ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Χαφ, οπωσδήποτε!

Ο Παναθηναϊκός δεν προχωρά σε άλλη μεταγραφική κίνηση, εκτός απροόπτου και θα καλύψει τα όποια κενά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Χαφ, οπωσδήποτε!

Ο Νίκος Νταμπίζας το είπε «ορθά – κοφτά» στους μάνατζερ που επικοινώνησαν μαζί του τις δυο τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου, με σκοπό να του προτείνουν την ύστατη στιγμή χαφ ή φορ. «Δεν θα γίνει άλλη μεταγραφή. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε τον Ιανουάριο». Ετσι, λοιπόν, κατέστησε σαφές ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα προχωρήσει σε άλλη προσθήκη στο ρόστερ του, παρά μόνο αν βρει κάτι το εξαιρετικό από την αγορά των ελεύθερων ποδοσφαιριστών.

Είχαν προηγηθεί, φυσικά, οι δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου μας προετοίμαζαν. Σύμφωνα και με τα λεγόμενα του κόουτς, πολύ δύσκολα θα έκανε το «τριφύλλι» άλλη μεταγραφή. Όπως και γίνεται…

Οι «πράσινοι» το πάλεψαν πολύ με τον Μεχντί Αμπέντ, ρίχνοντας το βάρος τους και σπαταλώντας πολύτιμο χρόνο για τον Αλγερινό άσο. Το αν ήταν ορθή η σκέψη των ανθρώπων της ομάδας ή όχι, είναι ένα θέμα. Κατά την άποψή μου, δικαιολογημένα οι «πράσινοι» επιθυμούσαν διακαώς τον νεαρό χαφ, ο οποίος και είναι αυτό ακριβώς που λείπει αυτή τη στιγμή από το πράσινο ρόστερ (box to box μέσος, καλός ανασταλτικά και με δυνατότητα στο σκοράρισμα) και δεν θα αποτελούσε ρίσκο, καθώς γνωρίζει απ’ έξω κι ανακατωτά την ομάδα. Κάτι, όμως, τα «τερτίπια» της Νιούκαστλ, κάτι το «όνειρο» της Πρέμιερ Λιγκ, για τον ίδιο, δεν επέτρεψαν την επιστροφή του Αμπέντ στο «τριφύλλι».

Επειδή πάντα σ’ αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει και η άλλη όψη του νομίσματος, με την «προσήλωση» στον Αμπέντ, κι από τη στιγμή που δεν αποκτήθηκε ο παίκτης, χάθηκε πολύτιμος χρόνος, με αποτέλεσμα να μη γίνει μεταγραφή στη θέση αυτή. Κι αν η «απάντηση» είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει τον Ουασίμ Μπούι για τα χαφ, τότε εύκολα μπορεί ο «αντίλογος» να είναι «και γιατί τότε ήθελε και τον Αμπέντ;».

Τον Ολλανδό μέσο θα τον δούμε στην πορεία. Στην παρούσα φάση δείχνει ακόμη να μην έχει προσαρμοστεί στα νέα γι’ αυτόν δεδομένα, αλλά όπως και να’ χει, είναι πολύ νωρίς για να τον κρίνουμε. Από τη στιγμή που τώρα ο Μπούι παίρνει λίγο χρόνο συμμετοχής, δεν ξεκινά βασικός και δείχνει ότι έχει κάποιον δρόμο μπροστά του, είναι ξεκάθαρο ότι ο Παναθηναϊκός είχε ανάγκη από έναν ενδεκαδάτο μέσο, στο στυλ του Αμπέντ. Δεν τα βρήκε με τον Αλγερινό, δεν βρήκε, όμως, και άλλον παίκτη για τη θέση, προσθήκη, η οποία, ήταν αναγκαία για την ομάδα.

Ηδη, στις πρώτες αγωνιστικές διαπιστώνεται μια αδυναμία να «σπάσει» μια πολυπρόσωπη άμυνα. Δείτε τι έγινε στα ματς με Λεβαδειακό και Πανιώνιο. Ενας ποιοτικός μέσος θα βοηθούσε σ’ αυτό, έχοντας, παράλληλα, και την ικανότητα στην ανασταλτική λειτουργία. Τέτοιου τύπου ποδοσφαιριστής αναμένεται να αποκτηθεί, με βάση τον σχεδιασμό, τον χειμώνα, με τον Νίκο Νταμπίζα να έχει στη λίστα του περιπτώσεις και να τσεκάρει κι άλλες όσο περνάει ο καιρός.  Αφού δεν έγινε τώρα μια τέτοια μεταγραφή, είναι απαραίτητη την επόμενη μεταγραφική περίοδο…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ