ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Οι νύχτες του Σπανούλη στο ΟΑΚΑ

Ο Βασίλης Μοιρώτσος έψαξε και βρήκε τα 11 βράδια που ο Βασίλης Σπανούλης επισκέφτηκε το ΟΑΚΑ ως αντίπαλος και έβγαλε συμπέρασμα: οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και λένε όλη την αλήθεια για τον διαφορετικό «KillBill» που εμφανίζεται στο σπίτι της πρώην ομάδας του.

Οι νύχτες του Σπανούλη στο ΟΑΚΑ

Η συζήτηση είχε ξεκινήσει από τις πρώτες κιόλας παρουσίες του Βασίλη Σπανούλη στο ΟΑΚΑ, ως αντίπαλος του Παναθηναϊκού. Εγινε θέμα μέχρι και στη συνέντευξη Τύπου, σε ερώτηση που έγινε προς τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει αν επηρεάζεται ψυχολογικά ο ηγέτης του από τις έντονες αποδοκιμασίες του κοινού. Από το βράδυ της Πέμπτης κι έπειτα, η κουβέντα γύρω από τον «KillBill» και το κατά πόσο βοηθάει ή όχι την νυν ομάδα του όταν αγωνίζεται κόντρα στην παλιά στο κλειστό του ΟΑΚΑ κορυφώθηκε.

Αιτία γι’ αυτό στάθηκαν τα πολύ χαμηλά ποσοστά του Σπανούλη για ακόμα μία φορά στο συγκεκριμένο γήπεδο. Το μόλις ένα τρίποντο σε εννιά προσπάθειες, το οποίο ήρθε να προστεθεί στο 1/8 του φετινού αγώνα πρωταθλήματος και στο 1/5 του φετινού αγώνα Κυπέλλου. Μέσα σε τρεις μήνες ο Σπανούλης επισκέφτηκε τρεις φορές το ΟΑΚΑ και σημείωσε τρία τρίποντα σε 22 προσπάθειες. Πολύ άσχημο ποσοστό, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για έναν εκ των κορυφαίων γκαρντ που έχει αγωνιστεί τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη.

Με αφορμή το φετινό 3/22, λοιπόν, αναζητήσαμε τις προηγούμενες βραδιές του Σπανούλη στο ΟΑΚΑ, ως αντίπαλος φυσικά του Παναθηναϊκού και όχι ως παίκτης του. Ψάξαμε όλα τα τρίποντα που έχει εκτελέσει και σε πόσα απ’ αυτά έχει ευστοχήσει. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και δείχνουν πως ο Σπανούλης περνά δύσκολες ώρες όταν βρίσκεται στο παρκέ του συγκεκριμένου γηπέδου. Και δεν έχει καμία σχέση με τον Σπανούλη που ξέρουμε.

Τι λένε οι αριθμοί; Σε 11 «επισκέψεις» του στο ΟΑΚΑ, ο αρχηγός του Ολυμπιακού μετρά 16/66 τρίποντα. Ποσοστό δηλαδή μόλις 24,2%, τη στιγμή που εδώ και 3.5 χρόνια, ως παίκτης του Ολυμπιακού, σουτάρει με 34,6% στην Ευρωλίγκα (που το επίπεδο είναι το ίδιο υψηλό με αυτό στα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό).  Ακόμα ένα ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο, πάντως, όσον αφορά τις παρουσίες του Σπανούλη στο ΟΑΚΑ, είναι το ότι σε αυτά τα 11 ματς, που έχει εκτελέσει 66 φορές έξω από τη γραμμή του τριπόντου (6 κατά μέσο όρο), έχει δοκιμάσει 48 δίποντα (4,3 κατά μέσο όρο).

Δείγμα άγχους; Επιβεβαίωσης; Μεγάλου παίκτη, που παίρνει τα μεγάλα σουτ, έστω κι αν τα χάνει; Κάτι απ’ όλα. Η αλήθεια, πάντως, βάσει αριθμών, είναι πως ο Σπανούλης μόνο θετικά δεν λειτουργεί για την ομάδα του στο συγκεκριμένο γήπεδο. Παρακάτω παραθέτουμε τα ποσοστά του Βασίλη Σπανούλη σε δίποντα και τρίποντα, στα ματς εναντίον του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.

2010-11

Κανονική περίοδος:0/5 διποντα, 1/4 τριποντα

2ο τελικός: 2/3 διποντα, 2/6 τριποντα

4ος τελικός: 1/1 δίποντο, 4/7

2011-12

Κανονική περίοδος:2/2 δίποντα, 1/5 τρίποντα

2ος τελικός: 4/9 διπ., 0/2 τρ.

4ος τελικός:  2/4 διπ., 1/4 τρ.

2012-13

Κανονική περίοδος: 4/8 διπ., 2/8 τρ.

2ος τελικός: 2/6 δ., 2/8 τρ.

2013-14

Κανονική περίοδος: 0/2 διπ., 1/8 τρ.

Ημιτελικός Κυπέλλου: 2/5 διπ., 1/5 τρ.

Ευρωλίγκα: 1/3 διπ., 1/9 τρ.

Αρθρο στο rebuke.gr

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.