ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Να συνεχίσει έτσι…

Δεν είναι το αποτέλεσμα, ούτε η διατήρηση της ελπίδας για πρόκριση στους «32» του Europa League. Αυτό που έκανε τους φίλους του Παναθηναϊκού να χαμογελάσουν ξανά μετά από καιρό, ήταν η εικόνα της ομάδας στο χθεσινό ματς.

Να συνεχίσει έτσι…

Το «τριφύλλι» απέσπασε το μίνιμουμ που δικαιούταν στο χθεσινό παιχνίδι, πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση κόντρα σε μια ποιοτική και σε καλύτερη κατάσταση ομάδα από αυτόν, φεύγοντας μάλλον με πικρία από το Αϊντχόφεν, καθώς η νίκη έμοιαζε να ήταν το δικαιότερο αποτέλεσμα.

Ωστόσο αυτό που μετράει δυο μέρες πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είναι ότι ο Παναθηναϊκός έδειξε σημάδια ζωής και πλέον με την ψυχολογία ψηλά θα πάει στο Φάληρο για να διεκδικήσει ότι καλύτερο μπορεί.

Αν είχε Μπεργκ…

Παναθηναϊκός: H επικρατέστερη ενδεκάδα στην Τούμπα
Παναθηναϊκός: H επικρατέστερη ενδεκάδα στην Τούμπα 8.809 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι «πράσινοι» στάθηκαν εξαιρετικά στο Philips Stadion, παίζοντας καλά και στα δύο ημίχρονα, παρά το γεγονός ότι δέχτηκαν γκολ από τη μοναδική ολιγωρία της άμυνας τους στο πρώτο μέρος.

Στο Β΄ 45λεπτο, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου πίεσε, έπαιξε μπάλα (όπως και ο αντίπαλος…) βρήκε χώρους και απέδειξε ότι στο… ποδόσφαιρο είναι καλός και μπορεί να κάνει ωραία πράγματα μέσα στο χορτάρι.

Όσο κλισέ και αν ακούγεται, αν ο Παναθηναϊκός είχε τον Μάρκους Μπεργκ χθες το βράδυ στη σύνθεση του, μάλλον θα το είχε καθαρίσει το ματς. Εκτός των άλλων οι «πράσινοι» διαμαρτύρονται και για δυο φάσεις, στις οποίες θα μπορούσε να είχε δοθεί πέναλτι, ωστόσο αυτό που μετράει κυρίως αυτή τη στιγμή είναι το ότι η ομάδα έδειξε σε μια πολύ δύσκολη έδρα απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα ότι είναι εδώ…

Ώρα αντεπίθεσης…

Όπως και πέρυσι έτσι και φέτος ο Παναθηναϊκός καλείται να αλλάξει… τσιπάκι στο «Καραϊσκάκη» και να αντεπιτεθεί ούτως ώστε να μείνει κοντά στην κορυφή της Σούπερ Λιγκ.

Το «τριφύλλι» θα πρέπει να δείξει ότι το χθεσινό ματς και η εμφάνιση του δεν ήταν πυροτέχνημα και πως βρίσκεται σιγά-σιγά σε ανοδική πορεία. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι δύσκολα θα αγωνιστεί ο Θανάσης Ντίνας καθώς αποχώρησε λόγω τραυματισμού στο 20’ της χθεσινής αναμέτρησης και θα υποβληθεί αργότερα σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος του προβλήματος του.

Πέραν του ντέρμπι οι «πράσινοι» θα πρέπει να παίξουν και άλλα πολύ σημαντικά παιχνίδια μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, Ολυμπιακός, Παναιτωλικός (κύπελλο), Ατρόμητος, Αϊντχόφεν και ΠΑΟΚ, η σειρά των ματς που έχει να δώσει το «τριφύλλι» από δω και πέρα.

Γιάννης Μιχαλάκης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.