ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Σιγά μην ζηλέψουμε κιόλας!

Ο Ολυμπιακός συγκρίνεται ήδη με τη Μπάγερν (!) λόγω της προσέλκυσης της αφρόκρεμας (;) της λίγκας! Ε, και; Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Σιγά μην ζηλέψουμε κιόλας!

Πήρε το μάτι μας στο διαδίκτυο κείμενο που αναφερόταν στον Ολυμπιακό και τον σύγκρινε με τη Μπάγερν Μονάχου  (Μπαρτσελόνα και «γκαλάκτικος»… μπαγιάτεψαν, χώρια που με τόσα παικτάκια στο ρόστερ παραείναι αδόκιμες οι προσπάθειες-και καλά-ταυτοποίησης), αναφορικά με την ευχέρεια των απέναντι  να προσελκύουν την αφρόκρεμα των παικτών που παίζουν στη χώρα μας.

Το «25άρι» της ΟΥΕΦΑ («δεμένο» από χίλιες πλευρές) τους παρέχει δυνατότητα να «κάνουν παιχνίδι» μονάχοι τους στο παζάρι και να το παίζουν large από πάνω. Αυτό που θα έπρεπε να τους προβληματίζει  είναι γιατί οι μεταγραφές τους παίρνουν στο άψε-σβήσε φύλλα πορείας για τους «φίλους» ανά την επικράτεια! Με Καραμάνο, Πλέγα (τον 18χρονο χαφ της Παναχαϊκής τον ξετρύπωσε πρώτος ο ΠΑΟ πέρσι τον Γενάρη, μάλιστα είχε γραφτεί ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαϊας, Θανάσης Πλώτας, τον παρομοίαζε με τον… Γκίντερ Νέτσερ!!!), Μαρτίνες, Μπεν, Γούτα, Τζανδάρη, Κατσικά, Γιαννιώτα έτοιμους να δέσουν στο λιμάνι, ο ΟΣΦΠ αφενός δίνει βάση στο γηγενές στοιχείο, αφετέρου ενισχύει το στοκ των δανεικών, πλην όμως (με τόσα άγουρα στον πρωταθλητισμό παιδιά) ελάχιστα φοβίζει το τριφύλλι που με σφιχτό μπάτζετ οφείλει να προσέξει εξονυχιστικά κάθε περίπτωση πριν αποφασίσει να ψωνίσει.

Η διοίκηση έχει δεμένα χέρια αφού κληρονόμησε αμαρτίες άλλων, το γεγονός ότι θ’ αυξήσει τα διαθέσιμα χρήματα για φρέσκο αίμα προσμετράτε στα θετικά της, άλλωστε δεν πρέπει να λησμονούμε ότι το ύψος των διακανονισμένων χρεών ξεπερνά τα 3.000.000 ευρώ, όσο είναι το 1/3 του μπάτζετ! Αυτός ίσως ήταν κι ο λόγος που νωρίς-νωρίς καρατομήθηκε ο Νίκος Νταμπίζας που έκανε φοβερή δουλειά πέρσι, πλην όμως η αργοπορία στο προτελευταίο μεταγραφικό παζάρι κόστισε την πρόκριση στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και μαζί 2.5 εκ. «χαρτιά», που τα περίμενε η ΠΑΕ πως και πως. Ο Αλαφούζος εκτός από τις σκοτούρες του για την πρόοδο της ομάδας και τον πόλεμο εναντίον της εγκληματικής οργάνωσης πονοκεφαλιάζει και για την αποπληρωμή των χρεών που αφορούν ποδοσφαιριστές, προπονητές, ταξιδιωτικά γραφεία, ΟΑΚΑ, τον Κωνσταντίνο  Τσακίρη για την παραχώρηση της έκτασης στο Κορωπί…

Παρότι ο σύλλογος μήνες τώρα βρίσκεται με το μαχαίρι στην καρωτίδα, τα έχει καταφέρει κάτι παραπάνω από καλά! Υπάρχει κανείς που να… ζηλεύει τον Ολυμπιακό; Πριν ξεκινήσει το περσινό πρωτάθλημα -ως είθισται -οι άλλοι μιλούσαν για «τεσσάρες», η από δω πλευρά παρουσιαζόταν (λογικό) επιφυλακτική αφού δεν είχε αποδείξεις ότι η άπειρη ομάδα του Αναστασίου μπορούσε να τα βγάλει πέρα μαζί τους σε αθλητικά προσόντα, στιλ παιχνιδιού, ρυθμό, φιλοσοφία, τακτική, προσωπικότητα.

Εντούτοις δεν υπήρχε ντέρμπι (με τον Παναθηναϊκό στα όρια της χρεωκοπίας τέτοια λογίζουμε όχι μόνο τα ματς με ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ αλλά κι αυτά με Τρίπολη, Ατρόμητο) που οι πιτσιρικάδες να μην βγάλουν στα ίσα! Μακριά από παρωχημένους ηρωισμούς, χωρίς σκληρότητα και… τραβηγμένες φανέλες, απονενοημένη άμυνα (μ’ εξαίρεση τον αγώνα του α΄ γύρου στο Φάληρο όπου έπαιζες άνευ Μπεργκ και 48 ώρες νωρίτερα κατέθετες πνευμόνια στο Αϊντχόβεν) στα όρια της απόγνωσης! Άνετα και ΜΟΝΤΕΡΝΑ χωρίς οι παίκτες να διώχνουν τη μπάλα στην κερκίδα, ούτε να παραχωρούν φάουλ σε επικίνδυνα σημεία.

Ο Ολυμπιακός σίγουρα διαθέτει «σίγουρο» χρήμα (όχι για πολύ βέβαια, το επόμενο καλοκαίρι για να μπεις στους ομίλους θα πρέπει να «ματώσεις» καλοκαιριάτικα), αλλά μια ματιά στην πρόοδο των «αιωνίων» φανερώνει πως ο Παναθηναϊκός είναι εκείνος που ανεβαίνει γοργά τις ταχύτητες! Πλησιάζει σταθερά προς την πρώτη όταν καταφέρνει πράγματα που δεν μπόρεσαν να πετύχουν άλλα ρόστερ πολύ πιο πλούσια σε χρήμα και σταρ κατά το (όχι και τόσο μακρινό) παρελθόν!

Με την πρωτοποριακή μέθοδο στροφής στην Ακαδημία, ο σύλλογος κέρδισε πολλούς ουδέτερους και πραγματικά ανέβασε το επίπεδο του ενδιαφέροντος σε μια απαξιωμένη, «σάπια» λίγκα όπου ο πρωταθλητής είναι γνωστός από τον Αύγουστο!  Ο σύλλογος ήδη ανέβασε τα στάνταρ πολύ πιο πάνω από εκεί που κείτεται το τόπι σ’ αυτό το χιλιοβασανισμένο «πρωτάθλημα», θωρακίζοντας το δικό του επίπεδο οργάνωσης, τεχνογνωσίας, δουλειάς, την σοβαρότητα και την τρέλα της παρέας του Κορωπίου! Έτσι όπως τα… έκαναν Αναστασίου και συν αυτώ έφτασαν του χρόνου να μην… δικαιούνται να χάσουν το πρωτάθλημα από τον (παντοδύναμο στο παρασκήνιο) ΟΣΦΠ! Α-ν-α-τ-ρ-ι-χ-ί-λ-α!!!

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ