ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Ανατροπή πρωταθλητή…

Με τον Πέτριτς να ανοίγει λογαριασμό στη φετινή Σούπερ Λιγκ, ο Παναθηναϊκός έκανε τη μεγάλη ανατροπή, κερδίζοντας τον Πανιώνιο με 2-1 (Μπουμάλ 85΄, Ατζαγκούν 90΄, Πέτριτς 90΄+), παρά το γεγονός ότι "έχασε" ένα ημίχρονο και πάλι.

Ανατροπή πρωταθλητή...

Σε ένα ματς με «χιτσκοκικό» φινάλε, ο Παναθηναϊκός κατάφερε και πήρε μια πολύτιμη νίκη, στην άδεια Λεωφόρο, επί του Πανιωνίου, με 2-1, με τον Μλάντεν Πέτριτς να  δίνει το φιλί της ζωής που ήθελε το «τριφύλλι», στις καθυστερήσεις, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Οι «πράσινοι» ωστόσο έδειξαν συμπτώματα… Λεβαδειακού, αφού έχασαν όλο το πρώτο ημίχρονο, φλυαρώντας, μη έχοντας ρυθμό και φρεσκάδα. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου είχε την κατοχή της μπάλας ήλεγχε το ματς, ωστόσο δεν κατάφερνε να απειλήσει πλην ελαχίστων περιπτώσεων την εστία του εξαιρετικού Γιαννακόπουλου, ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο, έσωσε την ομάδα του σε δυο-τρεις περιπτώσεις.

Οι αλλαγές του Αναστασίου τελικά απέδωσαν καρπούς, καθώς ο μεν Ατζαγκούν έδωσε ενέργεια στην ομάδα, πίεσε ψηλά και σκόραρε το γκολ της ισοφάρισης πλασάροντας ιδανικά, λυτρώνοντας και τον εαυτό του… για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες στη Δανία, στον επαναληπτικό με τη Μίντιλαντ, ο δε Καρέλης έδωσε τα γνωστά… τρεξίματα, ενέργεια και πρέσινγκ στην αντίπαλη άμυνα.

Το ματς

Με τον Πανιώνιο στη σέντρα ξεκίνησε το παιχνίδι, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που δημιούργησε την πρώτη καλή φάση στο 1΄όταν ο Λαγός βρήκε με βαθιά μπαλιά τον Πέτρις, ωστόσο τον πρόλαβαν οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων διώχνοντας σε κόρνερ.

Ο Νάνο εκτέλεσε, ο Λαγός έπιασε την κεφαλιά, ο Μέντες σούταρε από την μικρή περιοχή με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Οι «πράσινοι» πίεζαν συνεχώς ψηλά τον Πανιώνιο, ο οποίος βρισκόταν στο μισό γήπεδο στα πρώτα λεπτά του αγώνα. Το «τριφύλλι» απείλησε εκ νέου στο 8΄, όταν ο Κλωναρίδης έδωσε στον Πέτριτς αλλά το σουτ του Κροάτη κατέληξε άουτ.

Στο 116΄πάλι με πρωταγωνιστή τον Κλωναρίδη ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απειλήσει, όταν ο Πέτριτς με θεαματικό τακουνάκι βρήκε τον επιθετικό των «πράσινων», ο οποίος σούταρε… τρεις φορές, με τις δύο πρώτες η μπάλα να βρίσκει τα σώματα των αμυντικών του Πανιωνίου και το τελευταίο κατέληξε άουτ.

Ο Πανιώνιος σιγά-σιγά ανέβηκε στο γήπεδο, πήρε χώρο, χωρίς να καταφέρει να απειλήσει ωστόσο την εστία του Κοτσόλη. Η απόδοση της ομάδας του Αναστασίου όσο περνούσε η ώρα αντί να ανεβαίνει έπεφτε, καθώς οι προσπάθειες να βρουν τον Πέτριτς οι μέσοι του «τριφυλλιού» με μακρινές μπαλιές ήταν «καταδικασμένες» και αποτελούσαν εύκολη λεία για τους αμυνόμενους των «κυανέρυθρων».

Ο Παναθηναϊκός είχε μεν την κατοχή της μπάλας αλλά ήταν φλύαρος και δεν δημιουργούσε μεγάλους κινδύνους στην εστία του Πανιωνίου. Οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν το ματς, ο Αναστασίου άλλαξε πλευρές στους Ζέκα και Πράνιτς, χωρίς ωστόσο να βγαίνει κάτι καλό για την ομάδα του.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού ανακάτευε συνεχώς την «τράπουλα» αλλάζοντας θέσεις στους χαφ του «τριφυλλιού», αλλά η ομάδα του δεν είχε την απαραίτητη φρεσκάδα και τον απαιτούμενο ρυθμό στο ματς.

Χωρίς να συμβεί κάτι ιδιαίτερο και με τις δύο ομάδες να είναι φλύαρες το ματς έφτασε στο 45΄ και τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με τον Παναθηναϊκό να προβληματίζει με την απόδοση του.

Χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, στη Λεωφόρο, με τον Παναθηναϊκό να είναι στη σέντρα και να προσπαθεί να επιτεθεί. Ο Πανιώνιος αμυνόταν από τη σέντρα και πίσω, μη επιτρέποντας στους γηπεδούχους να βρουν χώρους.

Οι «πράσινοι» έκανα πολλά αβίαστα λάθη, δεν είχαν φρεσκάδα με αποτέλεσμα να είχαν χάσει ήδη ένα ημίχρονο.

Στο 50’ ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο να ανοίξει το σκορ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Νάνο, η μπάλα έφτασε στον Πράνιτς, ο οποίος σούταρε από δεξιά στη γωνία της μεγάλης περιοχής, με τον Γιαννακόπουλο να διώχνει σε κόρνερ, την τελευταία στιγμή. Ο Νάνο εκτέλεσε εκ νέου, με τον Μέντες να πιάνει τη κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο ζεστά στο δεύτερο ημίχρονο, προσπαθώντας να αλλάξει την εικόνα του με τον Αναστασίου να περνάει τον Καρέλη στη θέση του αρνητικού Ντίνα στο 53΄.

Ο Πανιώνιος με τον Γιάννου απείλησε στο 57΄, όταν ο επιθετικός των φιλοξενούμενων έπιασε το ψαλιδάκι, με τη μπάλα να περνάει έξω. Οι «πράσινοι» πίεζαν πότε από δεξιά πότε από αριστερά, χωρίς όμως να μπορούν να διασπάσουν την άμυνα του Πανιωνίου.

Στο 60΄οι «πράσινοι» προσπάθησαν να απειλήσουν και πάλι όταν ο Πράνιτς βρήκε τον Ζέκα και εκείνος έδωσε έξυπνα στον ταχύτατο Κλωναρίδη, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Γιαννακόπουλο, αλλά τον πρόλαβαν οι αμυνόμενοι του Πανιωνίου, διώχνοντας τη μπάλα κόρνερ.

Οι μεγάλες φάσεις…

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ, στο 62’, όταν ο Καρέλης έδωσε τη μπάλα στον Ζέκα, εκείνος σέντραρε εξαιρετικά, ο Πέτριτς έπιασε την κεφαλιά από πολύ καλή θέση, ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, στη μεγαλύτερη φάση του Παναθηναϊκού στο ματς.

Η πίεση του Παναθηναϊκού έδειξε να φέρνει αποτέλεσμα, καθώς στο 65΄, ο Μέντες επιχείρησε σέντρα, ο Σίλντενφελντ κυριολεκτικά στην γραμμή της εστίας δεν θα προλάβει τον Γιαννακόπουλο, με το σκορ να παραμένει στο 0-0.

Έπειτα από άλλο ένα στημένο από τον Νάνο, ο Παναθηναϊκός έχασε τεράστια ευκαιρία, όταν στο 68΄ο Πράνιτς, έβγαλε τη μπαλιά στον Μέντες με τον Ολλανδό να κάνει το τακουνάκι και τον Γιαννακόπουλο να κάνει την απόκρουση της βραδιάς, στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ.

Πότισμα στο χορτάρι…

Στο 70΄και πάνω στη ροή του αγώνα άνοιξαν τα ποτιστικά του γηπέδου, με το ματς να σταματάει για μερικά δευτερόλεπτα.

Ο Καρέλης προσπάθησε στο 76΄να απειλήσει πραγματοποιώντας μια κίνηση από αυτές που μας συνηθίζει, αλλά η μπάλα πέρασε πολλά μέτρα άουτ. Ο Αναστασίου πέρασε τον Ατζαγκούν στη θέση του Κλωναρίδη, για να δώσει τρεξίματα στην ομάδα του στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα.

Ο Αναστασίου στο 81΄πραγματοποίησε την τελευταία του αλλαγή, περνώντας τον Μπούι στη θέση του Μπούρμπου.

Έγινε ΡΟΚ…

Ο Πανιώνιος έβγαλε μια αντεπίθεση, με τον Γιάννου να φτάνει ανενόχλητος στην περιοχή των «πρασίνων», πλάσαρε με τον Κοτσόλη να διώχνει με τις γροθιές, ο Μπουμάλ πήρε τη μπάλα από το ύψος του πέναλτι, σούταρε ανοίγοντας το σκορ στο 85΄, βάζοντας τον Παναθηναϊκό στα «σκοινιά».

Οι «πράσινοι» κατάφεραν να βρουν το γκολ που έψαχναν, όταν στο 90΄ο Μέντες με κεφαλιά βρήκε τον Ατζαγκούν με τον Αφρικανό να πλασάρει ιδανικά και να κάνει το 1-1, βάζοντας τον Παναθηναϊκό στο παιχνίδι.

Ο Πέτριτς έδωσε τη νίκη τελικά στον Παναθηναϊκό, όταν μετά από σέντρα του Ζέκα, έπιασε την κεφαλιά, λυτρώνοντας τους «πράσινους» στις καθυστερήσεις του ματς.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Μέντες, Κλωναρίδης, Λαγός, Νάνο, Σίλντενφελντ, Ντίνας, Μπούρμπος, Πράνιτς, Πέτριτς.

Στον πάγκο: Στιλ, Σπυρόπουλος, Κουτρουμπής, Ατζαγκούν, Δώνης, Καρέλης, Μπούι.

Πανιώνιος: Γιαννκκόπουλος, Τασούλης, Χατζηισαίας, Παντίδος, Μπούζας, Μπουμάλ, Κολοβός, Σιώπης, Πάνος, Μητρόπουλος, Γιάννου.

Στον πάγκο: Παπαδόπουλος, Ιμπαγάσα, Φούντας, Σμύρλης, Αργυρόπουλος, Γκέζος, Γκίνη.

Διαιτητής: Κουκουλάκης Βοηθοί: Καρσιώτης, Μπαλτάς

4ος: Λαμπρόπουλος

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ