ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Επιθετική τακτική

Εκεί που για χρόνια ο ΠΑΟ μόνο... διαμαρτυρόταν, τώρα στα Δ.Σ ανεβάζει συνεχώς τους τόνους. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Επιθετική τακτική

Ο Νίκος Μαχλάς αφού πρώτα υποβίβασε τα χθεσινά επεισόδια πήρε (φυσικά!) το μέρος του Μαρινάκη. Ο Γιώργος Μποροβήλος αναφέρθηκε σε… κουτσομπολιά κι ας έγινε στο Δ.Σ της Σούπερ Λίγκας το έλα να δεις!

Τους διαξιφισμούς των αφεντικών ΠΑΟ-Ολυμπιακού τους καταλαβαίνουμε, ο τελευταίος φυσιολογικά ήταν «μπουρινιασμένος» έχοντας γίνει στόχος χλεύης κι αντικειμένων από 15.000 ανθρώπους, χώρια που ο «άσος» στο ντέρμπι του έφερε πρόσθετες σκοτούρες. Ο πύρινος κόσμος είναι στα όριά του (θα πέσουν μυθικά γέλια μετά τα ματς με Ουκρανούς, ΑΕΚ), ο μύθος του «επενδυτή» (με…δανεικούς) ξεθωριάζει, χώρια που πρέπει να εκπονηθεί πλάνο ώστε ο Παναθηναϊκός να μην πλησιάσει περισσότερο στη βαθμολογία.

Οι άνθρωποι των πρασίνων δεν αιφνιδιάστηκαν ασφαλώς απ’ την πλήρη υποταγή του συνεταιρισμού στο «σύστημα ΟΣΦΠ». Με τον Σαββίδη στη… Ρωσία, τον Μελισσανίδη στη Β΄ κατηγορία και τον ηγέτη του Παναθηναϊκού σε σκέψεις μείωσης του χρέους, στη Λίγκα συναντάμε «κολλητούς» του πρωτοπόρου ή σωματεία με οικονομικές και οργανωτικές σκοτούρες που δεν θέλουν ρήξη με τον ισχυρό, ευελπιστώντας να αξιοποιήσουν την ουδετερότητά τους μ’ όποιον δανεικό περισσέψει απ΄ την ετήσια «μοιρασιά».

Ο Αλαφούζος δεν έχει κάνει λίγα ως τώρα για την αντιμετώπιση του παρασκηνίου. Βλέπουμε πόσο ενοχλούν οι συνεχείς αναφορές στο διεφθαρμένο σύστημα ή πόσο “τρελαίνονται” με ΣΚΑΪ/“Καθημερινή” τα οποία, όμως, σε καμιά περίπτωση δεν διαθέτουν την επιρροή Mega, Star (καταλαβαινόμαστε, έτσι;) Οι ρίζες του συστήματος βέβαια είναι βαθιές, αλλά τουλάχιστον ο σύλλογος απέκτησε φωνή που δεν λιποψυχά να συγκρουστεί ακόμα κι αν οι απέναντι του «ρίχνουν» σε…όγκο! Τα προηγούμενα χρόνια στη Λίγκα έδιναν το παρόν ο Αγγελος Φιλιππίδης, ο Δημήτρης Γόντικας, ο Τζόνι Βεκρής, μια χαρά «φαντάροι» μόνο που στις μάχες βγαίνουν μπροστά οι στρατηγοί. Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης π.χ (με την ισχυρότερη οικογένεια του τόπου στις πλάτες του) όχι μόνο απαξιούσε να ορθώσει ανάστημα αλλά στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου ευχαρίστησε τον… Πέτρο Κόκκαλη, προκαλώντας απανωτά εγκεφαλικά στους οπαδούς!

Μπορεί ο ΠΑΟ να έχει ακόμα δρόμο να διανύσει ώσπου να ορθοποδήσει (άτιμο χρέος!), αλλά τουλάχιστον παραγοντικά αρχίζει ν’ «αναπνέει», ασχέτως αν όλες του οι προτάσεις αντιμετωπίζονται απαξιωτικά. Στο τριφύλλι ,χρόνια τώρα, μόνο διαμαρτύρονταν! Σ’ ένα ΦΟΥΛ παραγοντικό πρωτάθλημα για να σε πάρουν σοβαρά πρέπει να σε νιώθουν ισχυρό! Όπως συνέβαινε επί εποχής Πατέρα, Βγενόπουλου, Γιαννακόπουλου όταν με διαιτησία 50-50 (ο ΠΑΟ πήρε νταμπλ χάνοντας τα ντέρμπι, αδικήθηκε κατάφωρα στο ΟΑΚΑ με τον…Αστέρα Τρίπολης, πήρε μόλις ένα πόντο από την Καβάλα του… «αδελφού» Μάκη, ηττήθηκε εύκολα στην Τούμπα) ο Κόκκαλης τερμάτισε 5ος!

Ο μηχανισμός προπαγάνδας του Ολυμπιακού ήδη ξεκίνησε σπέκουλα γι αφαίρεση βαθμών στον ΠΑΟ κι όπως είναι δομημένο το σύστημα δεν θα μας κάνει εντύπωση αν περάσει το δικό τους, ασχέτως αν σ’ αυτή την περίπτωση του χρόνου οι Πειραιώτες πρέπει ν’ ανηφορίσουν τους Αμπελοκήπους όχι με συνοδεία αστυνομίας, αλλά στρατού! Κανένας φίλος του ποδοσφαίρου ή μέλος της Λίγκας δεν γουστάρει έκτροπα αλλά αν το πάρεις παραγοντικά τι είδε την Κυριακή η Ελλάδα; Τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να κάνει ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΔΥΝΑΜΗΣ σουλατσάροντας στο χορτάρι του «Απόστολος Νικολαϊδης» ξέροντας εκ των προτέρων ότι τα πράγματα σ’ αυτό το γήπεδο εύκολα…ξεφεύγουν!

Τουλάχιστον βλέπουμε στοχευμένη αντίδραση από πλευράς Παναθηναϊκού και μάλιστα όχι από υπαλλήλους αλλά το ίδιο το αφεντικό: Άπαξ και στο ελληνικό πρωτάθλημα δεν γίνεται να περιμένεις fair play και συμφωνίες κυρίων αντί να κλαίγεσαι επιλέγεις στρατηγική και “λοκάρεις” στόχους: Δεν υπάρχει μέρα που οι απέναντι να μην απασχολούνται με τις καταγγελίες για…Πακιστανούς ή (παλιότερα) με το «Παράγκα και Όραμα». ΟΛΑ τα άπλυτα στη φόρα!

Για να γυρίσει η ρόδα, βέβαια, θέλει δουλειά πολύ…Το τριφύλλι διαθέτει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, φέρελπι προπονητή, κόσμο-«ταλιμπάν», έδρα- «κολαστήριο», μόνο που και του χρόνου θ’ αντιμετωπίσει αντιπάλους δεμένους στο άρμα του Ολυμπιακού (πήραμε μια γεύση από τις αντιδράσεις Μαχλά, Μποροβήλου). Τουλάχιστον οι συνέταιροι δεν θα επικαλούνται πια την άοσμη παρουσία του συλλόγου στα κέντρα αποφάσεων, αφού ο Παναθηναϊκός απέκτησε φωνή και διοικητικό ηγέτη που δεν κωλώνει σε συγκρούσεις…

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ