ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΟ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΟ BUZZER BEATER

Όταν ο Κένι Γκάμπριελ “πλήγωνε” τον Ζοτς… (vid)

Οι αναμνήσεις του Κένι Γκάμπριελ από τις αναμετρήσεις κόντρα στη Φενέρμπαχτσε είναι άκρως θετικές καθώς ο Αμερικανός φόργουορντ είχε «πληγώσει» την ομάδα του Ομπράντοβιτς με τη φανέλα της Καρσίγιακα στους ημιτελικούς του πρωταθλήματος τη σεζόν 2014/15!

Όταν ο Κένι Γκάμπριελ

Τη σεζόν 2014/15, η Πινάρ Καρσίγιακα, η οποία είχε στις τάξεις της τον νυν καλαθοσφαιριστή του Παναθηναϊκού, προκάλεσε τη μεγαλύτερη έκπληξη των τελευταίων ετών στο τουρκικό μπάσκετ κατακτώντας το πρωτάθλημα.

Για να φτάσει σε αυτό το κατόρθωμα, η ομάδα του Ουφούκ Σάριτσα έπρεπε να υπερκεράσει το εμπόδιο του «μεγαθηρίου» που άκουγε στο όνομα Φενέρμπαχτσε, έχοντας μάλιστα μειονέκτημα έδρας. Η πρώτη αναμέτρηση έδειξε το τι θα ακολουθήσει, με την Καρσίγιακα να «αλώνει» την έδρα της ομάδας του Ζοτς με 97-96. Η Φενέρ «απάντησε» στο επόμενο παιχνίδι επικρατώντας με 84-70, στέλνοντας τη σειρά στη Σμύρνη και στο 1-1.

Εκεί εξελίχθηκε ακόμα ένα θρίλερ. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκονταν μπροστά με ένα πόντο και ήθελαν μια καλή άμυνα στην τελευταία επίθεση για να κλειδώσουν τη νίκη. Ο νυν γκαρντ της Φενέρ, Μπόμπι Ντίξον, πήρε την προσπάθεια πάνω του, αλλά το ντράιβ του προς το καλάθι δεν βρήκε στόχο. Στη συνέχεια, το επιθετικό ριμπάουντ κατέληξε στα χέρια του Ντίμπλερ, ο οποίος με σουτ από τα 5 μέτρα έκανε τη δική του -άστοχη επίσης- προσπάθεια…

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.532 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όλα αυτά μέχρι να εμφανιστεί ως «από μηχανής θεός» ο Κένι Γκάμπριελ, το μαγικό χέρι του οποίου έδωσε τη λύση και τη νίκη στην ομάδα του με 84-83, επτά δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα! Η φάση αυτή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και… φόλοου τίτλου!

Η Καρσίγιακα χρωστά στον Γκάμπριελ το δεύτερο «ροζ φύλλο» της στη σειρά που της έδωσε την απαραίτητη ψυχολογία και ώθηση ώστε να «κλειδώσει» την πρόκριση στα τελικά λίγες ημέρες αργότερα (84-62) και εν τέλει να κατακτήσει το τρόπαιο με 4-1 νίκες κόντρα στην Αναντολού Εφές.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.