σε λίγη ώρα.
Μάλιστα, αναμένονται και χιόνια ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.
«Ουκρανικός χιονιάς για 90+ ώρες θα ρίξει τη θερμοκρασία 20 βαθμούς…
Τα πάνω κάτω θα έρθουν στον καιρό την επόμενη εβδομάδα.
Μετά τα 30άρια και τη σκόνη του Σ/Κ, από τη Δευτέρα και κυρίως το τετραήμερο Τρίτη -Παρασκευή (18-21/3) πολικές αέριες μάζες μέσω της Ουκρανίας και της Πολωνίας θα επηρεάσουν και τη χώρα μας.
Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της μεταβολής θα είναι:
Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας (Τετάρτη η πιο κρύα ημέρα) ακόμα και 20 βαθμούς. Ενδεικτικά την Τετάρτη η μέγιστη θερμοκρασία στην Αθήνα θα είναι 8 βαθμοί, στην Θεσσαλονίκη 7, στην Πάτρα 10 και στο Ηράκλειο 12 βαθμοί Κελσίου.
Χιόνια στα βουνά αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας (Τρίτη-Τετάρτη κυρίως)
θυελλώδεις βοριάδες.