ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Τα πάντα για τη νίκη…

Να αφήσει πίσω του την Σούπερ Λιγκ και το… χλωμό ξεκίνημα του θέλει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος υποδέχεται απόψε στην «καυτή» Λεωφόρο την Ντιναμό Μόσχας (20:00, ΑΝΤ1, Panathinaikos24.gr) για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Τα πάντα για τη νίκη…

Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου καλείται να φορέσει το Ευρωπαϊκό της κοστούμι, απέναντι σε μία εξαιρετική ομάδα με πολλαπλάσιο μπάτζετ, ωστόσο η δίψα για διάκριση, αλλά και η ανάγκη για συγκέντρωση βαθμών μαζί με την κατάμεστη Λεωφόρο, θα αποτελέσουν τα όπλα των «πρασίνων» στο αποψινό ματς.

Οι Ρώσοι μέχρι στιγμής διανύουν μια εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα Ρωσίας, έχοντας πέντε νίκες σε επτά ματς, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα, έβαλαν δύσκολα και στη Ζενίτ (ηττήθηκε με 3-2), στο μεγάλο ντέρμπι του πρωταθλήματος.

Με 4-2-3-1 και… «Σίφο»

Παναθηναϊκός: H επικρατέστερη ενδεκάδα στην Τούμπα
Παναθηναϊκός: H επικρατέστερη ενδεκάδα στην Τούμπα 8.811 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Γιάννης Αναστασίου προσανατολίζεται στο να ξεκινήσει με 4-2-3-1 την ομάδα του, θέλοντας να ενισχύσει την ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του, καθώς η Ντιναμό διαθέτει εξαιρετικά εξτρέμ αλλά και πολύ καλή «γραμμή πυρός» μπροστά.

Ο Κοτσόλης θα βρίσκεται κάτω από τα γκολπόστ των «πρασίνων», ο Σίλντενφελντ αναμένεται να ξεκινήσει κανονικά, παρά το γεγονός πως χθες έκανε ατομικό πρόγραμμα, έχοντας τον Μέντες δίπλα του, στο κέντρο της άμυνας.

Νάνο και Τριανταφυλλόπουλος θα είναι τα ακραία μπακ του Παναθηναϊκού, Λαγός και Πράνιτς θα βρίσκονται μπροστά τους, ο Ζέκα δεξιά, ο Ντίνας αριστερά, με τον Ατζαγκούν να βρίσκεται πίσω από τον Καρέλη.

Ωστόσο υπάρχει και η πιθανότητα να δούμε στο χορτάρι της Λεωφόρου και τους Κλωναρίδη και Πέτριτς (αντί των Ατζαγκούν και Καρέλη), στο αρχικό σχήμα.

Η υπόλοιπη αποστολή αποτελείται από τους Στιλ, Αναγνωστόπουλο, Μπούρμπο, Κουτρουμπή, Χουχούμη, Δώνη και Μπαϊράμι. Εκτός έμειναν οι Μπούι (λόγοι τακτικής), Σπυρόπουλος, Ρισβάνης και φυσικά ο Μάρκους Μπεργκ.

Προσοχή στα στημένα

Μεγάλη προσοχή στα στημένα ζήτησε ο Αναστασίου από τους παίκτες του, καθώς οι Ρώσοι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί σε αυτόν τον τομέα, είτε με καλές κινήσεις των μέσων, οι οποίοι πατάνε περιοχή και μετατρέπονται σε «κρυφοί» φορ, είτε με τους πανύψηλους σέντερ μπακ, που διαθέτουν.

Η Ντιναμό θα ξεκινήσει λογικά με την ίδια διάταξη, όπως αυτή των «πρασίνων», με τον Μπερεζόφσκι στο τέρμα, Μπίτνερ και Μανόλεφ θα είναι οι ακραίοι και οι Σάμπα και Ντάγκλας το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Νομπόα και Γιουσούποφ θα είναι τα δύο αμυντικά χαφ, Τζούτζακ, Κοκόριν και Ιόνοφ οι τρεις μπροστά τους και φορ ο Κουράνι. Εκτός έμειναν οι Βαλμπουενά Ντενίσοφ και Βενκέρ.

Στη Λεωφόρο αναμένεται να βρεθούν και περίπου 300 οπαδοί της Ντιναμό, οι οποίοι θα «καθίσουν» στη Θύρα 6. Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο, αφού μέχρι χθες έιχαν μείνει απούλητα περίπου 150 εισιτήρια, τα οποία θα «κάνουν φτερά» μέχρι την έναρξη του αγώνα.

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.