ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Ο Μαρινάκης αρμέγει τον Ολυμπιακό!»

Ο Γιάννης Αλαφούζος μιλάει έξω από τα δόντια για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ρίχνει τα βέλη του στον Βαγγέλη Μαρινάκη, αναφέρεται στην υπόθεση «στημένων», αλλά και στη μαφία του χώρου.

«Ο Μαρινάκης αρμέγει τον Ολυμπιακό!»

Ενα απόσπασμα από πρώτο μέρος της συνέντευξης του Γιάννη Αλαφούζου στο sdna.gr

Δώσατε και δίνετε έναν αγώνα και εσείς προσωπικά και ο Παναθηναϊκός προς την κατεύθυνση της διαφάνειας. Τόσο ώστε να θεωρεί κάποιος ότι έχει βοηθήσει. Ισχύει αυτό; «Η δικαιοσύνη κινείται μόνη της. Αν είχε κάποια εξάρτηση η ταχύτητα των εξελίξεων με εμάς, θα ήταν πολύ πιο γρήγορες. Έχουν κάνει άριστη δουλειά όσοι έχουν ασχοληθεί. Και έχουν και θάρρος διότι έχουμε δει απειλές και επιθέσεις κατά δικαστών και πολλών δημοσιογράφων. Με αυτή τη λογική η δική μας η επιμονή στις αποκαλύψεις, βοηθάει. Επίσης ο Παναθηναϊκός είχε να διαλέξει δύο δρόμους. Ο ένας ήταν να συναλλαγεί και να συνδιαλλαγεί με το σύστημα, κάτι που ήταν πάρα πολύ εύκολο. Δεν εννοώ ότι θα μας έδιναν ποτέ την πρωτοκαθεδρία αλλά θα μπορούσαμε, αν θέλουμε, να πάρουμε τα ψίχουλα μας. Αρνηθήκαμε να το κάνουμε, οπότε πήγαμε στο δεύτερο δρόμο να είμαστε απέναντι σε όλους».

Επειδή έχετε μιλήσει και σε μια Γ.Σ. της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» για το δρόμο της συνδιαλλαγής με το σύστημα, η ερώτηση είναι σαφής: υπήρξαν άνθρωποι από τα χαμηλά στρώματα του παρασκηνίου που προσπάθησαν να πουλήσουν εκδούλευση στον Παναθηναϊκό; «Πρώτα απ’ όλα δεν ήταν από τα χαμηλά, αλλά από τα υψηλά στρώματα! Με μεγάλη χαρά θα μας έκαναν κάποιες διαιτητικές εξυπηρετήσεις σε ορισμένα παιχνίδια, εάν ήμασταν πιο συνεργάσιμοι».

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 61.976 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τι εξελίξεις προβλέπετε να έχει η υπόθεση Κορέα; «Είναι ένδειξη υπανάπτυξης της χώρας το γεγονός ότι ακόμα κυκλοφορούν ελεύθεροι διάφοροι εγκληματίες οι οποίοι έχουν ανατινάξει μαγαζιά, δείρει κόσμο, απειλήσει ζωές, κάνουν παράνομα στοιχήματα, μιλούν σε τηλέφωνα και λένε απίθανα πράγματα μεταξύ τους. Δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο χρειάζεται για να τιμωρηθεί κάποιος σε αυτή τη χώρα. Είναι πρόκληση! Γενικά η χώρα δεν έχει αντισώματα και ανέχεται την παρανομία και τη διαφθορά. Είμαστε μια χώρα με πολλή υποκρισία και λίγη ουσία. Είναι λίγοι οι άνθρωποι, και αναφέρομαι στη δικαιοσύνη γιατί εκεί είναι η ελπίδα, οι οποίοι πολεμούν να κρατήσουν κάποιο επίπεδο για τη χώρα. Η χώρα πέρασε και περνάει μια τεράστια κρίση και φοβάμαι ότι δεν έχει τελειώσει ακόμα, αν και πάμε καλύτερα. Ελπίζω τα μαθήματα και τα παθήματα που υφιστάμεθα από τα λάθη του παρελθόντος, και η διαφθορά είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι στα παθήματα της εποχής μας, θα αλλάξουν σιγά –σιγά την κοινωνία. Θα καταλάβουμε ότι ο νόμος πρέπει να ισχύει για όλους και να εφαρμόζεται. Δεν είναι προαιρετική ή κατά συνθήκη η άσκηση του νόμου. Είναι απόλυτη. Ο νόμος λέει το άσπρο – άσπρο και το μαύρο – μαύρο. Δεν υπάρχει γκρι απόχρωση. Ή είσαι απατεώνας ή δεν είσαι. Ή στήνεις παιχνίδια ή δεν στήνεις. Ή έχεις δείρει κόσμο ή δεν έχεις δείρει. Ενδιάμεσο δεν υπάρχει».

«Δεν φορούν παντελόνια όσοι ενέχονται στην υπόθεση Κορέα» Από όσα γνωρίζετε, έχουμε ακόμα πολλά στάδια μπροστά μας για να φτάσει σε κάποιο αποτέλεσμα η δικαστική έρευνα; «Δεν έχω ιδιαίτερη πληροφόρηση. Υπάρχουν δικαστικά στάδια. Είναι και άλλες υποθέσεις, όπως αυτή της φορολογικής απάτης, η οποία είναι σε τεράστια έκταση. Είναι η έρευνα του κυρίου Λακαφώση σε εξέλιξη. Υπάρχει ένα πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας. Δεν γνωρίζω τον υπεύθυνο αλλά πρέπει να ξέρετε ότι μόλις ολοκληρώθηκε το πόρισμα μετατέθηκε επειδή έκανε τη δουλειά του! Πρόκειται περί σκανδάλου! Δεν γίνεται να υφιστάμεθα τη φορολογική επιδρομή, χωρίς την οποία βέβαια δεν θα επιβίωνε η χώρα ασχέτως εάν θα μπορούσαν να γίνουν κάποιες άλλες κινήσεις, και μία κατηγορία απατεώνων είναι υπεράνω του νόμου. Να βγαίνεις από τα ρούχα σου! Δεν λέω ότι δεν έχουμε κάνει και εμείς τα λάθη μας στον Παναθηναϊκό και πιθανώς να τα ξανακάνουμε στο μέλλον, αλλά σε γενικές γραμμές μας διακρίνει ένα ήθος, μας αρέσει ο ανταγωνισμός και θέλουμε να κερδίζουμε με το σπαθί μας. Δεν μας αρέσει να κερδίζουμε αλλιώς. Δεν μπορώ να αντιληφθώ την έκταση της δειλίας και της υποκρισίας, τι είναι πιο δεύτερο από το να αγοράζεις τα πάντα. Και μάλιστα να παινεύεσαι και να καυχιέσαι επειδή δέρνεις, επειδή λαδώνεις, επειδή απειλείς. Το ποδόσφαιρο είναι αθλητισμός και ο αθλητισμός σχετίζεται με έντιμα αισθήματα και συναισθήματα όπως ο ανταγωνισμός, αλτρουισμός. Αρχές που εδώ έχουμε ξεχάσει».

Φοβάστε πέραν των προσωπικών απειλών και επιθέσεων που δέχεστε, μπορεί όσοι είναι στο παρακράτος του ποδοσφαίρου, όπως το περιγράφετε, να προσπαθήσουν να πλήξουν τον Παναθηναϊκό με κάθε τρόπο; Να ξεσκονίζουν κάθε οικονομική συναλλαγή ή ό,τι άλλο; «Φυσικά και ψάχνουν να τον πλήξουν. Ό,τι υπάρχει το έχουν βρει και το έχουν βγάλει. Δεν λέω ότι δεν έχουμε προβλήματα, αλλά δεν μας αγγίζει τίποτα».

Μετά από όσα έχουν συμβεί με την υπόθεση Κορέα είναι φυσιολογικό να μην έχει παρέμβει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας; «Οι δικές μου πληροφορίες είναι ότι ένας μεγάλος αριθμός από τους 16 κατηγορουμένους για κακουργήματα από τον εισαγγελέα είναι μέλη της αθλητικής δικαιοσύνης. Και ενεργά και από αυτά που έχουν φύγει. Νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα. Νομίζω ότι είναι πρόκληση. Υπάρχει σαφώς μια μεροληπτική, κατευθυνόμενη αντιμετώπιση του Παναθηναϊκού. Το θεωρώ γελοίο. Αν νομίζουν με αυτές τις πρακτικές θα μας φοβίσουν είναι πολύ γελασμένοι. Όπως επίσης είναι πάρα πολύ γελασμένοι ότι θα μπορέσουν να ελέγξουν την ενημέρωση που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο. Δεν αναφέρομαι στον ΣΚΑΪ αλλά σε ανθρώπους που θέλουν και επιμένουν να κάνουν τη δουλειά τους. Έχουμε προχωρήσει πολύ ως χώρα και ολοκληρωτικά καθεστώτα δεν μπορούν πια να επιβληθούν στην Ελλάδα».

Για το γεγονός ότι δεν έχει παραιτηθεί κανείς από την ΕΠΟ τι έχετε να πείτε;… «Άλλη πρόκληση. Δείχνει την έκθεση της ανηθικότητας και της δειλίας. Την έλλειψη ανδρισμού. Δεν θέλω να εκληφθεί ως σεξιστικός όρος. Τον εννοώ σαν αυτό που λέει ο λαός “δεν φοράει παντελόνια”. Ποιος φοράει παντελόνια από τους προέδρους των ομάδων που ενέχονται στην υπόθεση μέχρι την ΕΠΟ; Είναι οι πιο δειλοί, ασπόνδυλοι άνθρωποι που έχω ποτέ αντιμετωπίσει. Χαρακτηρίζω ιδιαίτερη δειλία να έχεις μπράβους, να εξαγοράζεις τα πάντα και να παινεύεσαι γι’ αυτό. Να κυκλοφορείς με στρατό και να δέρνεις δημοσιογράφους ή να κάνεις εξυπνάδες σε νυχτερινά κέντρα διασκέδασης».

«Εμείς έχουμε βάλει περισσότερα χρήματα από τον Μαρινάκη» Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Γιάννη Αλαφούζου στο sdna.gr και τον δημοσιογράφο, Σταμάτη Γαρρή εδώ

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.