ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 71-65

Διαστημικός Μπουρούσης, νικητής Παναθηναϊκός!

Έχοντας «σεληνιασμένο» τον Γιάννη Μπουρούση (14π, 11ριμπ) και πάνω από 15.000 οπαδούς στο πλευρό του, οι οποίοι μετέτρεψαν το ΟΑΚΑ σε «καμίνι», ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 71-65 της Μπαρτσελόνα πετυχαίνοντας την 11η νίκη του στην Ευρωλίγκα. «Θηρίο» ο Σίνγκλετον που μπήκε την τελευταία στιγμή στη 12άδα και έδωσε λύσεις στις κρίσιμες στιγμές

Διαστημικός Μπουρούσης, νικητής Παναθηναϊκός!

Ο Γιάννης Μπουρούσης «έλυνε» και «έδενε» σε άμυνα και επίθεση, πραγματοποιώντας το καλύτερο του παιχνίδι με την πράσινη φανέλα.

Χάρη στο double-double του Καρδιτσιώτη σέντερ (14 πόντοι – 11 ριμπάουντ) αλλά και την πολύτιμη συνδρομή των Κει Σι Ρίβερς (13 πόντοι), Μάικ Τζέιμς (10 πόντοι) και Κρις Σίνγκλετον (10 πόντοι), ο Παναθηναϊκός κατάφερε να «υπερκεράσει» το εμπόδιο της Μπαρτσελόνα, επικρατώντας με 71-65 στο «καυτό» ΟΑΚΑ και πετυχαίνοντας την 11η νίκη του στη διοργάνωση.

Το ματς

Ο Ντόελμαν με σουτάκι από τα 4μ. έβαλε το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης για να έρθει η «πληρωμένη» και άμεση απάντηση του Παναθηναϊκού και συγκεκριμένα από τα τρίποντα των Μπουρούση και Τζεντίλε (6-2, 2′). Ο «γερόλυκος» Ναβάρο πήρε το φάουλ από τον Τζεντίλε και με τρεις εύστοχες βολές διαμόρφωσε το 7-6 για την Μπαρτσελόνα και στον «αντίποδα» ο Καλάθης με λέι-απ έκανε το 8-7. Το επιθετικό «ξέσπασμα» των πρώτων λεπτών έδωσε τη θέση του στην εκατέρωθεν αστοχία, την οποία «έσπασε» ο Φελντέιν με τρίποντο (11-7, 7′), με τον Τζεντίλε να πετυχαίνει στη συνέχεια το τελευταίο καλάθι των «πρασίνων» στην πρώτη περίοδο (15-13).

Ο Ρίβερς «άνοιξε» λογαριασμό έξω από τα 6.75μ, διευρύνοντας το προβάδισμα του Παναθηναϊκού (20-15, 12′), αλλά η χαρά του «εξάστερου» δεν κράτησε και πολύ καθώς η ομάδα του Μπαρτζώκα βρήκε τον τρόπο να απαντήσει πολύ γρήγορα με τα σουτ του Βεζένκοφ και του Κοπόνεν, περνώντας μπροστά με 25-22 (15′). Το «θηρίο» Κρις Σίνγκλετον, ο οποίος είχε περάσει λίγη ώρα πριν στο παρκέ αντί του Μπουρούση, έδειξε τον δρόμο και με τη βοήθεια του Μάικ Τζέιμς, μετέτρεψαν το 22-25 σε 34-25 (18′). Το 12-0 σερί του «τριφυλλιού» απειλήθηκε μονάχα από τις προσπάθειες του Ντόελμαν, που κατάφερε να μειώσει το σκορ μέσω των ελευθέρων βολών και μιας όμορφης προσπάθειας «ψαλιδίζοντας» της διαφορά στους 7 πόντους, στον δρόμο προς την «ανάπαυλα» (36-29).

Με το «καλημέρα» στο δεύτερο μέρος, ο Καλάθης φρόντισε να εκτοξεύσει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα με τρίποντο (39-29). Οι «Μπλαουγκράνα» με Ράις και Τόμιτς βρήκαν λύσεις και μείωσαν προσωρινά σε 39-34 (22′) και 43-39 (25′). Από εκείνο το σημείο και έπειτα ξεκίνησε το «φεστιβάλ» τριπόντων για τις δύο ομάδες. Ο Φελντέιν διαμόρφωσε το 46-38, για να απαντήσει ο Ράις αμέσως μετά. Στη συνέχεια ο Ρίβερς «μπουμπούνησε» με τη σειρά του στο τρανζίσιον, αλλά ο Ράις δήλωσε ξανά «παρών για το 49-46 (28′). Βέβαια, οι «πράσινοι» βρήκαν τον τρόπο να «ανασάνουν» μέσω του εξαιρετικού απόψε Μπουρούση, που έδωσε «αέρα» οκτώ πόντων στην ομάδα του μέσω βολών (54-46).

Ο Παναθηναϊκός έμπαινε στο 4ο δεκάλεπτο έχοντας το «μπόνους» του +8, το οποίο όμως «εξανεμίστηκε» γρήγορα χάρη στα μεγάλα σουτ των Κοπόνεν και Βεζένκοφ, που έφεραν το ματς στην «κόψη» του «ξυραφιού» (55-54, 33′). Ο Τζέιμς με… παλικαρίσιο γκολ-φάουλ έδωσε μια μικρή «ανάσα» στο «τριφύλλι» και στη συνέχεια ο Ρίβερς με πολύ έξυπνο τρόπο στον αιφνιδιασμό επανέφερε το +4 για τον Παναθηναϊκό (60-56, 35′). Έπειτα, ο Σίνγκλετον έβαλε… φωτιά στο ΟΑΚΑ με τρομερό τρίποντο (63-56), αλλά ο Βεζένκοφ είχε βρει τρόπο να «συνδεθεί» με το καλάθι κρατώντας τη Μπαρτσελόνα «ζωντανή» (63-59). Το τρομερό κάρφωμα του Παππά και το χουκ του Μπουρούση έδωσαν νέα «δικλείδα» ασφαλείας στους «πράσινους» (69-63, 38′). Ο Τζέιμς με δίποντο τελείωσε τη δουλειά, διαμορφώνοντας το τελικό 71-65.

Τα δεκάλεπτα: 15-13, 36-29, 54-46, 71-65

Screenshot_7
Screenshot_8

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ