ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Λεφτά υπάρχουν

Στο σωστό timing και ξέροντας να διαπραγματευτείς μπορείς να ισοσκελίσεις τα έξοδά σου πουλώντας ποδοσφαιριστές. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Λεφτά υπάρχουν

Ο Παναθηναϊκός έχει πουλήσει μέχρι στιγμής σε Γερμανούς, Άγγλους, Ιταλούς, να δούμε ποιοι θα πάρουν σειρά το καλοκαίρι. Το ενδιαφέρον της Τορίνο για το Νίκο Καρέλη δεν έχει ατονήσει, ο Έλληνας επιθετικός (παρά τα αγωνιστικά του μειονεκτήματα) έχει βελτιωθεί αρκετά, «στρογγύλεψε» τους αριθμούς του και στους γείτονες «γυάλισε» εδώ και μήνες.

Κρίνοντας από το ότι ο Μπεργκ δεν παραχωρείται κι ο Πέτριτς είναι έτοιμος να βάλει τζίφρα σε μονοετές συμβόλαιο ανανέωσης, ο Κρητικός είναι αυτός που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να μας κουνήσει μαντίλι με το που πιάσουν οι ζέστες, άλλωστε στον Τύπο έχει καταγραφεί η επιθυμία του κόουτς για αγορά επιθετικού «τύπου Φιγκερόα».

Από την εποχή Βαρδινογιάννη που ο Παναθηναϊκός αρνούνταν να διαπραγματεύεται την εκλεκτή του «πραμάτεια» χάνοντας ικανούς αθλητές για πενταροδεκάρες (συχνότατα και τζάμπα), περάσαμε στην εποχή που το κλαμπ θέλοντας και μη έβγαλε στην βιτρίνα όλους τους παίκτες του προσπαθώντας να μειώσει το τρομακτικό έλλειμα που τον ταλαιπωρεί από τότε που οι τιμονιέρηδες πήδηξαν απ’ το καράβι!

Ο Καπίνο, ο Μαυρίας κι ο Καρνέζης έφεραν καλά λεφτά στα ταμεία του τριφυλλιού που -αλίμονο- δεν είχε το χρονικό περιθώριο της αναμονής δημιουργίας πρόσθετων υπεραξιών περιμένοντας από τα παραπάνω παιδιά να λάμψουν στο ευρωπαϊκό στερέωμα!

Ο Ορέστης «σκοτώθηκε» για 1.000.000 ευρώ ως MVP της χειρότερης σεζόν στην νεότερη ιστορία της ομάδας, ο Μαυρίας μόνο και μόνο για τις ζαλάδες που προκάλεσε στον διεθνή Χολέμπας ένα βραδάκι στο ΟΑΚΑ έπιασε τα 3.000.000 ευρώ, ενώ ο Καπίνο εξαργύρωσε τον καταπληκτικό περσινό β΄ γύρο φέρνοντας άλλα τόσα, αρκετοί ισχυρίστηκαν ότι με Στέφανο βασικό η ομάδα δεν θα έχανε 2.5 εκ. ευρώ από την πρόκριση στα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, χώρια που μετά από αυτή την εξέλιξη ο Έλληνας διεθνής θα κόστιζε περισσότερα!

Ο Ολυμπιακός π.χ με την άνεση της εξασφαλισμένης (βρέξει-χιονίσει) πρόκρισης στους «καλούς» ομίλους, «προσεύχεται» για κάμποσες καλές εμφανίσεις των παικτών του, ώστε να πάει ταμείο! Μανωλάς, Σάμαρης, Μήτρογλου κοστολογήθηκαν πάνω από 30.000.000 ευρώ κι ο Μαρινάκης μετά δεν σταμάτησε να πίνει εις υγείαν των κορόιδων Πορτογάλων/Άγγλων που πλήρωσαν άνθρακα για θησαυρό!

Ο ΠΑΟ (προερχόμενος από μεγάλα εσωτερικά προβλήματα κι έχοντας κόντρα όλο το σαθρό οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου) έδειξε ότι με προσοχή και σωστά νταραβέρια (το αναφέρουμε επειδή επί «καπετάνιου» οι μάνατζερ αντιμετωπίζονταν στην Παιανία ως… εξωγήινοι εισβολείς) δύναται να ισοσκελίσει (κάπως) τα ετήσια έσοδα/έξοδα.

Ο σύλλογος του χρόνου θα βαδίσει στον 4ο χρόνο οικονομικής στενότητας που του άφησε προίκα η πολυμετοχικότητα, αν το καλοσκεφτεί κάποιος το άνοιγμα των 20 εκ. ευρώ το διαγράφει εύκολα αν (λέμε τώρα) πουλήσει «πακέτο» Μπεργκ (πόσα αλήθεια να πιάνει στην αγορά ο Σουηδός άπαξ κι ο Μήτρογλου κοστολογήθηκε 15 «χαρτιά»;)-Καρέλη!

Το κλαμπ καρπώθηκε μέχρι σήμερα 8.000.000 ευρώ από δύο ποδοσφαιριστές που δεν έπαιξαν ούτε ένα ματς στην Ευρώπη με τη φανέλα του κι από τον Μαυρία που μέτρησε συνολικά 415΄ σε ματς υπό την αιγίδα της ΟΥΕΦΑ χωρίς ποτέ να κάνει κάτι εξεζητημένο! Λεφτά υπάρχουν (που έλεγε και μια ψυχή), αρκεί να διαθέτεις την οξυδέρκεια να διαπραγματευτείς στο κατάλληλο timing! Δίνεις παίκτες έναντι του κατάλληλου τιμήματος, τακτοποιείς τα οικονομικά σου και μετά ξεχνάς για καιρό πιθανές «χρεοκοπίες»!

Στο κάτω κάτω οι Ευρωπαίοι όσο κι αν βλέπουν 20 χρόνια περίπου τον Ολυμπιακό μπαστακωμένο στο Τσάμπιονς Λιγκ, τον ΠΑΟ εμπιστεύονται με κλειστά μάτια! Αλλο ν’ αποσπάς χρυσάφι επειδή οι παίκτες σου έπαιξαν καλά 2-3 ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ και διαφορετικό να σε «ψάχνουν» επειδή εμπιστεύονται το brand name σου, ανεξαρτήτως πορείας σε πρωτάθλημα/Ευρώπη. Όταν οι ξένοι ζητούσαν Βακουφτσήδες, Χούτους, Λαγούς ως και Φουρλάνους (με μοναδικό παράσημο των τελευταίων το μεγάλωμα στο θαυματουργό «μαντρί» της Παιανίας) οι άλλοι ήταν ακόμα… στα δέντρα!

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ