Αναλυτικά η συνέντευξη του Νίκου Καρέλη στον «Sentra 103,3»:

«Από τη στιγμή που ήρθα στον Παναθηναϊκό, ήταν να βελτιώσουμε φυσική κατάσταση. Να δουλέψουμε σκληρά πάνω σ’ αυτόν τον τομέα για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στο πρωτάθλημα και να είμαστε ανταγωνιστικοί στο πρωτάθλημα. Επίσης υπήρχε ένα πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια, προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και το αποδείξαμε με το Κύπελλο και τη 2η θέση».

Αν φοβήθηκε ότι η ομάδα δεν θα αντέξει:

«Όχι, δεν φοβήθηκα καθόλου. Πίστεψα στην ομάδα, στους συμπαίκτες και μέσα από τη δουλειά ήταν σίγουρο ότι θα πετύχουμε».

Για την αίσθηση που έδινε ο Παναθηναϊκός ότι πρόκειται για ένα «παρεάκι» ακόμα και στις δύσκολες στιγμές δείχνοντας ότι δεν υπήρχε άγχος ή πίεση:

«Δεν μπορώ να πω ότι δεν υπήρχε άγχος, υπήρχε πίεση γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα. Θέλαμε να φτιάξουμε οικογένεια. Από την πρώτη μέρα ήμασταν φιλικοί ο ένας προς τον άλλο. Το μυστικό ήταν η ομοιογένεια και το καλό κλίμα»

Πόσο δύσκολη ήταν η περίοδος των πρώτων μηνών, όπου ο Παναθηναϊκός έκανε ουσιαστικά τρεις προετοιμασίες, διότι συνεχώς έμπαιναν νεοαποκτηθέντες παίκτες:

«Από την πρώτη στιγμή δέθηκα πολύ με τα παιδιά. Λογικό ήταν να υπάρχει ένα διάστημα προσαρμογής για όλους μας στην ομάδα. Μετά απ’ αυτό το διάστημα προσαρμοστήκαμε και κάναμε καλή χρονιά. Η ομοιογένεια από την πρώτη στιγμή ήταν το μυστικό μας».

Για τη δύσκολη χρονιά στην Αμκαρ:

«Και πόσο μάλλον ακόμα πιο δύσκολη στη Ρωσία… Είχα συνηθίσει να είμαι μακριά από το σπίτι μου με τα συνεχόμενα ταξίδια με την Εθνική ομάδα. Δεν έγιναν έτσι όπως τα περιμέναμε τα πράγματα στη Ρωσία. Ήταν, όμως, μία καλή χρονιά, δούλεψα με διαφορετικό τρόπο, έφτιαξα το χαρακτήρα μου. Ωρίμασα στη Ρωσία και σε ένα κλίμα, όπως αυτό της Ρωσίας».

Για την προεπιλογή του στην Εθνική:

«Και φθάνει που είμαι στους 30. Είναι το πρώτο βήμα, σημαντικό, εννοείται… Αν ο παίκτης πάει πολύ καλά, θα πάρει αυτό που αξίζει… Με έκανε πολύ χαρούμενο το ότι είμαι στην προεπιλογή.. Μου δίνει κίνητρο για να δουλεύω σκληρά. Η Εθνική είναι άλλη μία οικογένεια για μένα».

Αν αγχώθηκε με τους σκάουτερ:

«Δεν με ενδιαφέρουν οι σκάουτερ. Εμένα με νοιάζει να είμαι καλός σε κάθε ματς. Είμαι στον Παναθηναϊκό και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό».

Περί των συμβολισμών των tattoo του:

«Στο χέρι μου δεν συμβολίζουν κάτι… Στο στήθος είναι κάτι για την οικογένεια μου, το έκανα στη Ρωσία. Δεν ξέρω αν θα κάνω κάτι αν πάω στη Βραζιλία… Αν βρω κανά σχέδιο που μου αρέσει, θα το κάνω…».

Για το που θέλει και πιστεύει ότι χρειάζεται να δουλέψει:

«Θα δουλέψω στα τελειώματα μου και στις κινήσεις μου»

Ποιο είναι το πρότυπο του:

«Κίνηση και τα τελειώματα… Ο Αγουέρο».

Και για το τι χρειάζεται ο  Παναθηναϊκός για τη επόμενη γεμάτη σεζόν:

«Θα πρέπει να `χουμε μυαλό, να μην μείνουμε στην περσινή χρονιά, να διορθώσουμε λάθη και λεπτομέρειες. Γιατί του χρόνου αυτά τα λάθη θα τα πληρώσουμε».