ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Διπλό το κακό…

Οι πράσινοι πραγματοποιώντας μία από τις χειρότερες εμφανίσεις τους στην φετινή χρονιά όχι μόνο έχασαν (84-64) το παιχνίδι αλλά και την διαφορά που έχτισαν με κόπο στο πρώτο ματς. Τραυματίστηκε ο Διαμαντίδης, μοναδικός επιζών ο Σλότερ με 20 πόντους.

Διπλό το κακό...

Το ματς

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς ξεκίνησε την αναμέτρηση με τους Διαμαντίδης, Σλότερ, Γιάνκοβιτς, Γκιστ και Ράιτ. Οι πράσινοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκαν με 0-4 στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Η διαφορά αυτή καλύφθηκε άμεσα ενώ οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ για μεγάλο χρονικό διάστημα της πρώτης περιόδου. Δύο λεπτά πριν το τέλος του δεκαλέπτου η Φενέρμπαχτσε πήρε προβάδισμα με 12-8. Παρόλα αυτά το σκηνικό ήταν ίδιο με τον Παναθηναϊκό να καλύπτει και πάλι την διαφορά και την περίοδο να τελειώνει με σκορ 18-18 με καλάθι του Νίκου Παππά στην εκπνοή. Αξίζει να σημειωθεί το σοβαρό πρόβλημα του Παναθηναϊκού στα αμυντικά ριμπάουντ. Την ίδια στιγμή στην πρώτη περίοδο αντιμετώπισε και ένα πρόβλημα ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

Όσων αφορά την δεύτερη περίοδο δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς καθώς για τα δύο πρώτα λεπτά το σκορ ήταν 18-18. Αυτή η «αφλογιστία» ήταν αποτέλεσμα τόσο συνεχόμενων λαθών όσο και μεγάλης αστοχίας. Τελικά μετά από τρία λεπτά η Φενέρμπαχτσε πήρε προβάδισμα με 20-18 με καλάθι του Χίκμαν. Στη συνέχεια η απίστευτη ευστοχία των Τούρκων από τη γραμμή του τρίποντου  έστειλε την διαφορά στο +9 (31-22) 3 λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου. Με καλάθια των Φώτση και Σλότερ η διαφορά έπεσε στο -6 για τους πράσινους. Στο σημείο εκείνο ο Βέσελι την έστειλε πάλι στο +8 λίγο πριν το τέλος. Η διαφορά αυτή δεν έμεινε για πολύ καθώς το τρίποντο του Χαλαμπόπουλου 28 δευτερόλεπτα πριν το τέλος μείωσε την διαφορά στο -4 (36-32) και έτσι τελείωσε και το πρώτο ημίχρονο.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Τζέιμς Γκιστ μείωσε την διαφορά στον πόντο με τρίποντο (36-35).Στη συνέχεια το επιθετικό «κρεσέντο» των Τούρκων από την γραμμή των 6,75 έστειλε την διαφορά στο +11 (48-37) 6 λεπτά πριν το τέλος της τρίτης περιόδου. Η διαφορά συνέχιζε να ανεβαίνει με έντονους ρυθμούς καθώς οι Τούρκοι είχαν πλέον τον έλεγχο του αγώνα.Η αντίδραση του Παναθηναϊκού (48-41) δεν είχε διάρκεια σε αντίθεση με τα λάθη και την αστοχία του και οι γηπεδούχοι στήνοντας πάρτι κάτω από το καλάθι με τον Ερντέν ξέφυγαν με 67-45.

Πλέον το ενδιαφέρον για το νικητή είχε χαθεί και εστιαζόταν στο αν ο Παναθηναϊκός θα κατάφερνε το μη χείρον βέλτιστον, να υπερασπιστεί το 91-73 του ΟΑΚΑ για να έχει την υπεροχή σε πιθανή ισοβαθμία. Οι πρωταθλητές Τουρκίας κατάφεραν να υπερκαλύψουν το -18 του πρώτου ματς φτάνοντας στο 84-62 και πλέον είναι το μεγάλο φαβορί για τη δεύτερη θέση στον τρίτο όμιλο.

Δεκάλεπτα: 18-18, 36-32, 67-48, 84-62.

Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ (Ομπράντοβιτς): Γκάουντλοκ 18, Χίκμαν 10, Μπιέλιτσα 6, Ερντέν 14, Μαχμούτογλου 6, Μπογκντάνοβιτς 5, Σαβάς 4, Ζόριτς 6, Ουγκουρλού, Βέσελι 12, Σιπάχι, Πρέλτζιτς 3.

Παναθηναϊκός (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος 7, Σλότερ 20, Μποχωρίδης 5, Γιάνκοβιτς 3, Φώτσης 6, Παππάς 4, Διαμαντίδης 2, Γκιστ 9, Διαμαντάκος, Μπλουμς, Ράιτ 6.

Διαιτητές: Λοτερμόζερ (Γερμανία), Κόντε (Ισπανία) Γιασεβίτσιους (Λιθουανία).

Θάνος Νικολογιάννης

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ