ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Καπίνο για Εθνική και Παναθηναϊκό

Συγκρατημένοι και με σταθερά βήματα θα πρέπει να κινηθούν άπαντες στον Παναθηναϊκό την επόμενη σεζόν, σύμφωνα με τον Στέφανο Καπίνο. Η άμυνα το κλειδί για την Εθνική, το σχόλιο του γκολκίπερ του «τριφυλλιού».

Καπίνο για Εθνική και Παναθηναϊκό

Ο Στέφανος Καπίνο είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού στην «γαλανόλευκη» στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, αλλά σύντομα όπως είπε και ο ίδιος, πολλοί παίκτες του «τριφυλλιού» θα αποτελούν τον κορμό της Εθνικής.

Απόσπασμα της συνέντευξης του Καπίνο στην «Πράσινη»:

Η Εθνική είναι συνεπέστατη στις μεγάλες διοργανώσεις την τελευταία δεκαετία. Δείχνει ότι έχει φτιάξει χαρακτήρα ως ομάδα. Τι μπορούμε να περιμένουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας;

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 61.585 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Το έργο μας δεν είναι εύκολο. Μπορεί στον όμιλο να μην υπάρχει το μεγάλο όνομα, όμως και οι τρεις αντίπαλοι είναι πολύ επικίνδυνοι και πολύ καλές ομάδες. Στόχος μας είναι να παλέψουμε, να δείξουμε ανταγωνιστικό πρόσωπο και να πάρουμε την πρόκριση για τους «16», κάτι που θα αποτελέσει τεράστια επιτυχία».

Η Ελλάδα πριν από δέκα χρόνια απέδειξε ότι γίνονται θαύματα. Στη Βραζιλία μπορεί να αποδείξει ότι τα θαύματα επαναλαμβάνονται κιόλας, χωρίς να εννοούμε την κατάκτηση;

«Πιστεύω ότι μπορούν να επαναληφθούν, ναι. Έχουμε δουλέψει στην προετοιμασία και τα φιλικά για να πετύχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα. Να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε, ξεκινώντας από την πρόκριση στην επόμενη φάση».

Ποιο θεωρείς ότι θα είναι το δυνατό σημείο της Εθνικής, πάνω στο οποίο θα στηριχθεί στην προσπάθειά της για πρόκριση;

«Η σκληροτράχηλη άμυνα. Αυτή η ομάδα μπορεί να στηριχθεί στην αμυντική λειτουργία και αυτό θα είναι το μεγάλο μας όπλο. Άλλωστε, θεωρώ μεν ότι η επίθεση είναι απαραίτητη, αλλά η άμυνα είναι αυτή που σε κρατάει σε αυτό το επίπεδο, για να κάνεις το βήμα παραπάνω».

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε μία πολύ επιτυχημένη σεζόν. Ποιες είναι οι προσδοκίες για την επόμενη χρονιά;

«Μετά τη φετινή σεζόν είναι αλήθεια ότι οι προσδοκίες έχουν ανέβει πολύ, παρότι ακόμα υπάρχουν αρκετά προβλήματα στην ομάδα. Οφείλουμε να είμαστε συγκρατημένοι εν όψει της επόμενης σεζόν. Αυτό είναι το στοίχημα. Χρειάζονται σταθερά βήματα. Είμαι, πάντως, αισιόδοξος για ακόμη καλύτερη συνέχεια».

Είσαι ο μοναδικός Έλληνας εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού σε αυτή τη διοργάνωση, παρότι οι παίκτες του «τριφυλλιού» αποτελούσαν διαχρονικά τη βάση της Εθνικής.

«Όντως είναι πρωτόγνωρο γεγονός, όμως θεωρώ ότι πολύ σύντομα πολλοί συμπαίκτες μου θα περάσουν το κατώφλι της Εθνικής. Κάνουμε πολύ καλή δουλειά στον σύλλογο, άλλωστε. Παίκτες όπως ο Καρέλης που βρέθηκε στην προεπιλογή, ο Κουτρουμπής και πολλοί ακόμα – δεν χρειάζεται να αναφέρω ονόματα – θα αποτελέσουν μέλη της Εθνικής σύντομα».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.