ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Δημήτρης Στρατής

Με…ισπανικό στυλ

Ο Παναθηναϊκός φέρνει σε Ταού σε αγωνιστικό στυλ μόνο που στην Αθήνα υπάρχει μεγαλύτερη πίεση συγκριτικά με την χώρα των Βάσκων. Γράφει ο Δημήτρης Στρατής.

Με...ισπανικό στυλ

Την «προπονητοφαγία» την έχουμε στο αίμα μας κι είναι επόμενο μετά τους κλυδωνισμούς των τελευταίων ωρών να «βγαίνει στη σέντρα» ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Ο κόουτς (που ενσαρκώνει παντελώς αντίθετο στυλ μπάσκετ το οποίο γούσταραν Πεδουλάκης-Ομπράντοβιτς) παρουσίασε το φθινόπωρο ένα μοντέλο σούπερ επιθετικού μπάσκετ που εντυπωσίασε, αλλά με το που ξεκίνησαν τα ζόρια οι αθλητές του παρουσιάστηκαν ανίκανοι να ανταποκριθούν ακόμα και στις απαιτήσεις μιας κάποιας αντίστασης απέναντι στους σταρ της ΤΣΣΚΑ.

Ο προκάτοχός του κατηγορήθηκε για κακοποίηση του μπάσκετ με το «κατενάτσιο» που λάνσαρε (κι ας έφερε κάμποσες κούπες), αλλά δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως ακόμα κι ο μέγας Σέρβος -που προπονούσε παικταράδες- είχε κορώνα στο κεφάλι του την άμυνα αναγκάζοντάς τους αστέρες του να «σκίζονται» κυνηγώντας τον αντίπαλο, απλά θυμηθείτε πως μεταλλάχθηκαν στα χέρια του «μπόμπερ» τύπου Νίκολας, Χατζηβρέττα.

Ο Ιβάνοβιτς με την αγάπη που τρέφει στην επίθεση θυμίζει Ισπανό προπονητή δεκαετίας 1980 όταν οι «φούριας ρόχας» σκορπούσαν τρόμο κάθε φορά που άνοιγαν τον αιφνιδιασμό. Να εφαρμόσεις τέτοιο  στυλ στον τωρινό Παναθηναϊκό σε αγώνες δίχως αύριο με πολλούς άπειρους παίκτες και τους σταρ (Διαμαντίδης, Φώτσης) σε κατάσταση απόσυρσης είναι παρακινδυνευμένο. Ιδίως όταν δεν δείχνεις διάθεση ν’ αναπροσαρμόσεις τα πλάνα σου πηγαίνοντας σε «κλειστό» παιχνίδι απέναντι σε ανώτερους αντιπάλους.

Χθες ο Παναθηναϊκός δεν κοίταξε να «μαζευτεί» αλλά να συναγωνιστεί την ΤΣΣΚΑ σε τρεχάλα, αν ο Δημήτρης Ιτούδης δεν σεβόταν την ομάδα που «έφτιαξε» το όνομά του (ακόμα κι ως ασίσταντ) το κοντέρ θα έγραφε (ακόμα πιο) πολλά με λίγα! Δυστυχώς για τον κόουτς ο ΠΑΟ δεν είναι Ταού, να χάνει δηλαδή  παίζοντας εντυπωσιακά και «να μην κουνιέται φύλλο». Ο μόνιμος πρωταθλητής έκανε ανανέωση, τώρα πλάθει χαρακτήρες των στυλοβατών της επόμενης δεκαετίας μόνο που «τριαντάρες», και ήττες από…. Άλμπες, Αστέρες (που μπορούσες να νικήσεις πανεύκολα αν δεν έβγαζες τα ματάκια σου μοναχός σου) δεν ευνοούν το ομαλό «μεγάλωμα» των πιτσιρικάδων.

Από μία πλευρά πάντως καταλαβαίνουμε τον κόουτς που επιλέχθηκε για να «χτίσει» και βλέπει εσχάτως να τον χτυπούν αλύπητα οπαδοί, Τύπος, περισσότερο λόγω της αντιπάθειας που τρέφουν στον εκρηκτικό, Δημήτρη Γιαννακόπουλο! Για να μην ξεχνιόμαστε τις σεζόν 2007-2008, 2009-2010  ρόστερ με Αλβέρτη, Τσαρτσαρή, Μπατίστ, Χατζηβρέττα, Διαμαντίδη, Σπανούλη, Τομάσεβιτς, Ντικούδη, Μπετσίροβιτς, Περπέρογλου, Γιασικεβίτσιους, Φώτση, Νίκολας, Πέκοβιτς, Νικ Καλάθη, Τέπιτς, Χάισλιπ δεν μπήκε ΟΥΤΕ στην 8άδα αλλά δεν ακούστηκε κιχ…  Καλές οι απαιτήσεις, αναμενόμενη κι η γκρίνια αλλά ούτε ο μηδενισμός κάνει καλό…

Δημήτρης Στρατής
Δημήτρης Στρατής Για τον Δημήτρη Στρατή το panathinaikos24 αποτελεί το τρίτο πράσινο μετερίζι στο οποίο θ' ασχολείται με το ομορφότερο δευτερεύον πράγμα στη ζωή του.
Η διαδρομή ξεκίνησε από το balla.gr, συνεχίστηκε στο leoforos.gr, τώρα όντας ο 13ος (προφανώς σημαδιακό μιας κι ο αριθμός -για προφανείς λόγους- είναι ο αγαπημένος του) συνεργάτης του site θ' ασχολείται (σχεδόν) καθημερινά με τον μεγαλύτερο ελληνικό σύλλογο! Θεωρεί τη γενιά του προνομιακή αφού έζησε live τα σπουδαιότερα επιτεύγματα των τμημάτων του κλαμπ, πλην Γουέμπλεϊ. Μια ζωή θα τον στοιχειώνει ο χαμένος προημιτελικός με την Πόρτο του Μουρίνιο το 2003 , όταν χάθηκε τελικός-φαντασίωση για όλους τους πράσινους πιστούς απανταχού Γης! Φαντάζεστε τι θα γινόταν σε συναπάντημα ΠΑΟ και...Σέλτικ;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ