ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Στη Λεωφόρο… την έχει!

Στην πρώτη του ευρωπαϊκή βραδιά μετά από έναν χρόνο, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μια ανάσα από ένα μεγάλο διπλό, αλλά το δοκάρι στο σουτ του Σίλντενφελντ (64΄), γλίτωσε τη Σταντάρ Λιέγης από το καναβάτσο και το 0-0 ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Στη Λεωφόρο... την έχει!

Τα …αστέρια περνάνε από τη Λεωφόρο πλέον, αφού ο Παναθηναϊκός παρότι είχε τις ευκαιρίες δεν κατάφερε να βάλει το πολυπόθητο γκολ μέσα στο Σλεζίν, ωστόσο έπεισε με την εμφάνιση του και με την βοήθεια του κόσμου του στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα, θα προσπαθήσει να καταφέρει αυτό που δεν έκανε απόψε.

Έλαμψε για μια ακόμη φορά ο Ζέκα, ο Ατζαγκούν κατάπιε… τους Βέλγους, ενώ η ανασταλτική λειτουργία της ομάδας δούλεψε  άψογα, σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

Η Σταντάρ έδειξε πολύ καλά στοιχεία ειδικά από τη μέση και μπροστά, ωστόσο έχει πολλές αδυναμίες στην ανασταλτική λειτουργία, γεγονός που καλείται να εκμεταλλευτεί ο Παναθηναϊκός την επόμενη εβδομάδα στη Λεωφόρο.

EKTAKTO: Κυρήχθηκε πόλεμος ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!
EKTAKTO: Κυρήχθηκε πόλεμος ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ! 4.083 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς

Το ματς ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να είναι στη σέντρα, ωστόσο ο Παναθηναϊκός απείλησε πρώτος στο 1΄ λεπτό, όταν ο Ατζαγκούν σούταρε και κέρδισε το κόρνερ, το οποίο εκτέλεσε στη συνέχεια ο Νάνο, χωρίς να δημιουργηθεί κάποιος κίνδυνος, προς την εστία των Βέλγων.

Η Σταντάρ πίεσε στη συνέχεια με τον Καρσελά να δείχνει στοιχεία του ταλέντου του και τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να βρει ρυθμό στο ματς. Οι Βέλγοι στο 6΄λεπτό βρέθηκαν κοντά στο γκολ, όταν ο Ντε Καμάργκο προσπάθησε με τακουνάκι να στείλει τη μπάλα προς την εστία του Κοτσόλη, αλλά ο Τριανταφυλλόπουλος, σε σωστή θέση, έδιωξε τη μπάλα.

Η Σταντάρ έδειχνε στα πρώτα εννέα λεπτά να έχει τον έλεγχο, με τον Παναθηναϊκό να κάνει πολλά αβίαστα λάθη στο χώρο του κέντρου. Οι Βέλγοι συνεχώς προσπαθούσαν να χτυπήσουν από τα άκρα, με τους «πράσινους» να μην μπορούν να κρατήσουν μπάλα, στη μεσαία γραμμή.

Ο Μπιά στο 16΄ ήταν έτοιμος να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Παναθηναϊκού, αλλά ο Σίλντενφελντ σωτήρια έβαλε το κορμί του διώχνοντας τη μπάλα μακριά από την περιοχή του «τριφυλλιού», αποτέλεσμα της κακής κυκλοφορίας της ομάδας του Αναστασίου, στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Ένα λάθος του Κουτρουμπή στο 19΄, λίγο έλειψε να στοιχίσει στον Παναθηναϊκό, αλλά το σημαιάκι του βοηθού, στο οφ σάιντ του Εζεκιέλ, γλίτωσε τους «πράσινους» από τα χειρότερα.

Η πρώτη φάση

Ο Παναθηναϊκός απείλησε πραγματικά τη Σταντάρ στο 21΄, όταν ο Πέτριτς έβγαλε μια εξαιρετική μπαλιά στον Μπεργκ, ο Σουηδός ωστόσο, δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αφού του ήρθε πίσω από το σώμα του και δεν κατάφερε να βρει την κατάλληλη ισορροπία.

Η φάση αυτή δεν αφύπνισε τους «πράσινους», με τη Σταντάρ να «απαντάει» στο 25΄, όταν ο Βαν Νταμ έβγαλε τη μπαλιά παράλληλα προς την εστία του Κοτσόλη, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας πρόλαβε τον Εζεκιέλ, στο ύψος της μικρής περιοχής.

Ο Νάνο έβαλε …δύσκολα στους Βέλγους στο 30΄όταν επιχείρησε έναν κεραυνό από τα 30 μέτρα, ο Καβασίμα απέκρουσε με υπερένταση, ο Ζέκα πήρε το «ριμπάουντ» από τα δεξιά, σούταρε ωστόσο η μπάλα κόντραρε στα σώματα και βγήκε κόρνερ.

Στην αμέσως επόμενη φάση η Σταντάρ με προσωπική προσπάθεια του Εζέκιελ, κέρδισε φάουλ στην γωνία της μεγάλης περιοχής του Κοτσόλη, με τον Μέντες να δέχεται και την κίτρινη κάρτα, αλλά η στημένη φάση πέρασε ανεκμετάλλευτη για τους Βέλγους.

Ο Τάσος Λαγός στο 37΄προσπάθησε να απειλήσει με σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή της Σταντάρ, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Ο «σωτήρας» Κοτσόλης

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο εξαιρετικός Βαν Νταμ, έβγαλε τη μακρινή μπαλιά, ο Ντε Καμάργκο κατέβασε τη μπάλα, σούταρε, αλλά ο Στέφανος Κοτσόλης βρισκόταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε σε κόρνερ.

Ο Καρσελά απείλησε εκ νέου τον Παναθηναϊκό στο 43΄, αλλά το σουτ που επιχείρησε βρήκε στον Μπιά καιν κατέληξε άουτ. Ξανά ο Μπιά στο 45΄απείλησε αλλά σούταρε πολύ ψηλά άουτ, λίγο πριν τη λήξη του πρώτο ημιχρόνου.

Άλλος Παναθηναϊκός στην επανάληψη…

Χωρίς αλλαγές και για τις δύο ομάδες ξεκίνησε το Β΄ ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να είναι στη σέντρα αυτή τη φορά. Ο Μλάντεν Πέτρις με ατομική προσπάθεια κέρδισε το φάουλ από τον Σιμάν, σε πολύ καλή θέση από τα αριστερά στο 51΄, κερδίζοντας και την κίτρινη κάρτα του παίκτη της Σταντάρ.

Ο Μπεργκ σούταρε, η μπάλα βρήκε στον Ντε Καμάργκο, καταλήγοντας κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο, αλλά στη συνέχεια της φάσης ο Ζέκα επιχείρησε σέντρα σουτ από τα δεξιά, αναγκάζοντας τον Καβασίμα να την βγάλει κόρνερ πηδώντας ψηλά στην συμβολή των δοκαριών του, στην πρώτη καλή φάση του Παναθηναϊκού στο Β΄μέρος.

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου μπήκε πιο ορεξάτα στο ματς στο Β΄ ημίχρονο, κάνοντας περισσότερες φορές αισθητή την παρουσία του στην περιοχή των Βέλγων, με τον Ζέκα να είναι ο καλύτερος παίκτης του «τριφυλλιού» καταπίνοντας και πάλι χιλιόμετρα.

Παραλίγο…

Ο Πέτριτς στο 57΄βρέθηκε πολύ κοντά στο να χρηστεί σκόρερ, αλλά το σουτ που έκανε μετά από πάσα του Ατζαγκούν, απέκρουσε ο Καβασίμα. Η Σταντάρ βγήκε από το καβούκι της, όταν ο Σταμ συνεργάστηκε με τον Καρσελά, αλλά το γύρισμα του τελευταίου, βρήκε στον Κουτρουμπή, καταλήγοντας κόρνερ.

Οι Βέλγοι συνέχισαν την πίεση, αλλά ο Παναθηναϊκός έδειχνε ότι πατάει καλύτερα στο γήπεδο σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο. Η Σταντάρ έκανε την πρώτη αλλαγή της στο 61΄, με τον Μπόκου να μπαίνει στη θέση του Σιμόν.

Η μεγάλη φάση

Στο 64΄ο Σίλντενφελντ θα βρεθεί μια ανάσα από το να χρηστεί σκόρερ, όταν μετά από στημένο που εκτέλεσε ο Πέτριτς, ο συμπατριώτης του έπιασε το σουτ, ο Καβασίμα ήταν εκτός θέσης, αλλά η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η ώρα του Πράνιτς

Ο Γιάννης Αναστασίου πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή στο 65΄, περνώντας μέσα τον Ντάνιελ Πράνιτς, ο οποίος με το που μπήκε έδωσε στον Νάνο, ο Ισπανός έβγαλε παράλληλα στον Ατζαγκούν, αλλά εκείνος σούταρε άουτ, στην δεύτερη συνεχομένη καλή φάση των «πράσινων».

Η είσοδος του Πράνιτς, σήμανε και την αλλαγή της τακτικής των «πράσινων», αφού με την έξοδο του Πέτριτς, ο σχηματισμός μετατράπηκε σε 4-4-1-1, με τον Ατζαγκούν να βρίσκεται πίσω από τον Μπεργκ.

Ξανά ο Κοτσόλης

Στο 72΄η Σταντάρ, έδειξε ότι… υπάρχει στο γήπεδο στο δεύτερο μέρος, όταν ο Ντε Καμάργκο έπιασε το γυριστό, αλλά ο Κοτσόλης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Εντωμεταξύ ο Αναστασίου πέρασε τον Νίκο Καρέλη στη θέση του Μέντες, ο οποίος ένιωσε ένα σφίξιμο στον δικέφαλο, με τον Έλληνα τεχνικό να θέλει  να τον προστατεύσει.

Ο Μπέργκ κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή στο 76΄, δίνοντας την ευκαιρία στο «τριφύλλι» να απειλήσει και πάλι, αλλά η εκτέλεση του Νάνο ήταν κακή.

Ο Τάσος Λαγός «κιτρινίστηκε» και αυτός στο 79΄, όταν βρήκε τη μπάλα με το χέρι του, με τον Παναθηναϊκό να έχει βρει χώρους και να απειλεί σε κάθε ευκαιρία που δημιουργούσε, με τον Αναστασίου να αλλάζει θέσεις τους Καρέλη και Ατζαγκούν, σαν παρτενέρ στον Σουηδό. Ο Έλληνας τεχνικός προσπαθούσε να ανακατέψει την τράπουλα, για να βοηθήσει την ομάδα του να βάλει ένα γκολ στο παιχνίδι.

Ο Εμπομπό στο 82΄μπήκε στη θέση του Μπιά, με την Σταντάρ να ολοκληρώνει τις αλλαγές της πέντε λεπτά αργότερα με τον Μέλιτς να παίρνει τη θέση του Καρσελά.. Οι «πράσινοι» πίεζαν στο κέντρο με τους Ατζαγκούν και Ζέκα να τρέχουν ασταμάτητα.

Στο 85΄ο Ατζαγκούν θα αφήσει τη θέση του στον Κλωναρίδη, ο οποίος στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, θα σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά εκείνη κατέληξε άουτ.

Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι πήρε μια άγρια ομορφιά, αφού κρεμόταν σε μια λεπτή κλωστή, με τον Κλωναρίδη να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 89΄, όταν μετά από πάσα του Μπεργκ, σούταρε λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Σωτήρας Κουτρουμπής

Ο Ντε Καμάργκο κέρδισε τη μπάλα μετά από λάθος του Νάνο, έδωσε στον Ιεζεκιήλ, ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τον Κοτσόλη, αλλά ο Κουτρουμπής έκανε το κόψιμο του ματς, κερδίζοντας καθαρά τη μπάλα, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Μπεργκ έχασε μεγάλη ευκαιρία πιάνοντας ένα σουτ από δεξιά στην μεγάλη περιοχή, αλλά εκείνη δεν του έκανε το χατίρι.

Το παιχνίδι τελείωσε 0-0, με τον Παναθηναϊκό να κερδίζει τις εντυπώσεις και όλα πλέον θα κριθούν την επόμενη εβδομάδα στη Λεωφόρο.

Ενδεκάδες

Σταντάρ Λιέγης: Καβασίμα, Σταμ, Αρσλάναγκιτς, Βαν Ντάρε, Μπιά, Μαρκέ, Σιμάν, Καρσελά, Εζέκιελ, Ντε Καμάργκο.

Στον πάγκο:

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Νάνο, Μέντες, Λαγός, Ζέκα, Ατζαγκούν, Πέτριτς, Μπέργκ.

Στον πάγκο: Στιλ, Σπυρόπουλος, Κλωναρίδης, Χουχούμης, Ντίνας, Πράνιτς, Καρέλης.

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.