ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Μάχη… πολλών αστέρων (vids, pics)

Δύο «κολοσσοί» του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, συγκρούονται την ερχόμενη Πέμπτη (26/2, 21:05). 12 τρόπαια Ευρωλίγκας θα… «απλωθούν» στη «Nokia Arena», σε μία «μάχη» υψίστης σημασίας για τον Παναθηναϊκό.

Μάχη… πολλών αστέρων (vids, pics)

Μερικοί από τους κορυφαίους αστέρες του Ευρωπαϊκού μπάσκετ έχουν φορέσει τις φανέλες των Παναθηναϊκού και Μακάμπι (κάποιοι και τις δύο…), σε μια αναμέτρηση που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Τα ρεκόρ που… θα σπάσουν και τα στατιστικά

Οι «πράσινοι» προετοιμάζονται πυρετωδώς για το ντέρμπι με την Μακάμπι, με τις δύο ομάδες να «μπαίνουν» στο ματς με 5-2 αμφότερες, με τη νίκη να δίνει πλεονέκτημα στην ομάδα που θα την κατακτήσει, ειδικά δε αν το κάνει ο Παναθηναϊκός.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 1.097 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έχει χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής 11 διαφορετικούς «βασικούς» παίκτες στη διοργάνωση, ενώ έχει χρησιμοποιήσει 15 διαφορετικούς παίκτες στα ματς της Ευρωλίγκας.

Περιμένοντας τον Λαουάλ

Ο νεοαποκτηθείς Γκάνι Λαουάλ, αναμένεται να κάνει ντεμπούτο με την πράσινη φανέλα, στο ματς του Ισραήλ, σε όλες τις διοργανώσεις, αφού λόγω ενοχλήσεων στον ώμο μετά από χτύπημα που δέχτηκε σε προπόνηση του, δεν συμμετείχε σε κάποιο από τα ματς που προηγήθηκαν.

Super-Γκιστ

Ο Τζέιμς Γκιστ χρειάζεται δύο ακόμη κλεψίματα για να φτάσει τα 100 στη διοργάνωση, ενώ σουτάρει τουλάχιστον ένα τρίποντο στα τελευταία οκτώ παιχνίδια του στην Ευρωλίγκα, με ποσοστό 50% (9/18), εξαιρετικό νούμερο για τα δεδομένα του Αμερικάνου που έχει βελτιωθεί πολύ και σε αυτό το κομμάτι, όντας ένας από τους κορυφαίους πάουερ φόργουορντ στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή.

Ρεκόρ χωρίς Διαμαντίδη, δεν γίνεται…

Η Μακάμπι έχει να θυμάται… τον Διαμαντίδη, ο οποίος αποτέλεσε τον δήμιο των Ισραηλινών, στον 5ο τελικό στα πλέι οφ του 2012, όπου οι «πράσινοι» με νίκες 3-2 απέκλεισαν τη Μακάμπι και πήγαν στο Final-4 της Κωνσταντινούπολης.

Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» σε εκείνο το ματς σκόραρε 25 πόντους, έχοντας 15/18 βολές, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και ένα κόψιμο, με index που εκτινάτηκε στο 34!

Παράλληλα οι Ισραηλινοί έχουν να θυμούνται τον Μήτσο και από το 2011, στον τελικό της Βαρκελώνης, όπου με 16 πόντους και 9 ασίστ, οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην 6η κούπα Ευρωλίγκας, με τους «πράσινους» να επικρατούν με 78-70. Ο «3D» αναδείχτηκε MVP του Final-4, φυσικά…

Ένα ακόμα ενδιαφέρον νούμερο, είναι το γεγονός πως ο Δημήτρης Διαμαντίδης έχει πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο στα επτά από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια στην διοργάνωση.

Ο… Batman Φώτσης

Ο Αντώνης Φώτσης κυνηγάει το δικό του… ρεκόρ, αφού χρειάζεται δύο επιθετικά ριμπάουντ για να ισοφαρίσει τον Αλεξέι Σαβρασένκο στην 9η θέση στην ιστορία της διοργάνωσης. Στο ματς «μπαίνει» με 292… Επίσης ο «Batman» έχει σκοράρει από τα 6,75 σε έξι συνεχή παιχνίδια στην διοργάνωση.

Μπατίστα… με κίτρινη… και τώρα πράσινη φανέλα

Ο Εστεμπάν Μπατίστα είναι στη λίστα των παικτών που έχουν φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων. Αποτέλεσε μέλος της Μακάμπι Τελ Αβίβ, τη σεζόν ’07-’08 (έφυγε τον Δεκέμβριο του 2008), φτάνοντας μάλιστα στον τελικό του Final-4 του 2008, όταν η ισραηλινή ομάδα ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Ουρουγουανός άσος, ήταν συμπαίκτης του Νίκολα Βούιτσιτς που τώρα είναι μάνατζερ στην Μακάμπι, ενώ φυσικά έπαιζε υπό τις οδηγίες του Πίνι Γκέρσον, που τώρα είναι μέλος του τεχνικού τιμ της «ομάδας του λαού».

Σλότερ, Παππάς και Γιάνκοβιτς στην εξίσωση…

Ο Έι Τζέι Σλότερ έχει σκοράρει σε ένα τουλάχιστον τρίποντο στα 10 τελευταία ματς στην Ευρωλίγκα, ο Νίκος Παππάς έχει σουτάρει 12 συνεχόμενες ελεύθερες βολές (στα ματς που έχει παίξει φυσικά…), ενώ ο Βλάντο έχει τουλάχιστον ένα κλέψιμο στα τελευταία πέντε παιχνίδια.

Από τον Κάτας… στον Μπατίστα

Μερικοί από τους κορυφαίους παίκτες της Ευρώπης, έχουν αγωνιστεί με τις φανέλες και των δύο ομάδων, μέσα στα χρόνια.

Ποιος δεν θυμάται τον Όντετ Κάτας, τον Άριελ Μακντόναλντ, τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, τον Στεφάν Λάσμε, τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, Ντέιβιντ Λόγκαν και τον τωρινό σέντερ των «πρασίνων» Εστεμπάν Μπατίστα.

alvertis
bodiroga
katas
lasme
ÊÏÕÔËÏÕÁÉ ÌÁÊÍÔÏÍÁËÍÔ / ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÌÁÊÁÌÐÉ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2002)
ÏÌÐÑÁÍÔÏÂÉÔÓ ÃÊÅÑÓÏÍ / ÓÕÍÅÍÔÕÎÇ ÔÕÐÏÕ ÖÁÉÍÁË ÖÏÑ ÓÏÕÐÑÏËÉÃÊÁ 2000
radja
ÁËÂÅÑÔÇÓ ÃÉÁÓÉÓÊÅÂÉÔÓÉÏÕÓ  / ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÌÁÊÁÌÐÉ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2003) / PANATHINAIKOS - MACCABI (EUROLEAGUE 2003)
ÃÉÁÓÉÊÅÂÉÔÓÉÏÕÓ   ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ - ÌÁÊÁÌÐÉ (ÅÕÑÙËÉÃÊÁ 2011-2012)  JASIKEVICIUS  PANATHINAIKOS - MACCABI (EUROLEAGUE 2011-2012)
sofo

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.