ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Πέτριτς, αγνοείται…

Αυτό που εκνευρίζει με τον Μλάντεν Πέτριτς δεν είναι τόσο η αστοχία του αλλά η αδυναμία να κάνει τα βασικά του ποδοσφαίρου (πάσα, κοντρόλ, ξεμαρκάρισμα).

Πέτριτς, αγνοείται...

Η διαφορά του Μλάντεν Πέτριτς με τον Μάρκους Μπεργκ στο μουδιασμένο ξεκίνημα αμφοτέρων με την πράσινη φανέλα (ούτε ο Σουηδός «πετούσε» πέρσι τέτοιο καιρό) είναι ότι σε σχέση με τον δεύτερο ο Κροάτης κυριολεκτικά «πατάει» το τόπι, αξιοπερίεργο για παίκτη που γνωρίζει καντάρια μπάλα.

Χθες ο 33χρονος κουτουλούσε με τους συμπαίκτες του, δεν μπορούσε να κοντρολάρει, ήταν ένα κλικ πίσω από τις φάσεις, γενικώς μια τεράστια απογοήτευση θυμίζοντας το απαίσιο παιχνίδι που είχε κάνει με τη Σταντάρ στην Αθήνα.

Ο Αναστασίου προσπαθεί να τον βάλει στο κλίμα δίνοντάς του χρόνο για να συνέλθει μετά από μήνες «καθισιού» στην Αγγλία, αλλά ενδεχομένως επειδή ο έμπειρος φορ είναι πιο βαρύ σκαρί από τον Μάρκους  και πέντε χρόνια μεγαλύτερος, να χρειάζεται περισσότερο χρόνο. Άθελά του ο κόουτς τον εκθέτει αφού η αδυναμία του να παρακολουθήσει απλές φάσεις και να κάνει πράγματα που εντάσσονται στα βασικά του σπορ (πάσα, κοντρόλ, ξεμαρκάρισμα) τον «στοχοποιεί».

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 23.748 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με τον Μπεργκ δεν έγινε έτσι, γιατί ο Σουηδός πρόλαβε να σκοράρει γκολ που «κλείδωσαν» τρίποντα (με Παναιτωλικό, ΟΦΗ) αν και το «κράξιμο» («που πας με τον σακάτη», κτλ, κτλ) έπεσε όταν στο ξεκίνημα έχανε ευκαιρίες.

Θυμόμαστε μετά την φιλική ήττα από την Παναχαϊκή (1-2) πως ο Σκανδιναβός είχε ακούσει τα σχολιανά του για δύο εξ επαφής άστοχες κεφαλιές. Στην κατάσταση που βρίσκεται το κλαμπ, με τον προπονητή να πειραματίζεται διαρκώς σε θέσεις/διατάξεις, 11άδα με Πέτριτς-Πράνιτς μέσα κι ένα σωρό μπακ ντεφορμέ κάνει ΚΑΘΕ αγώνα ντέρμπι. Καρέλης, Κλωναρίδης, Ντίνας, Ατζαγκούν, Ζέκα πρέπει να «σκίζονται» καλύπτοντας χώρους που οι συμπαίκτες τους αδυνατούν να πατήσουν.

Δημήτρης Στρατής

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.