ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

«Κόλαση» στο Βελιγράδι

Η κόντρα με τον Ερ. Αστέρα υπάρχει από το 1986 και υποδαυλίζεται από τους ντόπιους αδελφούς των Delije. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

«Κόλαση» στο Βελιγράδι

Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης δεν είπε κάτι καινούργιο τονίζοντας πως ο τελικός με τον Ερ. Αστέρα είναι θέμα γοήτρου για τους Σέρβους, πλην όμως ενδιαφέρει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ τους «αδελφούς» τους στο λιμάνι. Μετά τα όσα υπονόησε χθες ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος για τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός αναμενόμενο είναι οι απέναντι να περιμένουν πως και πως τον αποκλεισμό του Εξάστερου από τους ομόχρωμούς τους που αν και 100χλμ μακριά από την Αθήνα ζουν έντονα την διαμάχη πράσινων-κόκκινων.

Το γήπεδο του Αστέρα είναι σφηκοφωλιά κι οι Delije σε λίγα 24ώρα θα το μετατρέψουν σε καμίνι αφού καιρό τώρα έχουν “ειδοποιηθεί” από τους εν Ελλάδι συναδέλφους τους για το τι παίζεται στον μεταξύ μας αγώνα.  Το σύνθημα δόθηκε από τον “Καθοδηγητή” του “Γαύρου” ώρες μετά την ήττα από την Αλμπα, με την ατάκα “πήρε φωτιά το Βελιγράδι” να μπάζει άπαντες στο νόημα.

Το story “τρέχει” από το 1986, παραμονές του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα για το ΟΥΕΦΑ βρέθηκαν 100 οπαδοί του Ολυμπιακού στην κερκίδα των Γιουγκοσλάβων για να τους υποστηρίξουν απέναντι στην παρέα Ζάετς-Σαραβάκου. Το πράγμα ξέφυγε αρχές Μάρτη του 1992 όταν τεράστιο πανό με το μήνυμα “RED STAR GOOD LUCK – GATE 7” έκανε 60.000 πράσινους φιλάθλους ν’ “αφρίζουν”, έχοντας ν΄ αντιμετωπίσουν και τη στεναχώρια των γκολ του Ντάρκο Πάντσεφ που φτάνοντας με τους πρωταθλητές Ευρώπης στο Ελληνικό αυτοχαρακτηρίστηκε “Μακεδόνας”.

Πέρσι στο Βελιγράδι ο Εξάστερος ζορίστηκε (στην παράταση) να λυγίσει τους Σέρβους (το ίδιο έγινε δύο φορές στο Μαρούσι) έχοντας σε φανταστική μέρα το Νίκο Παππά που σταμάτησε στους 24 πόντους. Ο αγώνας έγινε 1η Νοέμβρη, 24ώρα νωρίτερα υπήρχε η κατάλληλη “προθέρμανση” με τους οργανωμένους του Αστέρα να βρίζουν μανιασμένα τον Παναθηναϊκό σε αγώνα κυπέλλου με την Ραντνίσκι. Τα ίδια (και χειρότερα) θα συμβούν την Μ.Πέμπτη αφού οι οικοδεσπότες θα παίξουν για την τιμή του “ορθόδοξου αδερφού” (στάμπα που κοσμεί τα μπλουζάκια που τύπωσαν από κοινού) από τον Πειραιά.

Στην κατάσταση rebuilding που βρίσκεται ο μόνιμος πρωταθλητής, παίζοντας με μικρότερη ένταση μακριά από το ΟΑΚΑ, με πολλούς παίκτες να “νιώθουν” τώρα από Ευρωλίγκα ο αγώνας προμηνύεται δυσκολότατος. Εδώ πέρσι με μεγαλύτερο μπάτζετ και πιο “ψημένους” αθλητές ο Παναθηναϊκός είδε κι έπαθε να νικήσει τον αντίπαλό του, με έξι πόντους διαφορά στην Αθήνα και τέσσερις εκτός έδρας (μετά από μάχη 45 λεπτών).

Παρασκευή και 13 (Φλεβάρη) με τους πράσινους πιστούς “φτιαγμένους” από την δικαίωση των θέσεων του νταμπλούχου για τον αγώνα κυπέλλου με τον ΟΣΦΠ και τα σουλάτσα Σέρβων στην Αθήνα (κάποιοι “πλησίασαν” την Λεωφόρο) ήθελαν με… χίλια τη νίκη κόντρα στους σλάβους γαύρους. Χωρίς Παππά και με τραυματία Φώτση η ομάδα ξεκίνησε φουριόζα (+20 στη 1η περιόδο), είδαμε εφιάλτες με το 60-65 στο 36’ αλλά με σερί 10 -0 στο τέλος αποκαταστάθηκε η τάξη. Ευχής έργον να επαναληφθεί η ιστορία στη Σερβία, οι δύο ομάδες δεν συγκρίνονται αλλά μιλάμε για “ειδικό” παιχνίδι.

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ