ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Διονύσης Δεσύλλας

Χαφ που να «δαγκώνουν»

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την προτεραιότητα του Παναθηναϊκού, σε ό, τι έχει να κάνει με τη μεταγραφική ενίσχυση.

Χαφ που να «δαγκώνουν»

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Παναθηναϊκού στο ρόστερ του δεν είναι ούτε οι κεντρικοί αμυντικοί, ούτε το δεξί μπακ. Σαφώς και χρειάζεται εκεί μια ενίσχυση. Δεν θυμάμαι, όμως, καμία ομάδα να πρωταγωνιστεί και να χτυπάει πρωτάθλημα επειδή ανέβασε επίπεδο στα στόπερ και στον δεξιό οπισθοφύλακα. Αντιθέτως, το έκανε αυτό όταν «έφτιαξε» τη μεσαία της γραμμή.

Εκεί είναι και η μεγαλύτερη «πληγή» του «τριφυλλιού». Με εξαίρεση τον Ζέκα και τον βελτιωμένο και ανερχόμενο Λαγό, οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές δεν μπορούν να αποτελέσουν τους «αυριανούς ενδεκαδάτους» του κέντρου, όταν ο στόχος είναι η ομάδα να ανέβει ένα σκαλοπάτι παραπάνω και να χτυπήσει τον τίτλο.

Ο Δώνης είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση, αυτή τη στιγμή και έχει τα φόντα για να γίνει αύριο – μεθαύριο βασικό οκτάρι στον Παναθηναϊκό. Τώρα, όχι. Ο Πράνιτς φέτος είναι άφαντος στα περισσότερα παιχνίδια, ο Ατζαγκούν… πολύ μέλι κι’ από τηγανίτα τίποτα, ενώ αποκτήθηκε ο Νίνης, που θα κριθεί από τη νέα σεζόν, όταν θα έχει κάνει και προετοιμασία. Ενας ποδοσφαιριστής ποιοτικός, με πολλά προβλήματα στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά με μια χρυσή ευκαιρία να επιστρέψει. Ο Μέντες δεν έκανε φέτος, όσα στο περσινό δεύτερο μισό και φυσικά τα χρόνια περνούν. Οσο για τον Μπούι, δεν χρειάζονται σχόλια… Για το τέλος αφήνουμε τον Ντίνα, που φέτος δεν πήρε πολλές ευκαιρίες και θα δοθεί δανεικός. Στους μέσους, φυσικά, δεν βάζουμε τον Πέτριτς, παρά το γεγονός ότι φέτος επιλέχθηκε η «φόρμουλα» να παίξει ως δεκάρι στον ρόμβο. Πολλές φορές το έκανε με επιτυχία, λόγω ποιότητας. Στον σχεδιασμό, όμως, του καλοκαιριού, δεν θα λογίζεται ως μέσος, αλλά ως επιθετικός.

Γίνεται, λοιπόν, εύκολα αντιληπτό ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται χαφ. Χαφ που να «δαγκώνουν». Όχι, ένα, όχι δυο, αλλά τρία. Είναι αναγκαία η απόκτηση ενός εξαριού, με ταχύτητα στο παιχνίδι και στη σκέψη και δυο οκταριών, στυλ Αμπέντ, η απώλεια του οποίου φέτος ήταν μεγάλη. Με τις μεταγραφές τέτοιων ποδοσφαιριστών, πρωτίστως, και με τη συμπλήρωση του παζλ με στόπερ, δεξί μπακ και φορ, τότε οι «πράσινοι» θα διορθώσουν τις αδυναμίες τους και θα ανέβουν πιο ψηλά.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ