ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Εκτέλεση…

Ενας μέτριος Παναθηναϊκός κι ένα διαιτητής (Κύζας) που έκανε τα πάντα για να μην πάρει αποτέλεσμα το «τριφύλλι», οδήγησαν τους «πράσινους» σε νέα «γκέλα» και στην ήττα με 2-1 από τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή. Λανθασμένες επιλογές και από τον Αναστασίου. Ο Σίλντενφελντ το γκολ της ομάδας.

Εκτέλεση…

Ο Γιάννης Αναστασίου όπως αναμενόταν δοκίμασε πράγματα στο αρχικό σχήμα και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να είναι στην ενδεκάδα ο Μπούι, μετά από περίπου 3.5 μήνες. Ο Πέτριτς έμεινε στον πάγκο και στην τριάδα της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Καρέλης, Κλωναρίδης και Μπεργκ.

Το ματς

Δυνατό ξεκίνημα

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο της Θύρας 13 στο Πεδίον του Άρεως
Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο της Θύρας 13 στο Πεδίον του Άρεως 5.755 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε την αναμέτρηση με στόχο να πάρει γρήγορα τον έλεγχο της. Οι «πράσινοι» από τα πρώτα λεπτά έδειξαν τις διαθέσεις του και οι πρώτες ευκαιρίες δεν άργησαν να έρθουν. Μόλις στο 8 λεπτό ο Καρέλης βρέθηκε απέναντι από τον Αθανασιάδη μετά από πάσα του Κλωναρίδη, αλλά δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Μπούι προσπάθησε να απειλήσει με μακρινό σουτ, αλλά ο Αθανασιάδης δεν ανησύχησε ιδιαίτερα. Η πρώτη φάση για τον Πανθρακικό ήρθε στο 18′, αλλά ο Μεχία δεν βρήκε καλά την μπάλα από το ύψος της μεγάλης περιοχής και εκείνη έφυγε αρκετά μακριά.

ÆÅÊÁ ÐÏÔÏÕÑÉÄÇÓ  ÐÁÍÈÑÁÊÉÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  ZECA POTOURIDIS PANTHRAKIKOS - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Ισορρόπησε ο Πανθρακικός, μοιραίος ο Στιλ

Οι γηπεδούχοι μετά τα πρώτα λεπτά, ισορρόπησαν την κατάσταση και άρχισαν να βγάζουν φάσεις, ενώ παράλληλα άρχισαν να κρατάνε την μπάλα. Ο Παναθηναϊκός μετά την φάση με τον Καρέλη στις αρχές του αγώνα δεν μπόρεσε να απειλήσει στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου και όλα έδειχναν πως θα οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια με το 0-0.

Ένα λάθος όμως ήταν αυτό που άλλαξε την κατάσταση για τους παίκτες του Γιάννη Αναστασίου. Ο Στιλ που δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες γκάφες, έκανε την λάθος πάσα, η μπάλα κατέληξε στον Μεχία και μετά στον Ίγκορ και ο τελευταίος αφού μπήκε στην περιοχή δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, με πλασέ το οποίο πέρασε πάνω από τον Άγγλο κίπερ του «τριφυλλιού».

ÊËÙÍÁÑÉÄÇÓ  ÐÁÍÈÑÁÊÉÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  KLONARIDIS  PANTHRAKIKOS - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2014-2015)

«Σίφο» και γκολ

Ο Παναθηναϊκός με την έναρξη του δευτέρου μέρους δεν έδειχνε πως μπορεί να απειλήσει και να κάνει την ζημιά, αλλά ήρθε μία στημένη φάση για να αλλάξει η κατάσταση. Ο Νάνο εκτέλεσε το κόρνερ στο 54′, ο Σίλντενφελντ πήδηξε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά σκόραρε για να φέρει και πάλι το παιχνίδι στα ίσα.

Λίγα λεπτά αργότερα χάθηκε μεγάλη ευκαιρία και για δεύτερο γκολ από τους «πράσινους». Ο Μελίσσης έκανε σοβαρό λάθος, ο Μπεργκ πήρε την μπάλα, την έδωσε στον Καρέλη που ήταν δίπλα, αλλά ο τελευταίος έστειλε με πλασέ την μπάλα στο δοκάρι. Σαν να μην έφτανε η μεγάλη χαμένη ευκαιρία, ήρθε και ο διαιτητής για να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα.

ÔÏ 1-1 ÓÉËÍÔÅÍÖÅËÍÔ   ÐÁÍÈÑÁÊÉÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  SCHILDENFELD  PANTHRAKIKOS - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Ο διαιτητής έγινε ο πρωταγωνιστής

Ο Μπούρμπος έκανε το μαρκάρισμα λίγο έξω από την περιοχή του «τριφυλλιού» και ο διαιτητής του έδειξε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, σε μία απόφαση που δίκαια ξεσήκωσε τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού.  Η διαιτησία του Κύζα ήταν το λιγότερο προκλητική, με αποκορύφωμα την αποβολή! Ο Αναστασίου αφού είδε την ομάδα του να μένει με δέκα παίκτες, αποφάσισε να παρέμβει από τον πάγκο με διπλή αλλαγή.

Οι Πέτριτς και Πράνιτς πέρασαν στον αγωνιστικό χώρο στην θέση των Μπεργκ και Κλωναρίδη και ο Παναθηναϊκός σε εκείνο το σημείο παρά το αριθμητικό μειονέκτημα είχε τον έλεγχο του αγώνα, ενώ σωστά ακυρώθηκε στο 71′ γκολ του Καρέλη ως οφσάιντ. Στο 80′ οι «πράσινοι» έχασαν νέα ευκαιρία για να πάρουν κεφάλι στο σκορ. Ο Νάνο εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σίλντενφελντ με γυριστό στην κίνηση δεν μπόρεσε να κερδίσει τον Αθανασιάδη.

Στο 86′ οι παίκτες των «πρασίνων» συνεργάστηκαν ωραία, η μπάλα κατέληξε στον Ατζαγκούν με τον Νιγηριανό όμως να μην μπορεί να πλασάρει σωστά και να στέλνει την μπάλα άουτ, δίπλα από το δοκάρι του τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

ÅÌÐÏÏÕ ÐÅÔÑÉÔÓ  ÐÁÍÈÑÁÊÉÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  MBOW PETRIC  PANTHRAKIKOS - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2014-2015)

Τον «πλήγωσε» στο φινάλε

Μπαίνοντας στις καθυστερήσεις του αγώνα, τίποτα δεν φαινόταν πως μπορεί να αλλάξει. Ο Τζάνης όμως είχε διαφορετική άποψη. Ο Ροτζέριο έκανε την σέντρα από δεξιά, ο Ίγκορ με το στήθος έδωσε δίπλα στον Τζάνη και ο τελευταίος με δυνατό σουτ, δεν άφησε περιθώρια αντίδραση στον Στιλ, με το 2-1 να είναι γεγονός. Στα δύο λεπτά που έμεναν τίποτα δεν άλλαξε και ο Πανθρακικός πήρε την νίκη απέναντι στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, που για ακόμα ένα παιχνίδι δεν έδειξε καλή εικόνα.

ÐÁÍÈÑÁÊÉÊÏÓ - ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ  PANTHRAKIKOS - PANATHINAIKOS (SUPERLEAGUE 2014-2015)

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Ρόκα): Αθανασιάδης, Μεχία, Ρομέου, Κάσες (56′ Παπαγεωργίου), Μπαϊκαρά, Εμπόου, Ίγκορ, Ντιγκινί, Μελίσσης (78′ Μάρτινς), Ηλιάδης (70′ Τζάνης), Ποτουρίδης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Ζέκα, Μπούι, Ατζαγκούν, Κλωναρίδης (65′ Πέτριτς), Καρέλης (82′ Κουτρουμπής), Μπεργκ (65′ Πράνιτς).

Μάριος Μανιός

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.