ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Είναι να απορείς…

Ο Διονύσης Δεσύλλας απορεί με το «άδειασμα» των παικτών του Παναθηναϊκού στα τελευταία παιχνίδια, με αποκορύφωμα το χθεσινό με τον Αστέρα Τρίπολης.

Είναι να απορείς...

Το είχα γράψει και σε προηγούμενο κείμενο. Οι ποδοσφαιριστές είναι άνθρωποι και όχι ρομπότ. Καμία ομάδα στον πλανήτη δεν μπορεί να είναι συνεχώς σε μια σταθερή πορεία. Υπάρχει το καλό και το κακό διάστημα. Αυτό που γίνεται, όμως, στον Παναθηναϊκό το τελευταίο διάστημα, με αποκορύφωμα το χθεσινό ματς στη Λεωφόρο, κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, είναι άξιο απορίας. Διότι, σε όλα υπάρχει και μια γραμμή. Μια τελεία.

Αν οι ποδοσφαιριστές νομίζουν ότι επειδή χάθηκε το πρωτάθλημα, σταματούν και την προσπάθεια που έκαναν, τότε είναι γελασμένοι. Εχουν υποχρέωση να συνεχίσουν, να αφήσουν πίσω τους τα αρνητικά και να προσηλωθούν στον απόλυτο στόχο τους, που είναι η πρωτιά στα πλέι οφ. Είναι επαγγελματίες, αγωνίζονται σε έναν τεράστιο σύλλογο, συνεπώς τα περί «αδειάσματος» ή «έλλειψης κινήτρου» πρέπει να κοπούν. Η ζωή συνεχίζεται και οι υποχρεώσεις δεν σταματούν.

Ο Γιάννης Αναστασίου το είπε χθες στη συνέντευξη Τύπου: «Οποιος μπαίνει στο γήπεδο είναι υποχρεωμένος να κάνει τη δουλειά του. Το εύκολο είναι να εγκαταλείψεις. Το δύσκολο να σταθείς και να παλέψεις. Εγώ έχω διάθεση να παλέψω. Θα πρέπει να μάθουμε να διαχειριζόμαστε καλύτερα τα ματς».

Η χθεσινή εμφάνιση απέναντι σε μια ομάδα που «πυροβολούσε» τον Παναθηναϊκό (το ίδιο είχε γίνει και στον πρώτο γύρο) ήταν η χειρότερη φετινή στη Λεωφόρο. Οι 23 τελικές του Αστέρα, έναντι 7 του «τριφυλλιού» λένε την αλήθεια. Οι Αρκάδες έπαιξαν στο μισό γήπεδο την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου και το 2-2 μόνο κολακευτικό είναι για τους «πράσινους». Το κέντρο ήταν… ασυμμάζευτο, τα λάθη της άμυνας πολλά και η δημιουργία ανύπαρκτη. Οι χαφ του Αστέρα Τρίπολης έκαναν ότι ήθελαν και τα δοκάρια «σφύριζαν».

Από εδώ και στο εξής και μετά τη διακοπή, χρειάζεται restart. Συνέχεια στη δουλειά, προσήλωση, αλλαγή ψυχολογίας και επανεκκίνηση, ώστε να μη συμβεί κάποιο κακό στο μίνι πρωτάθλημα των πλέι οφ.  Απαντες στον Παναθηναϊκό οφείλουν να συνέλθουν για να κατακτήσουν τη 2η θέση, που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι όταν συμβεί αυτό, είναι επιτακτική η ανάγκη μεταγραφών που θα ανεβάσουν την επόμενη χρονιά επίπεδο την ομάδα, για να μην υπάρχει ταβάνι, όπως υπήρχε και φέτος…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ