ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Αλλαγές στη διεξαγωγή του Κυπέλλου Ελλάδος

Σε αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος, προχωρά η ποδοσφαιρική ομοσπονδία, καθώς επαναφέρει τη φάση των ομίλων.

Αλλαγές στη διεξαγωγή του Κυπέλλου Ελλάδος

Η Ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία αποφάσισε να προχωρήσει σε αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος για τη σεζόν 2014-1015, με σκοπό να γίνει πιο ελκυστική η διοργάνωση σε φιλάθλους και τηλεθεατές.

Αναλυτικά τι σκέφτεται να εφαρμόσει η ΕΠΟ:

Στην πρώτη φάση της διοργάνωσης να λαμβάνουν μέρος μόνον οι 28 ομάδες των δύο ομίλων της Football League, οι οποίες θα παίξουν μεταξύ τους, ώστε να προκύψουν συνολικά 14 ομάδες που θα προκριθούν στη φάση των «32».

Εκεί θα προστεθούν και οι 18 ομάδες του νέου πρωταθλήματος της Super League.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 24.599 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στη συνέχεια οι 32 ομάδες που θα προκύψουν, να χωρίζονται σε οκτώ ομίλους των τεσσάρων ομάδων. Επικεφαλής των ομίλων θα είναι οι οκτώ ομάδες που τερμάτισαν στις ισάριθμες πρώτες θέσεις της βαθμολογίας του φετινού πρωταθλήματος, δηλαδή επικεφαλής αναμένεται ναι είναι οι: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, Εργοτέλης και Λεβαδειακός ή Παναιτωλικός που ισοβάθμησαν στην 8η θέση.

 Σε κάθε όμιλο θα κληρωθεί και από μία ομάδα του δεύτερου γκρουπ δυναμικότητας, στο οποίο θα μετέχουν οι υπόλοιπες οκτώ ομάδες που παρέμειναν στη Super League, δηλαδή Λεβαδειακός ή Παναιτωλικός, Πανθρακικός, ΠΑΣ Γιάννινα, Καλλονή, Πανιώνιος, Πλατανιάς, Βέροια και Skoda Ξάνθη.

Στο τρίτο και το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας θα μετέχουν οι ομάδες που ανέβηκαν στην Super League (Κέρκυρα και Νίκη Βόλου), αυτές που υποβιβάστηκαν στην Football League (Απόλλων και Άρης) και οι γενικά όσες ομάδες της Football League καταφέρουν να προκριθούν από τους αγώνες της πρώτης φάσης.

Οι αγώνες των ομίλων θα είναι μονοί, με γηπεδούχο την εκάστοτε ασθενέστερη ομάδα, πράγμα που σημαίνει πως οι επικεφαλής των ομίλων θα δώσουν όλους τους αγώνες τους μακριά από τις έδρες τους.

Από τη φάση των «16»και μετά, ξεκινούν οι νοκ άουτ διπλοί αγώνες, μετά από νέα κλήρωση. Όλοι οι νοκ άουτ αγώνες μετά τους ομίλους είναι διπλοί, με εξαίρεση φυσικά τον τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί ανεξαρτήτως των αντιπάλων, στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας με προγραμματισμένη ημερομηνία, για τις 9 Μαΐου του 2015.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.