ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

«Θα μιμηθούν τον Παναθηναϊκό»

Ο προπονητής του Κόροιβου Αμαλάδας, Χάρης Μαρκόπουλος τόνισε μετά τον αγώνα της ομάδας του με τον Παναθηναϊκό, ότι πολλές ομάδες στο μέλλον, θα ενστερνιστούν το μοντέλο των «πρασίνων».

«Θα μιμηθούν τον Παναθηναϊκό»

Αναλυτικά όσα είπε:

«Πριν αναφερθώ στο παιχνίδι, θα μεταφέρω τις ευχές μου για ταχεία ανάρρωση στον Κώστα Χαραλαμπίδη (σ.σ. ΠΑΟΚ). Έναν παίκτη που κοσμεί το ελληνικό Πρωτάθλημα! Όσον αφορά το παιχνίδι προσπαθήσαμε όλη την εβδομάδα να δούμε αν μπορούμε να εντοπίσουμε κάποιες αδυναμίες στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Περιμέναμε ότι θα ‘χαμε πρόβλημα στο επιθετικό κομμάτι και δουλέψαμε πολύ σ’ αυτό. Το παιχνίδι είχε 2 εντελώς διαφορετικές όψεις για εμάς.

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο είχαμε καλύτερες επιλογές, προσπαθήσαμε να βάλουμε τη μπάλα κοντά στο καλάθι. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, όμως, στην κρίσιμη στιγμή ο Μπλουμς έβαλε κρίσιμα σουτ, που μας στοίχισαν. Νομίζω ο Παναθηναϊκός είναι αυτή τη στιγμή μία απ’ τις πιο φορμαρισμένες ομάδες στην Ευρώπη, με πολύ μεγάλη ισορροπία τόσο στην επίθεση, όσο και στην άμυνα. Έχει και το inside και το outside game στην επίθεση κι αυτό προβληματίζει αυτόν που αμύνεται, καθώς προσπαθεί να τον πάει εκεί όπου θέλει.

ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ!
ΣΟΚ για Μακάμπι πριν το ΟΑΚΑ! 161.421 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Από μεθαύριο (3/12) συνεχίζουμε για το επόμενο παιχνίδι (@ Ολυμπιακός στις 7/12). Χρόνο με τον χρόνο αυτά που κάνει ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσουν πολλές ομάδες να τα ενστερνιστούν και θα προσπαθήσουν σ’ αυτό το κομμάτι να τα εντάξουν στις ομάδες τους».

Για το τι σημαίνει για μία νέα ομάδα στον τομέα της αυτοπεποίθησης να κοντράρει για μεγάλο χρονικό διάστημα έναν αντίπαλο όπως ο Παναθηναϊκός: «Το να καταλάβεις ότι παίζοντας με τον σωστό τρόπο μπορείς να ανταγωνιστείς οποιαδήποτε ομάδα, είναι σημαντικό να το κρατήσεις και να χτίσεις πάνω σ’ αυτό. Στόχος μας δεν είναι ο Παναθηναϊκός, ο Ολυμπιακός ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Στόχος μας είναι η επόμενη προπόνηση. Εκεί πρέπει να δώσουμε τη συγκέντρωσή μας για να γίνουμε καλύτερη ομάδα και να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

Για το γεγονός πως η ομάδα μείωσε τη διαφορά με τον πρώτο του σκόρερ, Ρομπ Λόουερι, στον πάγκο: «Η κάθε ομάδα θέλει να βάλει καλάθια. Για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει να προσπαθεί να αξιοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερους παίκτες γίνεται, αλλιώς γίνεται πολύ προβλέψιμη. Απ’ την άλλη, είναι άξιο αναφοράς πως κι ο Λόουερι, που έχει αυτή την πίεση, προσπάθησε να αξιοποιήσει τους συμπαίκτες του. Είναι κάτι που μας αρέσει και θέλουμε να συνεχίσουμε στο ίδιο μοτίβο».

Για την απουσία του Ντουέιν Ντέιβις: «Αν υπάρξει κάποιο νέο θα βγει κι η σχετική ανακοίνωση. Αυτή τη στιγμή ο Ντέιβις είναι παίκτης της ομάδος και του έχουμε εμπιστοσύνη. Ήταν ένα απ’ τα προβλήματα που είχαμε μέσα στην εβδομάδα και γι’ αυτό δεν αγωνίστηκε, κάτι που συνέβη και με το Νίκο Αγγελόπουλο (σ.σ. ίωση)».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.