ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Γι’ αυτό επιλέξαμε τον Πέτριτς»

Στους λόγους για τους οποίους ο Παναθηναϊκός επέλεξε τον Μλάντεν Πέτριτς ως αντί-Φιγκερόα αναφέρθηκε ο Νίκος Νταμπίζας κατά την παρουσίαση του Κροάτη. Τι είπε για Ζέκα, Λαγό και Όλσεν!

«Γι’ αυτό επιλέξαμε τον Πέτριτς»

Ο τεχνικός διευθυντής του τριφυλλιού επεσήμανε πως ο παίκτης αποτελούσε εξ’ αρχής τον πρώτο στόχο για την ενίσχυση στην επίθεση, τόνισε πως και ο ίδιος ήταν θετικός στο να μετακομίσει στην Ελλάδα και έκλεισε τις δηλώσεις του με την ευχή να πάνε όλα καλά και αμφότερες οι πλευρές να μείνουν ικανοποιημένες από τη συνεργασία.

Αναλυτικά όσα είπε ο Νταμπίζας:

«Χρονικά είμαστε εντάξει με τις εξαγγελίες. Καλύψαμε το κενό του Φιγκερόα με τον καλύτερο τρόπο με βάση τα στοιχεία που θέλουμε να έχει ο επιθετικός και πιστεύω ότι σύντομα η εικόνα που έχουμε για τον Μλάντεν, να γίνει πράξη στο γήπεδο. Το κομμάτι της στατιστικής είναι ένας οδηγός για εμάς για την επιλογή του προσώπου, ο αριθμός των γκολ που πέτυχε. Υπάρχει άλλη μία παράμετρος σημαντική, το κομμάτι των στατικών φάσεων που αποδεδειγμένα έχουμε μία έλλειψη, θα δώσει λύσεις. Ήταν κριτήριο για τη απόφαση μας.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 24.638 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Είμαστε χαρούμενοι που είναι εδώ. Μας έδειξε ότι θέλει να έρθει στην ομάδα, γιατί έχει το δέλεαρ του Μουντιάλ. Μετά την πρώτη επαφή προτού διαρρεύσει το όνομα του, ήταν η πρώτη επιλογή, η προτεραιότητα μας. Ήμασταν τυχεροί και ικανοί που τον πείσαμε να έρθει. Μετά την πρώτη κουβέντα που είχαμε, μας έπεισε ότι θέλει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και να πάει στο Μουντιάλ. Αυτά ισχύουν στα λόγια, ελπίζουμε σύντομα το χορτάρι να δικαιώσει εμάς και τον Μλάντεν».

«Τα κριτήρια είναι συγκεκριμένα. Εμείς του εξηγήσαμε πως έχει η κατάσταση, τον κάναμε να αισθανθεί ότι είναι προτεραιότητα, μας έδειξε το ίδιο. Δεν ήταν ρόδινα όλα από την αρχή, αλλά είδαμε την κατάληξη. Για να βγει μία μεγάλή μεταγραφή, εξαρτάται από πολλά. Η μεγάλη επιθυμία του Μλάντεν ήταν να παίξει. Να πάει στο Μουντιάλ. Η καριέρα του το μαρτυρά. Με όλα αυτά, ήρθε η ευτυχή κατάληξη. Εάν θα υπάρξει συνέχεια, θα το δούμε. Στη δική μας ομάδα το μεγαλύτερο κριτήριο είναι η αξιοκρατία και η ισονομία. Κριτήρια είναι η ιστορία, το βιογραφικό και η ποδοσφαιρική αξία. Κινούμαστε ανάλογα με αυτά. Έχουμε γνώμονα την ισορροπία στα αποδυτήρια και δεν υποκύψαμε σε συμβόλαια και απατήσεις που ίσως χαλούσαν την ισορροπία. Συνυπολογίζουμε τα πάντα. Δεν αλλάζει η άποψη μας από τη μία στιγμή στην άλλη».

Για τις υποθέσεις Ζέκα, Λαγού και Όλσεν: «Στον απολογισμό που κάναμε πρόσφατα, είναι εκφρασμένη η επιθυμία του συλλόγου να τους κρατήσει. Με τον Τάσο έγινε έμπρακτο το ενδιαφέρον και περιμένουμε την απάντηση. Σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα. Με τον Ζέκα έχουμε χρόνο, αλλά τον θέλουμε να μείνει. Θα περιμένουμε το χρόνο να δούμε. Το δηλώνω ξανά, θέλουμε να μείνουν. Από το να γίνει πράξη έχουμε να διανύσουμε βήματα. Ο Όλσεν είναι μία περίπτωση που μας απασχολεί. Το καλοκαίρι ίσως έχουμε ελλείψεις σε δύο θέσεις με βάση το χειρότερο σενάριο, στο χαφ και στα στόπερ. Οπότε προετοιμαζόμαστε για αυτό. Εάν μπορέσουμε να φέρουμε ακόμα έναν παίκτη, το εξετάζουμε σοβαρα και σύντομα θα ξέρετε τις εξελίξεις. Έκανα ένα ταξίδι στο Μιλάνο, αξιολόγησα καταστάσεις και σύντομα θα φανούν τα αποτελέσματα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.