ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 79-61

Δεν του άξιζε τέτοιος αποκλεισμός

Ο Παναθηναϊκός αδίκησε τον εαυτό του κυρίως στα ματς της Αθήνας και έχοντας το 0-2 στην «πλάτη» του, υποτάχθηκε στην ανωτερότητα της Φενέρ στην Τουρκία χάνοντας με 79-61 και το final 4 έμεινε μακρινό όνειρο.

Δεν του άξιζε τέτοιος αποκλεισμός

Η Φενέρ φρόντισε να εκμεταλλευτεί την ώθηση της εξέδρας (sold out στο «Ulker Arena» των 13.000) και πήρε ένα γρήγορο πρώτο προβάδισμα με το εύστοχο τρίποντο του Ντατόμε και το γκολ-φάουλ του Κάλινιτς (8-2, 2′). Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός φρόντισε να ανακόψει τη φόρα των γηπεδούχων «σκληραίνοντας» την άμυνά του και με μπροστάρη τον Καλάθη κατάφερε να φτάσει στο.. καλάθι το ματς (11-9) και με τρίποντο του Ρίβερς να προσπεράσει (11-12, 6′). Από εκείνο το σημείο και έπειτα κυριάρχησε το «physical game» στο ζωγραφιστό, με τη Φενέρ να κλείνει το δεκάλεπτο στο +1 (18-17) με 1/2 βολές του Ντίξον.

Το «τριφύλλι» κατέθετε περισσή ενέργεια στο παρκέ, όμως δεν μπορούσε να την κεφαλαιοποιήσει, μετατρέποντάς τη σε σκορ. Παρά ταύτα, ο Τζέιμς Φελντέιν δήλωσε «παρών» και με ένα σερί 5-0 από τα δικά του χέρια, ο Παναθηναϊκός πήρε νέο προβάδισμα (18-22, 12′). Η άμυνα των «πρασίνων» είχε κάνει αρκετά καλή δουλειά όσον αφορά τον περιορισμό του Μπογκντάνοβιτς, δεν μπόρεσε να βρει όμως λύση στην συνύπαρξη των Ούντο – Βέσελι. Οι δυο τους «χτύπησαν» με επιτυχία τη ρακέτα του «τριφυλλιού», με τους Νάναλι και Ντατόμε να συμπληρώνουν από την περιφέρεια (35-28, 17′). Το μόνο που κατάφερε ο νευρικός και άστοχος, στα τελευταία πέντε λεπτά του ημιχρόνου, Παναθηναϊκός, ήταν να μειώσει με ωραίο φλόουτερ του Τζέιμς, καλάθι που διαμόρφωσε το σκορ ημιχρόνου (37-30).

Το δεύτερο μέρος «άνοιξε» όπως το πρώτο, με τον Ντατόμε να «συνδέεται» με το καλάθι από μακριά, ωστόσο ο Ρίβερς βρήκε τρόπο να απαντήσει στην επόμενη επίθεση, διατηρώντας τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (40-33, 21′). O Πασκουάλ αποφάσισε να επιστρατεύσει την τριάδα των Παππά, Τζέιμς και Ρίβερς, προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα να βρει ρυθμό στην επίθεση, αλλά, στον αντίποδα, ο Ντατόμε συνέχισε να «πληγώνει» την «πράσινη» άμυνα (44-33, 23′). Με τις βολές του Παππά, οι «πράσινοι» ψαλίδισαν τη διαφορά (44-37, 26′) αλλά η προσπάθεια αντεπίθεσης δεν είχε συνέχεια. Οι εύστοχες προσπάθειες των Κάλινιτς και Σλούκα έφεραν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (52-40), με τον Ρίβερς να την κατεβάζει ένα «κλικ» στο τέλος του δεκαλέπτου (52-42).

Ο Παναθηναϊκός τα είχε καταφέρει αρκετά καλά στην άμυνα, ωστόσο δεν μπορούσε να βρει λύσεις στην επίθεση. Το κάρφωμα του Γκιστ έδωσε μία στιγμή… ανάτασης στο «τριφύλλι» αλλά στη συνέχεια ήρθε η… κατηφόρα. Ο αγχωμένος Νικ Καλάθης υπέπεσε σε δύο απανωτά λάθη τα οποία μεταφράστηκαν σε τρίποντα του Νάναλι και του Μπογκντάνοβιτς (που «μίλησε» μετά από ώρα), και έστειλαν τη Φενέρ στο +16 (60-44) επτά λεπτά πριν τη λήξη του ματς, «κόβοντας» τα «φτερά» των «πρασίνων».

Η… σεμνή τελετή έλαβε ουσιαστικά τέλος από εκείνη τη στιγμή. Στη συνέχεια, οι παίκτες της Φενέρ, έχοντας αποβάλλει το όποιο άγχος τους, «έβλεπαν» το καλάθι σαν… βαρέλι και συνέχισαν την «ομοβροντία» έξω από τα 6.75μ, με τη διαφορά να ξεπερνά μάλιστα τους 20 πόντους (69-48) πέντε λεπτά πριν τη λήξη του ματς.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 37-30, 52-42, 79-61

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ