ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Επίδειξη δύναμης εν όψει… σεντονιού

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε πια αγωνιστική ταυτότητα. Ξέρουμε ότι είναι μια ομάδα που πρεσάρει πολύ, που παίζει με τη μπάλα κάτω, που έχει πολλούς τρόπους ανάπτυξης. Αρχίζει να αποκτά, σιγά σιγά και συνοχή στην άμυνα. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Επίδειξη δύναμης εν όψει… σεντονιού

Καλύτερο Σαββατοκύριακο δεν θα μπορούσε να σκεφτεί ο Παναθηναϊκός. Ηττα του Ατρόμητου στη Λιβαδειά, ήττα του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, νίκη δική του στην Κομοτηνή. Σημαίνουν όλα αυτά -2 από την τρίτη θέση και -5 από την δεύτερη. Θυμίζω, ότι μέχρι την προηγούμενη αγωνιστική, η δεύτερη θέση απείχε 11 βαθμούς. Εκτός από βαθμολογικό, έχει και ψυχολογικό όφελος. Αυτοπεποίθησης.

Φάνηκε από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε το ματς της Κομοτηνής. Οι παίκτες μπήκαν στο γήπεδο γνωρίζοντας πως οι «από πάνω τους» έχουν πετάξει βαθμούς κι εκείνοι έχουν την ευκαιρία πια να ανασάνουν στο σβέρκο τους πιο απειλητικά από ποτέ. Δεν κρύβω πως φαντάστηκα, λεπτά πριν ξεκινήσει ο αγώνας, ότι ίσως το άγχος επηρεάσει όλα τα πιτσιρίκια του Αναστασίου. Με διέψευσαν. Πανηγυρικά.

Σε μία από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος και απέναντι σε μια πραγματικά καλή και δουλεμένη ομάδα, ο Παναθηναϊκός υπήρξε επιβλητικός. Εκανε επίδειξη δύναμης. «Καθάρισε» τη μπουγάδα, σημειώνοντας δύο γκολ και μην επιτρέποντας στους γηπεδούχους να τους απειλήσουν σε κανένα σημείο του αγώνα. Είδαν τον Καρέλη να σηκώνει το βάρος της απουσίας του Μπεργκ και να σκοράρει ένα καταπληκτικό γκολ, λειτουργώντας στη φάση σαν φορ μεγάλης κλάσης. Είδαν τον Ατζαγκούν να παίρνει πρωτοβουλίες, να απλώνει το παιχνίδι, να κουβαλά μπάλα και να αποτελεί κίνδυνο για τον αντίπαλο. Εδειξαν – ξανά – βελτίωση στο παιχνίδι τους. Όπως συμβαίνει σε κάθε ματς από τα Χριστούγεννα και έπειτα.

Ο Παναθηναϊκός απέκτησε πια αγωνιστική ταυτότητα. Ξέρουμε ότι είναι μια ομάδα που πρεσάρει πολύ, που παίζει με τη μπάλα κάτω, που έχει πολλούς τρόπους ανάπτυξης. Αρχίζει να αποκτά, σιγά  σιγά και σύνεση στην άμυνα. Αν τελειοποιήσει αυτό το κομμάτι, θα μπει στα πλέι οφ με αυξημένες πιθανότητες να βγει πρώτος σε αυτά και να παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.