ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Συνειδητή η επιλογή μου να φύγω από τον Παναθηναϊκό»

Μίλησε για όλους και για όλα. Ο Ορέστης Καρνέζης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αγορά», αναφέρθηκε στον Παναθηναϊκό, την Εθνική και την Ουντινέζε μεταξύ άλλων, ενώ τόνισε ότι για κάθε ποδοσφαιριστή, οι καλύτερες συνθήκες δουλειάς, αποτελούν προτεραιότητα.

«Συνειδητή η επιλογή μου να φύγω από τον Παναθηναϊκό»

Παράλληλα στάθηκε στο γεγονός πως στο εξωτερικό, οι άνθρωποι υπολογίζουν την Εθνική Ελλάδας περισσότερο απ’ ότι οι ίδιοι οι Έλληνες, ενώ χαρακτήρισε επιτυχημένους όλους τους Έλληνες, οι οποίοι αγωνίζονται στο Ιταλικό πρωτάθλημα

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο άσος της Ουντινέζε στην εφημερίδα «Αγορά»:

Για την πρόταση της Μπενφίκα: «Το καλοκαίρι ήμουν λίγο στον αέρα. Πήγα να ξεκινήσω προετοιμασία με την Ουντινέζε και ύστερα από τέσσερις ημέρες προέκυψε η πρόταση της Μπενφίκα. Ήταν σχεδόν τελειωμένη η μεταγραφή μου εκεί.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 29.879 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Τελικώς, τελευταία στιγμή χάλασε. Η Μπενφίκα είχε προβλήματα οικονομικά, προσπαθούσε να μαζέψει λίγο τα έξοδά της και προτίμησε να πάρει ελεύθερο τον Ζούλιο Σέζαρ αφού θα έδινε λιγότερα χρήματα.

Γύρισα στην Ουντινέζε. Δεν πίστευα ότι θα παίξω στο πρώτο ματς της σεζόν, γιατί είχα χάσει πολύ χρόνο από την προετοιμασία. Πρόλαβα να κάνω δέκα μέρες προπόνηση, μιλήσαμε με το τεχνικό τιμ και, τελικώς, με εμπιστεύθηκαν. Για να με κρατήσουν βασικό σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος προφανώς τους δικαίωσα».

Για την εμπειρία του στην Ουντινέζε: «Έχουν τρομερή οργάνωση. Δεν λείπει τίποτα από κανέναν ποδοσφαιριστή. Στόχος της είναι η συμμετοχή στην Ευρώπη. Αν καταφέρει να πάρει το εισιτήριο θα είναι πολύ καλό. Τα τελευταία χρόνια δεν έφερνε μεγάλες μεταγραφές.

Λειτουργεί σε μια άλλη λογική. Έχει ένα μεγάλο τμήμα σκάουτινγκ και παίρνει νεαρούς παίκτες με προοπτική να τους πουλήσει. Μπορώ να πω ότι είμαι από τους μεγαλύτερους σε ηλικία που έφεραν στην ομάδα.

Δεν κάνουν πρωταθλητισμό και προσπαθούν να φέρουν έσοδα από πωλήσεις. Συνήθως παίζεις 2-3 χρόνια και μετά σε πουλάνε. Φτιάχνει και ένα καινούργιο γήπεδο στο Ούντινε. Νοικοκυρεμένος σύλλογος».

Για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές στην Ιταλία: «Οι Ιταλοί δεν κάνουν τίποτα στην τύχη. Έχουν οργάνωση. Έχουν επιλέξει μερικούς από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Βοηθάει ότι σχεδόν όλοι τα πάμε καλά. Ανοίγουμε τον δρόμο και σε άλλους».

Για την επιλογή του να φύγει από τον Παναθηναϊκό: «Ήταν πολύ συνειδητή η απόφαση να φύγω. Ήμουν απόλυτα προετοιμασμένος ψυχολογικά και συνειδητοποιημένος για τις δυσκολίες που θα έβρισκα μπροστά μου. Δεν πίστευα ότι έγινα ο Μπουφόν επειδή έπαιζα στον Παναθηναϊκό και στην εθνική.

Ήξερα ότι έπρεπε να παλέψω για τη θέση μου φεύγοντας για το εξωτερικό. Και είναι μια πραγματικότητα. Καθημερινά κρίνεται η παρουσία σου σε μια οργανωμένη ομάδα όπως η Ουντινέζε. Έκανα έναν κύκλο στην Ελλάδα. Έπαιξα 2-2,5 χρόνια. Όπως εξελίσσονται τα πράγματα στην Ελλάδα, οποιαδήποτε πρόταση έρχεται απ΄ έξω για οποιονδήποτε, πιστεύω ότι ωθεί τον παίκτη να φύγει.

Ήξερα ότι τα πράγματα θα ήταν δύσκολα. Ψυχολογικά, πήγα έτοιμος ότι ξεκινάω από το μηδέν… Ή ίσως και από το μείον, γιατί η Ελλάδα είναι ένα πρωτάθλημα που δεν υπολογίζει σχεδόν κανείς στο εξωτερικό, απ΄ όσο έχω καταλάβει. Για τη δική μου περίπτωση μετρούσε πολύ περισσότερο ότι έπαιζα στην εθνική ομάδα. Την εθνική μας την μετράνε πολύ. Θα έλεγα πολύ περισσότερο απ΄ όσο εμείς οι Έλληνες».

Για τις πιθανότητες επιστροφής του στην Ελλάδα: «Δεν θέλω να μιλάω άσχημα για το ελληνικό πρωτάθλημα γιατί και εγώ εκεί έπαιζα. Απλώς, όταν βρίσκεις καλύτερες συνθήκες ψάχνεις έναν τρόπο να κρατηθείς εκεί και να συνεχίσεις. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει».

Για την εθνική ομάδα: «Με σωστές κινήσεις διορθώνεται άμεσα. Πρέπει να κοιτάξουμε τι είχαμε καλό και που βασίστηκε η επιτυχία μας. Δεν μπορεί να ξηλώνεται κάτι επιτυχημένο. Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα και θα έλεγα όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Συνολικά στην κοινωνία. Αλλά η Εθνική μπορεί να σταθεί ξανά στα πόδια της».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.