ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Η ζωή του ένα… όνειρο (vids)

Με αφορμή το γκολ του Καρέλη με τον Ατρόμητο, που κλείδωσε τη νίκη για το «τριφύλλι», το panathinaikos24.gr, παρουσιάζει την καριέρα του 22χρονου φορ, ο οποίος αποτελεί έναν από τους αγαπημένους τη «πράσινης» εξέδρας.

Η ζωή του ένα… όνειρο (vids)

Ούτε ο ίδιος δεν φανταζόταν πως θα εξελισσόταν η καριέρα του όταν ξεκινούσε μικρό παιδί από τα τμήματα υποδομής του Εργοτέλη στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το μικρόβιο ήταν… οικογενειακό, καθώς ο πατέρας του, Κώστας Καρέλη ο οποίος είναι παλιά δόξα της Ηρακλειώτικης ομάδας, τον έμαθε από μικρό τι… εστί μπάλα. Του έμοιασε στα σωματικά προσόντα, ωστόσο ο Θεός του χάρισε περισσότερο ταλέντο, αφού ο Νίκος έχει καταφέρει μόλις στα 22 του χρόνια να αποτελεί βασικό στέλεχος του Παναθηναϊκού, έχοντας όλο το μέλλον μπροστά του για ακόμη μεγαλύτερη εξέλιξη αλλά και επιτυχίες.

Ο Νίκος Καρέλης γεννήθηκε στις 24/2 του 1992 στην Αυλή Πεδιάδος, με τον πατέρα του Κώστα να τον μυεί στα μυστικά της μπάλας από μικρή ηλικία. Από τα 14 ξεκίνησε να προπονείται με την μεγάλη ομάδα του Εργοτέλη, δείχνοντας ψήγματα του ταλέντου του.

«Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο όταν ήμουν έξι χρονών. Ο πατέρας μου έπαιζε ποδόσφαιρο, μάλιστα αγωνίστηκε και στον Εργοτέλη και με έγραψε στο τμήματα υποδομής της ομάδας.

Είμαστε τυχεροί όσα παιδιά προερχόμαστε από την Ακαδημία του Εργοτέλη, καθώς μας δίνεται η δυνατότητα να διδαχθούμε τόσο σε αγωνιστικό όσο και ανθρώπινο επίπεδο. Μάλιστα η εξέλιξη που παρατηρείται από χρόνο σε χρόνο είναι σημαντική. Το Μαρτινέγκο είναι ένα μεγάλο σχολείο σε όλα τα επίπεδα και είμαι χαρούμενος που πέρασα από εκεί» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καρέλης για την ομάδα που ξεκίνησε την καριέρα του, τον Εργοτέλη.

Υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο στα 15 του, κάνοντας ντεμπούτο με την «κιτρινόμαυρη» φανέλα στις 20 Απριλίου του 2008, στο ματς Εργοτέλης-Ξάνθη στο Παγκρήτιο (μπήκε ως αλλαγή στο 78΄).

Παραλίγο να ζήσει το όνειρο…

Το ταλέντο του δεν πέρασε απαρατήρητο, αφού οι σκάουτερ της Άρσεναλ τον είχαν «σημειώσει» στο μπλοκάκι τους, καλώντας τον το καλοκαίρι του 2008 στο προπονητικό καμπ της ομάδας. Ο Καρέλης αγωνίστηκε σε τουρνουά στην Ιταλία σκοράροντας δυο γκολ (το ένα με πέναλτι) στον τελικό με την Γιουβέντους, «κλέβοντας» τις εντυπώσεις.

Παρά το γεγονός ότι το πρόσημο του ήταν θετικό εκείνο το καλοκαίρι, οι Άγγλοι δεν τον πήραν τηλέφωνο και ως εκ τούτου ο Καρέλης έμεινε στην Κρήτη και στον Εργοτέλη.

Η συνέχεια εκείνης της χρονιάς δεν ήταν ανάλογη για τον νεαρό άσο, καθώς είχε μόλις δυο συμμετοχές και συνολικά αγωνιστικά λεπτά 17, ωστόσο οι άνθρωποι της Κρητικής ΠΑΕ πίστευαν στο ταλέντο του, υπογράφοντας τον για τρία χρόνια το 2009.

Η χρονιά του…

Η σεζόν 2010-2011 ήταν η χρονιά του Καρέλη, ο οποίος αγωνιζόμενος σε 13 παιχνίδια, δυο φορές βασικός σκοράροντας το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα, αποδεικνύοντας πως έχει όλες τις προϋποθέσεις να σταθεί σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ.

Ο υποβιβασμός και η αλλαγή πλεύσης…

Ο υποβιβασμός του Εργοτέλη τη σεζόν 2011-2012 (9 συμμετοχές για τον Καρέλη) αποτέλεσε το ερέθισμα για μια αλλαγή στη καριέρα του Νίκου Καρέλη. Προτάσεις από την Ελλάδα υπήρξαν, ωστόσο ο ίδιος ήθελε εξωτερικό για να μπορέσει να εξελιχθεί.

Στα 20 του χρόνια παίρνει την απόφαση να ξενιτευτεί για την μακρινή και κρύα… Ρωσία, για λογαριασμό της Άμκαρ.

«Πήγα στην Ρωσία για να ακολουθήσω το όνειρό μου. Η Αμκαρ ήταν για μένα εμπειρία ζωής και ο προθάλαμος για μια καλύτερη καριέρα», ήταν τα λόγια του Καρέλη εκείνη την εποχή, εξηγώντας την απόφαση του να φύγει.

Τα κέρδη του στη Ρωσία

Παρά το γεγονός ότι δεν είχε πολλές συμμετοχές, τα οφέλη του από την παρουσία του στην Ρωσία ήταν πολλά.

«Κάναμε προπόνηση με την θερμοκρασία να είναι στους -25 βαθμούς Κελσίου και παρόλο που φορούσαμε γάντια και σκούφους το κρύο μας διαπερνούσε. Δεν έγιναν έτσι όπως τα περιμέναμε τα πράγματα στη Ρωσία. Ήταν, όμως, μία καλή χρονιά, δούλεψα με διαφορετικό τρόπο, έφτιαξα το χαρακτήρα μου. Ωρίμασα στη Ρωσία και σε ένα κλίμα, όπως αυτό της Ρωσίας», ανέφερε παλιότερα ο Καρέλης.

Παναθηναϊκός, Αναστασίου και Εθνική Ελλάδας

Καμιά φορά η ζωή τα φέρνει με τέτοιον τρόπο, που κάποιοι άνθρωποι παίρνουν τις ευκαιρίες ζωής, όπως αυτή του Καρέλη, όταν ο Παναθηναϊκός του προσέφερε συμβόλαιο.

Οι «πράσινοι» σε μια πρωτόγνωρη στιγμή στην ιστορία τους, με τα κατάλοιπα της πολυμετοχικότητας να χουν αφήσει πίσω τους καμένη… γη, αποφασίζει να στραφεί σε Έλληνες ταλαντούχους παίκτες, κάνοντας μια νέα αρχή σε όλα τα επίπεδα.

Ο Καρέλης μπαίνει αμέσως στα βαθιά και δείχνει να …κολυμπάει, με τον Γιάννη Αναστασίου να τον πιστεύει πολύ. Στα 22 του χρόνια, οι εμπειρίες που έχει ήδη πάρει αποτελούν το εχέγγυο για την μελλοντική επιτυχία.

Η απογοήτευση από την μη κλήση του στο Μουντιάλ, («Μου φτάνει που είμαι στους 30, Είναι το πρώτο βήμα, σημαντικό, εννοείται… Αν ο παίκτης πάει πολύ καλά, θα πάρει αυτό που αξίζει… Με έκανε πολύ χαρούμενο το ότι είμαι στην προεπιλογή… Μου δίνει κίνητρο για να δουλεύω σκληρά. Η Εθνική είναι άλλη μία οικογένεια για μένα», ανέφερε τότε) παρότι βρισκόταν στην προεπιλογή των 30, τον πείσμωσε και τελικά δικαιώθηκε λίγους μήνες αργότερα, όταν ο νέος Ομοσπονδιακός τεχνικός Κλαούντιο Ρανιέρι τον κάλεσε για τα ματς με Φινλανδία και Βόρειο Ιρλανδία.

Ο Καρέλης σκόραρε στον ντεμπούτο του με την «γαλανόλευκη» με ένα υπέροχο γκολ αποτελώντας πλέον μια από τις βασικότερες επιλογές (ο χρόνος θα το δείξει βέβαια) της Εθνικής Ανδρών.

Ο Νίκος Καρέλης σκόραρε προχθές το δεύτερο γκολ των «πράσινων» στο ματς με τον Ατρόμητο, γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο του Παναθηναϊκού, ο οποίος γνωρίζει ότι όταν παίζει ο Νίκος δίνει τα πάντα για να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει στη νίκη.

Μία γεύση από Καρέλη…

http://www.youtube.com/watch?v=F1n43Qkju-Y

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.