ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Σαν σήμερα: «Μακάρι η κόρνα της λήξης να μην ηχήσει…» (vids)

Στις 11 Οκτωβρίου του 2009, ο Φραγκίσκος Αλβέρτης φόρεσε για τελευταία φορά τη φανέλα με το «4», πριν αυτή κρεμαστεί στον ουρανό του ΟΑΚΑ.

Σαν σήμερα: «Μακάρι η κόρνα της λήξης να μην ηχήσει...» (vids)

Ανέκαθεν, ο Παναθηναϊκός είχε τον δικό του, συγκινητικό και επιβλητικό παράλληλα, τρόπο, ώστε να αποχαιρετά τις «σημαίες» του, με την περίπτωση του Φραγκίσκου Αλβέρτη να μην αποτελεί εξαίρεση στον γενικό κανόνα.

Σαν σήμερα, πριν από οκτώ χρόνια, το ΟΑΚΑ γέμισε για χάρη του «Φράγκι», ο οποίος είχε λάβει την απόφαση να βάλει τέλος σε μια τεράστια καριέρα, συνυφασμένη αποκλειστικά με την πορεία του Παναθηναϊκού προς τη δόξα.

Στο τέλος της συγκινητικής αυτής τελετής, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας συμμετέχουσα στο φιλικό προς τιμήν του Φραγκίσκου, 20.000 φίλοι του Παναθηναϊκού και αμέτρητοι άλλοι από τις οθόνες τους είδαν τη φανέλα με το Νο4 να… ταξιδεύει προς την οροφή του ΟΑΚΑ.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 19.525 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, καθώς η πράξη αυτή αποτέλεσε ένα σύμβολο τιμής για τον άνθρωπο που έμεινε 19 χρόνια στον σύλλογο, πανηγυρίζοντας 25 τίτλους ως παίκτης (11 πρωταθλήματα, 8 κύπελλα, 5 ευρωπαϊκά και 1 διηπειρωτικό) και έβαλε το λιθαράκι του για την… εκτόξευση του brand name του συλλόγου, ο οποίος έφτασε να γίνει «εξάστερος».

Παράλληλα, την ημέρα εκείνη έλαβε χώρα και η παράδοση των «σκήπτρων» της αρχηγίας, με τον Αλβέρτη να παραχωρεί τη θέση του και τις… αρμοδιότητές του στον διάδοχό του, Δημήτρη Διαμαντίδη, που κράτησε και τίμησε την κληρονομιά του Αλβέρτη για επτά ακόμη χρόνια…

Για το τέλος, δεν μπορούμε παρά να μην αναφερθούμε στο πανό που κρεμάστηκε εκείνη την ημέρα στα κάγκελα του ΟΑΚΑ και αποτέλεσε ενδεικτικό σημείο της συγκινητικής ατμόσφαιρας που κυριαρχούσε: «Μακάρι η κόρνα της λήξης να μην ηχήσει και ο αρχηγός μας να μη σταματήσει»…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.