ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Τιμωρία 8 μηνών για τον Γκιστ

Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ γνωστοποίησε την τιμωρία του Τζέιμς Γκιστ, ύστερα και από τη δεύτερη δειγματοληψία.

Τιμωρία 8 μηνών για τον Γκιστ

Προσωρινή απαγόρευση συμμετοχής σε αγώνες για τους επόμενους 8 μήνες, επιβλήθηκε στον Τζέιμς Γκιστ από τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ, για τη χρήση ινδικής κάνναβης. Ο φόργουορντ του «τριφυλλιού» είχε βρεθεί θετικός, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε μετά το τέλος του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Απόλλωνα Πάτρας.

Αναλυτικά η απόφαση του Αθλητικού Δικαστή:

«Στον Gist James, καλαθοσφαιριστή της ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ, επιβάλλονται οι ακόλουθες ποινές, για χρήση της απαγορευμένης διεγερτικής ουσίας της Δ9-τετραυδροκανναβινόλης (κανναβινοειδές), 11-Νορ-Δ9-τετραυδροκανναβινόλης -9-καρβολικού οξέως,  ήτοι για παράβαση άρθρων 128Β, 128Γ, 128Ζ παρ. 1 α΄, 3, 4 και 128Η παρ. 2.1 στοιχ. β, δ, ε, στ και ζ  του νόμου 2725/1999, τα οποία προστέθηκαν με τα άρθρα 58 και 59 του νόμου 3057/2002, σε συνδυασμό με το άρθρο 99 του Πειθαρχικού Κανονισμού της Ε.Ο.Κ. και το άρθρου 10.7.1 του ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ της FIBA  όπως ισχύει:

α. Προσωρινή απαγόρευση συμμετοχής σε κάθε είδους αθλητικές συναντήσεις και διοργανώσεις όλων των αθλημάτων για οκτώ (8) μήνες, από την ημερομηνία λήψης του Α΄ δείγματος (5-4-2015).

Τεράστιος Γιασικεβίτσιους: «Αδύνατο να αγαπήσω ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό»
Τεράστιος Γιασικεβίτσιους: «Αδύνατο να αγαπήσω ομάδα όπως τον Παναθηναϊκό» 27.437 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

β. Στέρηση κάθε είδους παροχών και ευεργετημάτων της Πολιτείας και των αθλητικών Ομοσπονδιών και των τυχόν φορολογικών απαλλαγών, καθώς επίσης και διακοπή τυχόν υποτροφίας που έχει χορηγηθεί για χρονικό διάστημα ένος  (1) έτους, από την ημερομηνία λήψης του Α΄ δείγματος.

γ. Επιστροφή κάθε οικονομικής παροχής που τυχόν του δόθηκε από την ημέρα τέλεσης της παράβασης.

δ. Χρηματικό πρόστιμο χιλίων (1.000,00) ΕΥΡΩ.

ε. Έκπτωση και αποκλεισμός από συμμετοχή σε διοίκηση, όργανο ή επιτροπή οποιουδήποτε αθλητικού φορέα ή σωματείου αθλητών για δύο (2) χρόνια».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.