ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

Δεν ξεχνάει την ιστορία του

Η διοίκηση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, τιμά τον σπουδαιότερο αθλητή του συλλόγου στα προπολεμικά χρόνια, τον Ρένο Φραγκούδη (1909-1982).

Δεν ξεχνάει την ιστορία του

Η βράβευση θα γίνει στα πλαίσια της παρουσίασης του βιβλίου «Λεωφόρος Ηρώων», η οποία θα πραγματοποιηθεί στον Ιανό (12.00, Σταδίου 24) και την τιμητική πλακέτα θα την παραλάβει ο γιος του, Μενέλαος.

Ποιος ήταν ο Ρένος Φραγκούδης

Ο Ρένος Φραγκούδης γεννήθηκε στη Λεμεσό της Κύπρου τον Φεβρουάριο του 1909. Ο πατέρας του, ο Μενέλαος Φραγκούδης, ήταν αθλητής στίβου (μετέπειτα καταπιάστηκε με τη δημοσιογραφία) και του μετέδωσε την αγάπη για τον αθλητισμό.

Στις 10 Ιουνίου η συζήτηση για τη Διπλή Ανάπλαση
Στις 10 Ιουνίου η συζήτηση για τη Διπλή Ανάπλαση 304 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όταν η οικογένεια Φραγκούδη μετακόμισε στην Αθήνα, ο Ρένος εγγράφηκε στο αθλητικό τμήμα του Παναθηναϊκού και έλαβε μέρος σε αγώνες 100μ. και 200μ.  Τα πανελλήνια ρεκόρ του Φραγκούδη καταρρίφθηκαν μετά από δεκαετίες, κάτι που αν μη τι άλλο φανερώνει τη μοναδικότητα του αθλητή εκείνα τα χρόνια! Συγκεκριμένα το πανελλήνιο ρεκόρ που έκανε στα 100μ. το 1935 (10.6΄΄) καταρρίφθηκε 22 χρόνια μετά, το 1957, από τον «πράσινο» Νίκο Γεωργόπουλο. Το ρεκόρ των 21.6΄΄, το οποίο σημείωσε το 1933, ξεπεράστηκε το 1957 πάλι από τον Νίκο Γεωργόπουλο.

Συνολικά στην αθλητική σταδιοδρομία του, ο Φραγκούδης κέρδισε πέντε χρυσά μετάλλια σε Βαλκανικούς Αγώνες στα 100μ. και έξι στα 200μ., ενώ συμμετείχε σε εθνικούς θριάμβους και στη σκυταλοδρομία. Δεκάδες ήταν οι επιτυχίες του στο ελληνικό πρωτάθλημα και σε διάφορες άλλες εγχώριες διοργανώσεις, με τα χρώματα του Παναθηναϊκού.  Συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1932 (Λος Άντζελες) και του 1936 (Βερολίνο).

Στους τελευταίους έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στα 100μ. και στα 200μ. Κατά τη σκοτεινή περίοδο της Κατοχής, διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Αθλητών και, χάρη στη συνεισφορά του, εκατοντάδες αθλητές κατόρθωσαν να επισιτιστούν και να επιβιώσουν. Εκείνα τα χρόνια, όταν είχε ήδη ξεκινήσει η διοικητική του δράση στον Παναθηναϊκό, πήρε πολλές πρωτοβουλίες σχετικές με το φιλανθρωπικό έργο του Τριφυλλιού και συμμετείχε σε συσσίτια και εράνους. Χρημάτισε αρχηγός του τμήματος στίβου του Ομίλου για πολλά χρόνια και υπήρξε πιστός υπηρέτης της Παναθηναϊκής Ιδέας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.