ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Τρεις μέρες μετά το 0-3

Ο Βασίλης Μοιρώτσος προσπαθεί να βάλει σε μια σειρά όλες τις σκέψεις που έχει γύρω από το ντέρμπι στο οποίο ο Παναθηναϊκός θριάμβευσε μέσα στο Καραϊσκάκη. Διαβάστε τι υπάρχει στο… μυαλό του.

Τρεις μέρες μετά το 0-3

Τρεις μέρες πέρασαν από το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και όλοι ασχολούνται ακόμα με αυτό. Λογικό, αφού τα παιχνίδια των «αιωνίων» πολλές φορές μας απασχολούν για μήνες. Πολύ περισσότερο όταν ένας από τους δύο θριαμβεύει και συντρίβει τον αντίπαλο, όπως συνέβη την περασμένη Κυριακή με τη συντριβή του Ολυμπιακού μέσα στο σπίτι του από τον Παναθηναϊκό. Τρεις μέρες μετά, οι σκέψεις είναι πολλές, αλλά είναι σκόρπιες. Προσπαθώ να τις βάλω σε μια σειρά. Και σας τις παρουσιάζω:

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε πως έχει αδικήσει τον εαυτό του φέτος, όσον αφορά τη βαθμολογία. Στα τέσσερα ματς με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, η εικόνα του δείχνει πως είναι καλύτερος και από τους δύο.

Ο Μάρκους Μπεργκ είναι με διαφορά από τον δεύτερο, ο καλύτερος και πιο ποιοτικός επιθετικός στην Ελλάδα. Σαφέστατα πιο ποιοτικός και από τον ακριβοπληρωμένο Σαβιόλα.

Η αλλαγή στο 90φεύγα με τον Μαρινάκη να περνά αντί του Λαγού, την ώρα που το κοινό έβραζε, τα μπουκάλια έπεφταν βροχή και ο πίνακας έδειχνε ένα μεγαλοπρεπές 0-3, είναι το μεγαλύτερο φετινό ποδοσφαιρικό τρολάρισμα.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού στα social media το βράδυ της Κυριακής έδειξαν ποδοσφαιρικό πολιτισμό. Μακάρι να το ίδιο να συνέβαινε και στο γήπεδο.

Αήττητο πρωτάθλημα έχει πάρει μόνο ο Παναθηναϊκός και είναι σχεδόν απίθανο να επαναληφθεί εκείνος ο θρίαμβος.

Αυτή η νίκη, είναι η μεγαλύτερη νίκη σε ντέρμπι τα τελευταία δέκα χρόνια, αν αναλογιστούμε ρόστερ, οικονομική αξία ομάδων, συνθήκες με τις οποίες πήγαιναν στο ντέρμπι και τελικό σκορ.

Αυτό το 3-0 ξεπληρώνει γραμμάτιο από τη Ριζούπολη.

Οι Παναθηναϊκοί εύχονται – πια – να συναντήσουν τον Ολυμπιακό στον τελικό Κυπέλλου. Αδικο έχουν;

Ο Αναστασίου είναι καλύτερος προπονητής από τον Μίτσελ. Σε δύο παιχνίδια τον «μπλόκαρε» και δέχτηκε ένα γκολ σε 180 λεπτά, από την – με διαφορά από τη δεύτερη – καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος.

Το όσκαρ της καλύτερης δήλωσης πηγαίνει στον Πράνιτς: «Μπάλα δεν παίζουν τα λεφτά, αλλά η ψυχή».

Το όσκαρ του καλύτερου «τιτιβίσματος» πηγαίνει – σε ποιον άλλον – στον Σισέ. «Πανάθα», έγραψε, λεπτά μετά το τέλος του ντέρμπι. Απλό, λιτό και κατανοητό σε όλους.

Το όσκαρ ανθρωπιάς, στα νέα παιδιά του Παναθηναϊκού, που σταμάτησαν να παίζουν και έκαναν νοήματα να τρέξουν οι γιατροί κοντά στον Ολαϊτάν. Καλό θα είναι να τα βλέπουν αυτά διαιτητές σαν κι αυτούς που είδαν στο Χαριλάου τον Μαρινάκη στο έδαφος και του έλεγαν να σηκωθεί.

Η υγεία του Ολαϊτάν και του κάθε Ολαϊτάν είναι πιο σημαντική από κάθε αποτέλεσμα και κάθε πρωτάθλημα.

Ο Σιδηρόπουλος έπαιξε την πιο «πενηνταρίσια» διαιτησία που είχε ποτέ ο Παναθηναϊκός στο Καραϊσκάκη. Αντε μετά να μην σου λένε οι Παναθηναϊκοί πως με το 50-50 θα είχε «γράψει» κι άλλες φορές τριάρα.

Ο Μανωλάς εκτέθηκε από τον Μπεργκ και φάνηκε πόσο υπερεκτιμημένος αμυντικός είναι.

Ο Ζέκα δεν σταματά να κάνει ματσάρες στο Καραϊσκάκη.

Ο Ρομπέρτο έκανε… φάουλ. Θα έπρεπε να ξέρει πως οι καλύτερες ομάδες παίζουν μπάλα στο γήπεδο και όχι στο Instagram.

Η Ευρώπη έμεινε άφωνη την Τρίτη με το 2-0 του Olympiacos επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν έμεινε άφωνη, όμως, και με το 3-0 του Panathinaikos στο Καραϊσκάκη. Διότι η Ευρώπη, πολλά χρόνια τώρα, απαντά «Panathinaikos» και «souvlaki» όταν ακούει Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός την Τρίτη πέτυχε ιστορική νίκη, που θα μπορούσε να τον στείλει πολλά βήματα μπροστά. Σε πρεστίζ, σε εικόνα, σε συμπάθεια. Μια εβδομάδα μετά, κλωτσάει την καρδάρα και χύνει όλο το γάλα, με την διαρροή περί «θεάτρου» του Αναστασίου.

Ο Παναθηναϊκός πρέπει να βρει τον οπαδό που έριξε το ποτήρι στον Αναστασίου και να του δώσει πριμ. Αυτός ο γίγαντας, ανάγκασε τον Τσόρι Ντομίνγκες να κρατάει για πέντε λεπτά τη μπάλα στα χέρια του, με αποτέλεσμα να εκτελέσει μετά από ώρα το πέναλτι. Του οφείλει ο Παναθηναϊκός τουλάχιστον μια «ευχαριστήρια» ανακοίνωση.

Πιο μαγικό τετράμηνο δεν θα μπορούσε να περιμένει ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλαθλος του Παναθηναϊκού. Δείτε και θα καταλάβετε:

Δεκέμβρης: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 67-59 (Ημιτελικός Κυπέλλου Μπάσκετ)

Ιανουάριος: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 58-48 (Basket League)

Φεβρουάριος: Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 66-62 (Euroleague)

Μάρτιος: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-3 (Super League)

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.