ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ρούλα Στεφανάκη

Προετοιμασία και αναζήτηση

Η Ρούλα Στεφανάκη γράφει στο panathinaikos24.gr για την αναζήτηση παικτών στον μπασκετικό Παναθηναϊκό και τη νέα εποχή στον «εξάστερο».

Προετοιμασία και αναζήτηση

Καλό χειμώνα είπαμε; Δεν είπαμε. Εντάξει μην ταράζεστε όσοι είστε ακόμη σε διακοπές. Με αφορμή την έναρξη του πρωταθλήματος της Superleague το είπα καλέ. Το οποίο φρόντισε με το… καλημέρα να μας δείξει τις «ομορφιές» του, που τόσο μας έλειψαν.

Είναι όμως άδικο να μένουμε σε αυτό. Διότι μπορεί η πρεμιέρα του πρωταθλήματος να μην ήταν η ιδανική για τον Παναθηναϊκό, για πολλούς λόγους (αγωνιστικούς και μη), ωστόσο η εντυπωσιακή πρόκρισή του στους ομίλους του Europa League έφερε άλλο αέρα στην ομάδα.

Και ενώ στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, βρίσκονται σε φουλ δράση γενικότερα, στο μπάσκετ η ομάδα βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας και της αναζήτησης παικτών. Στις  προθέσεις των «πρασίνων» είναι η ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού τουλάχιστον με έναν ακόμη παίκτη. Αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο και εκεί έχουν ρίξει το βάρος είναι η απόκτηση ενός παίκτη που θα αγωνίζεται στις θέσεις «4» και «5», όμως δεν είναι τόσο εύκολο αυτή την εποχή να βρεις αξιόλογη περίπτωση και σχετικά οικονομική. Από κει και πέρα αν βρεθεί και ένας φόργουορντ που θα αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια στις θέσεις «3» και «4» δε θα πουν όχι. Όμως το πότε και αν θα βρεθούν παραμένει στην παρούσα φάση άγνωστο. Διότι επιθυμία υπάρχει, λύσεις όμως;

Αναμφισβήτητα η φετινή ομάδα έχει πολλά νέα στοιχεία να επιδείξει. Δε θυμίζει σε τίποτα τον Παναθηναϊκό παλαιότερων χρόνων με τα τρανταχτά ονόματα. Η ελληνοποίηση που ήταν και ο στόχος του μεγαλομετόχου της ΚΑΕ είναι και το στοιχείο που τον χαρακτηρίζει. Ταλέντο υπάρχει όπως και όρεξη και φιλοδοξίες. Απομένει πλέον να δούμε πώς θα λειτουργήσει το νέο σχήμα, υπό τις οδηγίες του επίσης νέου προπονητή Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Το σίγουρο είναι ότι πάμε πλέον σε άλλη εποχή και χρειάζεται επιμονή και υπομονή για να φανούν τα πρώτα δείγματα δουλειάς. Πόσο μάλλον αποτελέσματα. Ο πρόωρος προημιτελικός –κεκλεισμένων των θυρών- του Κυπέλλου Ελλάδος με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ στις 8 Οκτωβρίου δεν ευνοεί τον Παναθηναϊκό, ακόμη και αν έχει ενισχυθεί μέχρι τότε. Κακά τα ψέματα ο νέος Παναθηναϊκός, όπως και κάθε νέα ομάδα με τόσες αλλαγές, χρειάζεται αρκετό χρόνο για να δέσει και η κλήρωση έφερε την πρώτη επίσημη μάχη των «αιωνίων» πολύ νωρίς. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να χριστεί φαβορί τόσο εύκολα. Άλλωστε κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο ο Παναθηναϊκός έχει τον τρόπο να καλύπτει τις όποιες αδυναμίες του και να δικαιώνεται στο φινάλε.

Καταλυτική θα είναι η συμβολή του ο Ιβάνοβιτς, ο οποίος θα πρέπει να μυήσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τους παίκτες στη δική του φιλοσοφία και φυσικά να φτιάξει ένα ομοιογενές και αξιόμαχο σύνολο. Θα μου πείτε με το υπάρχον δυναμικό, μπορεί η ομάδα να πρωταγωνιστήσει σε υψηλό επίπεδο και εκτός συνόρων; Κατά την ταπεινή μου γνώμη δύσκολο. Ειδικά τη φετινή σεζόν, που ο όμιλος της Ευρωλίγκας που κληρώθηκε είναι «φωτιά». Χρειάζεται οπωσδήποτε να ενισχυθεί με έναν ακόμη ψηλό. Αυτό όμως είναι κάτι που το έχουν εντοπίσει πρώτα από όλα οι καθ’ ύλην αρμόδιοι (Ιβάνοβιτς, Μανωλόπουλος) και προς αυτή την κατεύθυνση έχουν ρίξει τα… πλοκάμια τους στην προσπάθειά τους να βρουν τους κατάλληλους.

Έως τότε, η ομάδα θα πορευτεί με τους Διαμαντίδη, Φώτση, Μαυροκεφαλίδη, Γκιστ, Παππά, Γιάνκοβιτς. Διαμαντάκο, Χαραλαμπόπουλο και τους νεοαποκτηθέντες, Σλότερ, Νέλσον, Μπατίστα, Μποχωρίδη, Παπαγιάννη, Λούντζη και Κόνιαρη. Όπως και να χει, η φετινή χρονιά θα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα από πολλές απόψεις και η πορεία της ένα μεγάλο στοίχημα για τους ανθρώπους της…

ΥΓ: Μπορεί η έναρξη του πρωταθλήματος στο μπάσκετ να αργεί ακόμη, ωστόσο τα βλέμματα όλων μας είναι στραμμένα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας που ξεκίνησε εντυπωσιακά τις υποχρεώσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας. Ας ευχηθούμε να φτάσει όσο το δυνατόν πιο μακριά σε αυτό το ταξίδι…

Ρούλα Στεφανάκη
Ρούλα Στεφανάκη Όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει, λέει o λαός και η Ρούλα πιστεύει ότι της ταιριάζει γάντι. Η δημοσιογραφία δεν ήταν στα σχέδιά της, ούτε γεννήθηκε με το όνειρο να γίνει δημοσιογράφος. Ααα… να τα λέμε! Στα σχέδιά της ήταν να σπουδάσει και βλέπουμε. Όπως και έγινε. Πέρασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας (ουδεμία σχέση με τη δημοσιογραφία φυσικά) πήρε και βεβαίωση ότι μπορούσε να διδάξει, όμως το συγκεκριμένο χαρτί, καταχωνιάστηκε κάπου στο αρχείο της, διότι πολύ απλά βρέθηκε στο δρόμο της το Sportime! Το μεγάλο της σχολειό της δημοσιογραφίας. Μια δεκαετία στο Sportime έκανε ρεπορτάζ μπάσκετ, ώσπου πιστεύει… το έμαθε πια το «παλιό-επάγγελμα». Στη συνέχεια εργάστηκε στο Derby, όπου βίωσε μια ακόμη ξεχωριστή εμπειρία, σύντομη μεν, αλλά πολύ ιδιαίτερη με εξαιρετικούς συναδέλφους με κάποιους εκ των οποίων εχει τη χαρά να ξανασυνεργαστεί (βλ. Γιάννη Αβραμίδη), εδώ στο Panathinaikos24. Και βέβαια δεν ξεχνάει το πέρασμά της και από το Onsports, από το οποίο επίσης έχει πολύ όμορφες στιγμές να θυμάται..

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ