ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Αναστασίου: «Έχουμε ψυχή…»

Ευχαριστημένος από την ανατροπή και τη νίκη της ομάδας του εμφανίστηκε ο Γιάννης Αναστασίου στην Συνέντευξη Τύπου, μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο. "Έχουμε ψυχή και δυνατότητες", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναστασίου: «Έχουμε ψυχή…»

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιάννης Αναστασίου στην Συνέντευξη Τύπου:

«Ήταν για μας το 4ο ματς σε δέκα μέρες και θέλαμε να κλείσουμε με νίκη αυτό το γκρουπ αγώνων. Σε όλο το ματς δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε δεν βγάλαμε ενέργεια. Στο Β΄ ανεβήκαμε, πιέσαμε, οι γραμμές μας ήταν πιο κοντά, νομίζω για κάνα 20λεπτο χάσαμε κάποιες καλές ευκαιρίες. Πιστεύαμε ότι θα κερδίσουμε το ματς, τρώμε το γκολ και το σημαντικό είναι ότι για δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας ματς, παρά το χρονικό σημείο που δεχόμαστε σήμερα το γκολ, καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη και χωρίς τον κόσμο. Βγάλαμε ενέργεια, πάθος και πήραμε 100% δίκαια τη νίκη.

Το σημαντικό είναι ότι πήραμε γκολ και από άλλους παίκτες. Δείξαμε ότι έχουμε ψυχή, δυνατότητες, απλά πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες μας και να μη φτάνουμε στο σημείο που φτάσαμε και σήμερα.

Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999
Το απωθημένο των 5,5 δις: Οι 2 αστεράτοι παικταράδες που ο ΠΑΟ έχασε στις λεπτομέρειες το τρελό καλοκαίρι του 1999 62.047 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Έχουμε μία εβδομάδα ρεπό, να ξεκουραστούμε, εγώ αυτό που είπα στους παίκτες μου είναι να αναρωτηθούν πόσο ψηλά θέλουν να πάνε οι ίδιοι αλλά και η ομάδα μαζί τους».

Τι θα πρέπει να δουλέψει η ομάδα στη διακοπή:

«Δουλεύουμε σε πολλά πράγματα, όχι σε ένα συγκεκριμένο. Πρέπει να βελτιωθούμε ατομικά, τακτικά και σε άλλα. Αυτό που μας λείπει είναι η έλλειψη προσωπικότητας μέσα στο γήπεδο, παρότι έχουμε έμπειρους παίκτες, δεν έχουμε την ηγετική προσωπικότητα, που θα πάρει την ομάδα και θα την κατευθύνει μέσα στο γήπεδο.

Είμαστε ομάδα δεν στηριζόμαστε σε έναν και θα δώσουμε έμφαση στη διακοπή στην τακτική  και στον τρόπο που θα αντιμετωπίσουμε τους αντιπάλους μας και στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα, στα δύσκολα ματς».

Για επικείμενη μεταγραφή: «Από την στιγμή που ήρθε ο τραυματισμός του Μπεργκ, συμβαίνει αυτό στο ποδόσφαιρο. Για εμάς αν φέρναμε ή αν φέρουμε κάποιον παίκτη, το σημαντικό θα είναι ο παίκτης να είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουμε για να έχουμε μια άλλη προσέγγιση τακτικά. Το να βρούμε κάτι σε αυτό που θέλουμε και έτοιμο αγωνιστικά-δεν έχει ουσία να είναι έτοιμος σε 4-5 εβδομάδες. Τώρα είναι δύσκολο. Η εισήγηση μου ήταν πως αν βρεθεί κάτι που έχει τα στοιχεία να προχωρήσουμε. Αν δεν το βρούμε δεν υπάρχει λόγος για μεταγραφή».

Για το τι φταίει και χάνεται το πρώτο μέρος: «Είναι κάτι που δουλεύουμε. Στο πρώτο μέρος ενώ πρεσάραμε ψηλά, οι αποστάσεις ήταν τεράστιες. Υπήρχε κενό. Θέλει κάποιοι παίκτες να πάρουν την πρωτοβουλία και να οδηγήσουν κάποιους άλλους. Ήταν λίγο περίεργη η κατάσταση στο πρώτο μέρος. Η Λεωφόρος μας δίνει άλλη ώθηση. Παίζοντας χωρίς κόσμο δεν ήταν κάτι ευχάριστο σε καμία περίπτωση. Να πω δεν είμαστε προπονημένοι; Δεν ισχύει. Δεν είμαστε τακτικά προετοιμασμένοι; Δεν ισχύει. Θα έλεγα πως ήταν θέμα συγκέντρωσης. Πετάξαμε ένα ημίχρονο τσάμπα. Η ουσία είναι πως νικήσαμε ένα παιχνίδι που θα μπορούσαμε να το πάρουμε».

Για το αν παίζει ρόλο ότι πλέον τον… ξέρουν τον Παναθηναϊκό: «Πλέον με τις αναλύσεις που γίνονται είναι φυσιολογικό να μας ξέρουν. Είναι σημαντικό το πως θα είμαστε εμείς και όχι οι αντίπαλοι. Είναι αυτό που είπα στα παιδιά. Ενώ ακούγονται πως υπάρχουν ποιοτικότερες ομάδες στην Ελλάδα, όλοι παίζουν με 5 στην άμυνα. Δεν ξέρω αν αυτός είναι φόβος ή θέλουν να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Εμείς σε κάθε ματς θέλουμε να παίξουμε στο ποδόσφαιρο. Το σημαντικό είναι πως ο Μλάντεν ενενήντα λεπτά, βοήθησε πολύ και με αυτόν στην κορυφή μπορούμε να έχουμε πολύ καλή τακτική προσέγγιση. Δουλεύουμε και με τα άλλα παιδιά και θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Για τον Μπερίσα: «Δουλεύει, έχει θέληση δυνατότητες, θα τον δούμε στο φιλικό το Σάββατο. Είναι καθαρά στην δική του διάθεση να δουλέψει και να δείξει πράγματα. Είμαστε εδώ να τον βοηθήσουμε. Έχει τα χαρακτηριστικά που θέλουμε απλά του λείπει η εμπειρία. Δεν είναι και τόσο εύκολα γρήγορα να βγάλεις τον εαυτό σου. Όλα τα παιδιά τον έχουν αγκαλιάσει και σε ένα τέτοιο περιβάλλον μπορείς να βγάλεις πιο γρήγορα τον καλό σου εαυτό».

Για την αμυντική λειτουργία: «Όταν τρώμε γκολ για εμένα φταίνε όλοι. Όπως και όταν βάζουμε ένα τέρμα. Δεν πρόκειται να μιλήσω για κάποιον μεμονωμένα. Είναι ένα πρόβλημα το να δέχεσαι με την πρώτη φάση γκολ. Αυτό γινόταν και πέρυσι στο πρώτο μισό. Προσπαθούμε να βρούμε χημεία. Τώρα στα πρώτα ματς δεν έχουμε σταθερότητα γιατί δεν είναι κάποιοι στην φόρμα που πρέπει ενώ είχαμε και τον τραυματισμό του Κουτρουμπή. Η άμυνα είναι συνολική δουλειά. Είναι κάποια πράγματα που πρέπει να τα δουλέψουμε. Μερικές φορές ο ενθουσιασμός δεν μας επιτρέπει να κάνουμε αυτά που έχουμε πει».

Για το τι του άρεσε και τι όχι στα παιχνίδια μέχρι στιγμής: «Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια. Και αυτό φαίνεται από την αντίδραση μας. Ακόμη και με την Σταντάρ, τους παίξαμε στο μισό γήπεδο και ήμασταν άτυχοι. Η προσπάθεια συνεχίζεται και είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτό το κομμάτι. Σημειώνουν και άλλοι γκολ. Είναι πολύ σημαντικό. Η ομάδα δείχνει πως έχει παίκτες που μπορούν να σκοράρουν. Αυτό που θα έλεγα δεν είμαι τόσο ικανοποιημένος είναι η αντίδραση μας στο ότι χάνουμε δεύτερες μπάλες. Είμαστε στον δεύτερο χρόνο, αργούμε. Δουλεύουμε και ελπίζω θα αποτελέσει παρελθόν».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.