Ποδόσφαιρο

Νίκη ίσον… χρήμα

Με νίκη αύριο ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Σταντάρ Λιέγης, βάζει αυτομάτως 5 εκ. ευρώ στα ταμεία του.

Εκτός από το πρεστίζ του «τριφυλλιού», υπάρχει και ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας ενόψει του αυριανού κρίσιμου αγώνα με τους Βέλγους, ο οποίος είναι το οικονομικό σκέλος.

Οι «πράσινοι» με νίκη που θα ισοδυναμεί φυσικά με πρόκριση, αύριο το βράδυ θα βάλουν στα ταμεία τους τουλάχιστον 5 εκ. ευρώ, με το ποσό αυτό να αυξάνεται, καθώς θα σημάνει τη βέβαιη παρουσία του «τριφυλλιού» στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, στην χειρότερη των περιπτώσεων.

Η οικονομική «ανάσα» μπορεί να είναι και ακόμα μεγαλύτερη αν οι «πράσινοι» κερδίσουν αύριο και ένας εκ των ΠΑΟΚ, Ατρομήτου και Αστέρα Τρίπολης δεν προκριθεί. Αυτό σημαίνει εισροή 350-400 χιλ. ευρώ, εξτρά στο «πράσινο» ταμείο, από το market pool της ΟΥΕΦΑ.

Αν ωστόσο ο Παναθηναϊκός προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε τα χρήματα πολλαπλασιάζονται και το «τριφύλλι», θα ατενίζει πια το μέλλον με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία, αλλά αυτό που μετράει περισσότερο τώρα είναι η νίκη/πρόκριση στο αυριανό ματς.

Έξτρα έσοδα και από χορηγούς

Εκτός των προαναφερθέντων ποσών, τα οποία ο Παναθηναϊκός ενδέχεται να βάλει στα ταμεία του, υπάρχει και ο παράγοντας, χορηγία, καθώς όπως αντιλαμβάνεται κανείς, τα έσοδα από τους χορηγούς αν οι «πράσινοι» αγωνιστούν είτε στους ομίλους του Γιουρόπα, είτε του Τσάμπιονς Λιγκ, θα είναι σαφώς αυξημένα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και η «Sport Day», τονίζοντας πως στις συμφωνίες που υπογράφονται τα κέρδη αυξάνονται για τις εκτός έδρας εμφανίσεις της ομάδας.

Όπως καταλαβαίνει κανείς η κρισιμότητα της ρεβάνς με τη Σταντάρ, έχει διττή σημασία, καθώς εκτός από την ιστορία του «τριφυλλιού», η οποία είανι συνυφασμένη με την Ευρώπη, οι οικονομικές ανάσες αναμένονται να είναι τεράστιες και θα λύσουν πολλά προβλήματα της ομάδας.

Exit mobile version