ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Του χρόνου ξανά εδώ!

Διχάζει η περίπτωση του Μλάντεν Πέτριτς που , πάντως, όσο κι αν «βάρυνε» αρνείται να παίξει σαν παίκτης...της σειράς! Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Του χρόνου ξανά εδώ!

Ο Μλάντεν Πέτριτς (σύμφωνα με το «Goal») είναι κοντά να παρατείνει και του χρόνου την παρουσία του στα μέρη μας οπότε το πιθανότερο είναι ο Παναθηναϊκός να μην ψάξει την αγορά για στράικερ εκτός κι αν σκάσει καλοκαιριάτικα καμιά πρόταση για το Νίκο Καρέλη.

Διαβάζουμε πως ο βετεράνος φορ δεν έχει πρόβλημα να «ρίξει» τις οικονομικές του απαιτήσεις, για τον «μνημονιακό» ΠΑΟ μια χαρά κάθεται να διατηρεί στον πάγκο (;) του έναν πληθωρικό κυνηγό που ζήτημα είναι αν θ’ αμείβεται με 300.000 ευρώ!

Ο Πέτριτς έχει διαγράψει πολύ «δυνατή» καριέρα, αισθάνεται υποχρεωμένος στο κλαμπ που τον στήριξε όσο προσπαθούσε να βρει πατήματα και (το κυριότερο) δεν νιώθει καθόλου ριγμένος όταν ο Αναστασίου τον κρατά στους αναπληρωματικούς! Ίσα-ίσα, όταν ο έμπειρος άσος κλήθηκε να βοηθήσει την ομάδα στη ροή του παιχνιδιού τα κατάφερε καλά, με την Αϊντχόφεν εκτός έδρας έδωσε ασίστ και πέτυχε γκολάρα που ακυρώθηκε (για χιλιοστά) ως οφ-σάιντ, στο Καραϊσκάκη έβγαλε τον Ατζαγκούν φάτσα με τον Ρομπέρτο, ασχέτως αν μερικοί ανακάλυψαν παράβαση στο κοντρόλ του.

Έχοντας καλομάθει με τον «διάολο» Μάρκους Μπεργκ κορυφή, οι περισσότεροι εξ ημών «στραβώνουμε» βλέποντάς τον Πέτριτς να κάνει τζόκινγκ, να μην τζαρτζάρει, να μην καλύπτει χώρους, κάποιος που δεν θα είχε ιδέα για το βιογραφικό του, εύκολα θα συμπέραινε πως το σωματείο φορτώθηκε νέο Αντι Βλάχο, Τζέισον Πόλακ, Μάρκο Βίλα, Ελιομάρ Καρβάλιο, Τζαφάρ Ιρισμέτοφ, Μάουρο Σίλβα!

Ο προπονητής είναι κολλημένος στο κλισέ πως τον μεγάλο ποδοσφαιριστή τον θες στο τερέν όπως και να ‘χει επειδή ακριβώς με ΜΙΑ ενέργεια του μπορεί να σε ξελασπώσει! Όσοι εκφράζουμε ενστάσεις για την χρησιμότητά του Κροάτη τώρα που βρίσκεται στη δύση του, μπορούμε ν’ αραδιάσουμε δεκάδες φάσεις που έχασε μπάλα πανεύκολα ή προτίμησε να μην κοντραριστεί καν με τον αντίπαλο.

Οι θαυμαστές του θ’ «απαντήσουν» με τη γκολάρα στην PSV εντός, το αυτοκρατορικό κοντρόλ της πάσας του Λαγού και την άψογη εκτέλεση με τον Πλατανιά, το ένστικτο του που τον οδήγησε να εκμεταλλευτεί το «τσαφ» του Μιλιβόγεβιτς στο ντέρμπι, στην οριζοντίωσή του και την κεφαλιά-«κανόνι» που άφησε στήλη άλατος τον Σηφάκη (ΠΑΟ-Λεβαδειακός 1-0). Ενέργειες -«απαντήσεις» προς όλους τους δύσπιστους, ότι ακόμα και στα «γεράματα», με τις καλύτερες μέρες του να χάνονται χρόνια πίσω, ο παλίκαρος παραμένει δυνητικά πολύ πιο επικίνδυνος και «hot» σε σύγκριση με τους περισσότερους συμπαίκτες του.

Ομολογουμένως τούτος ο σταρ έχει ΠΟΛΥ ποδόσφαιρο μέσα του, απέχει αρκετά από το στυλ του αθλητή που θ’ αποθεώσει εύκολα η εξέδρα γιατί δια γυμνού οφθαλμού είναι «μαχητής», «φιλότιμος», «σοβαρός», «ομαδικός», επίθετα που χαρακτηρίζουν average ποδοσφαιριστές του σωρού! Ακόμα κι αγωνιζόμενος σε θέση που δεν του ταιριάζει («10άρι») το παιδί μένει στα ρηχά όχι γιατί έχασε την μπάλα περισσότερες φορές από τους συμπαίκτες του αλλά γιατί πάντα επιχειρεί να πραγματοποιήσει το δυσκολότερο! Να τραβήξει πάνω του αντιπάλους, να επιχειρήσει την κάθετη πάσα (π.χ με τον Ατρόμητο πριν η ομάδα τα παρατήσει στο β΄ μέρος, οι «αλλαγές» κι οι 20άρες μπαλιές του ήταν μία και μία) κι όλα αυτά πάντα με το κεφάλι ψηλά!

Η αφεντιά μας δεν ανήκει σ’ όσους θεωρούν ότι οι «μαγικές» ενέργειες υπάρχουν για να συμβάλουν στο θέαμα. Το εξεζητημένο όσο δύσκολο είναι να πιάσει, τόσο πιο εύκολα μπορεί να δημιουργήσει την μεγάλη φάση συγκριτικά με μια ορθολογική ανάπτυξη που καταλήγει π.χ σε πλαγιοκοπήσεις/σέντρες, τέτοιου είδους αντιδράσεις τα «ταμπούριỨτης Σούπερ Λιγκ έχουν μάθει να τις αντιμετωπίζουν με κλειστά μάτια!

Ο Αναστασίου τον διατηρεί βασικό για την επιμονή του Πέτριτς να δοκιμάζει το απρόβλεπτο, δείγμα ισχυρού χαρακτήρα! Επιπλέον παρά τα πολλά ένσημα που έχει κολλήσει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο ούτε μια φορά δεν έβγαλε δυσαρέσκεια όταν έμενε πάγκο ή όταν το φθινόπωρο η ΠΑΕ τον «έδειχνε» ως πρώτο υποψήφιο γι αποχώρηση! Χώρια ότι μπήκε νωρίς στο νόημα καταλαβαίνοντας ότι ουδείς δικαιούται να βγάλει το κεφάλι πάνω από την ομπρέλα της ομάδας! Ζωντανό παράδειγμα στ’ αποδυτήρια που με τόση πιτσιρικαρία «βράζουν»!   

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ