ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Match Center

Παναθηναϊκός για τα… αστέρια

Χορτάτος, απολαυστικός, Παναθηναϊκός να τον πιεις στο ποτήρι, με έναν Καρέλη να κάνει ότι θέλει, σκόρπισε τον αήττητο σε όλη τη σεζόν Αστέρα, στην Τρίπολη με 4-0. Τα γκολ οι Σίλντενφελντ (26΄), Καρέλης (45΄, 55΄) και Μπεργκ (82΄). Δύο ασίστ ο Κλωναρίδης, εξαιρετικός ο Νίνης.

Παναθηναϊκός για τα… αστέρια

Αυτός ο Παναθηναϊκός, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα στη συνέχεια των πλέι οφ, κάνοντας σμπαράλια τον Αστέρα Τρίπολης, στο «Θ. Κολοκοτρώνης», με 4 γκολ, το ένα πιο όμορφο από το άλλο.

Σούπερ και πάλι ο Καρέλης, με δύο γκολ, εξαιρετική εμφάνιση και από τον Νίνη, ενώ ο Κλωναρίδης μοίρασε δύο ασίστ, γκολ ο Μπεργκ με την επιστροφή του στη δράση.

Το ματς

Με ένα… ασυνήθιστο σχήμα, «κατέβηκε» ο Παναθηναϊκός στο «Θ. Κολοκοτρώνης», επί της ουσίας παίζοντας χωρίς κλασικό σέντερ φορ (το χει ξανακάνει κάποιες φορές) με τους Καρέλη και Κλωναρίδη να είναι μπροστά στην επίθεση (ξεκινώντας αμφότεροι από τα πλάγια…) και τον Κουτρουμπή σε ρόλο αμυντικού μέσου.

Από την άλλη πλευρά ο Αστέρας μπήκε με το γνωστό του… σχήμα, παίζοντας αρκετά επιθετικά, με πολλές μπαλιές στην πλάτη της «πράσινης» άμυνας, χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν κάποιον κίνδυνο στην εστία του Στιλ στο πρώτο πεντάλεπτο.

Στα πρώτα λεπτά οι «πράσινοι» αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα με αποτέλεσμα τις έντονες παρατηρήσεις του Αναστασίου, ο οποίος είχε παράπονα από τους παίκτες του, σε αυτό το διάστημα.

Υπεροχή Αστέρα

Ο Αστέρας με τον Μάσα, μετά από τακουνάκι του Πάρα επιχείρησε το σουτ στο 8΄, έξω από την περιοχή του Στιλ, ο οποίος έπεσε στη γωνία του, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, στην πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, από τους γηπεδούχους.

Στο 12΄ο Μπαράλες μετά από εκτέλεση φάουλ του Ρόλε, έπιασε την κεφαλιά μεσα από την περιοχή, με τον Στιλ να μπλοκάρει, με το ανησυχητικό να είναι, πως ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος ήταν μόνος του στην περιοχή, χωρίς κάποιον να τον «ενοχλεί».

Η παρουσία των Λαγού και Κουτρουμπή στη μεσαία γραμμή, δεν «βγήκε» στον Αναστασίου αρχικά, καθώς οι «πράσινοι» αδυνατούσαν να κρατήσουν μπάλα, ενώ και από δεξιά, ο Μπούρμπος είχε πάρα πολλά προβλήματα (πήρε και μια υπερβολική… κίτρινη στο 13’ σε φάουλ στον Μάσα).

Στο 18΄ο Καρέλης έκανε το πρώτο σουτ για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, αλλά η μπάλα έφυγε πολλά μέτρα άουτ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Νίνης θα κάνει μια φανταστική πάς στον Κλωναρίδη, ο οποίος από αριστερά προσπάθησε να «σερβίρει» στον Καρέλη, αλλά η πάσα του ήταν κάκιστη.

Ξανά κοντά στο γκολ ο Αστέρας

Πάλι από την πλευρά του Μπούρμπου, ο Πάρα δημιούργησε τις προϋποθέσεις για γκολ, με τον Φερνάντες τελικό αποδέκτη από το σόλο… του Πάρα, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε κατέληξε άουτ, στο 20΄, με τον Αστέρα να είναι η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο, τουλάχιστον στο πρώτο εικοσάλεπτο.

Ο Αστέρας έπαιζε συνεχώς στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού, η οποία είχε αργές αντιδράσεις, ενώ το κέντρο του είχε προβλήματα και στο να κρατήσει μπάλα και στο να δημιουργήσει παιχνίδι. Οι ποδοσφαιριστές του Βεργέτη έπαιζαν πιο σκληρά, πιο παθιασμένα, εν αντιθέσει με τους «πράσινους» να είναι άνευροι, ωστόσο…

Ο «Σίφο» το 0-1 κόντρα στη ροή

Ο Παναθηναϊκός κόντρα στη ροή του αγώνα άνοιξε το σκορ στο 26΄, όταν ο Νάνο έκανε τη σέντρα από αριστερά, μετά αό κομπίονα με τον Νίνη σε εκτέλεση κόρνερ, ο Σίλντενφελντ έκανε την προβολή, έξω από την μικρή περιοχή, η μπάλα διέσχισε όλα τα σώματα των αμυντικών του Αστέρα και παίρνοντας πολλά φάλτσα, κατέληξε στην εστία του Θεοδωρόπουλου, για το 0-1.

panathinaikos24.gr-Αστέρας ΠΑΟ πλέι οφ

Μετά το γκολ ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε στο παιχνίδι, κράτησε μπάλα παραπάνω, πίεσε περισσότερο, ενώ και οι Νίνης-Ζέκα ανέβηκαν, πήραν προσπάθειες, χωρίς όμως το «τριφύλλι» να δημιουργήσει κάποια φάση, αλλά τουλάχιστον βελτίωσε την εικόνα του στον αγώνα.

Στο 37΄ήρθε η ξανά η ώρα του Μπαράλες, ο οποίος με εκτέλεση φάουλ, μετά από πάσα του Μάσα, σούταρε δυνατά στην αριστερή πλευρά του Στιλ, με την μπάλα να περνά άουτ. Στην φάση του καταλογισμού του φάουλ, ο Γιάννης Αναστασίου εξερράγη και δίκαια καθώς δεν υπήρχε παράβαση, ωστόσο ο Βοσκάκης δεν πτοήθηκε (7-1 κατά του Παναθηναϊκού τα φάουλ στα πρώτα 37 λεπτά).

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει προβλήματα στο να διατηρήσει τη μπάλα στην κατοχή του, ο Κουτρουμπής δεν μπορούσε να προσφέρει στη θέση του αμυντικού μέσου (πολλά λάθη) με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να αναλώνονται σε βαθιές μπαλιές, προς Καρέλη και Κλωναρίδη, χωρίς αποτέλεσμα.

Καρέλαρος…

Με το 14ο του γκολ σε 31 ματς φέτος, ο Νίκος Καρέλης σφράγισε το πρώτο ημίχρονο, αφού μετά από εξαιρετική πάσα του Κλωναρίδη στην πλάτη όλη της άμυνας του Αστέρα, βγήκε τετ α τετ με τον Θεοδωρόπουλο και αφού τον ξεπέρασε και αυτόν, πλάσαρε σε κενή εστία για το 0-2, θέτοντας τις βάσεις, για μια τεράστια νίκη του Παναθηναϊκού, στην πρεμιέρα των πλέι οφ.

panathinaikos24.gr-Αστέρας ΠΑΟ πλέι οφ

Με τον Γιαννιώτα στο γήπεδο από πλευράς Αστέρα στη θέση του Φερνάντες, άρχισε το δεύτερο ημίχρονο, με τον Αναστασίου να διατηρεί το βασικό του σχήμα. Στα πρώτα δευτερόλεπτα ο Αστέρας πίεσε, προσπάθησε να βρει με σέντρες τον Μπαράλες, οι «πράσινοι» έκαναν αβίαστα λάθη, ωστόσο απορρόφησαν την πίεση των γηπεδούχων.

Στο 49΄ο Κλωναρίδης έχασε μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το ματς… όταν ο Νίνης με εξαιρετική πάσα βρήκε τον Κλωναρίδη, ο οποίος την στόπαρε με το κεφάλι, έκανε την κούρσα από αριστερά, «άδειασε» τον προσωπικό του αντίπαλο φέρνοντας τη μπάλα στο αριστερό του πόδι, σούταρε με δύναμη, αλλά ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε γλιτώνοντας την ομάδα του από το 3ο γκολ.

«Κλώνα» σερβίρει… Καρέλης σκοράρει

Οι δύο επιθετικοί του Παναθηναϊκού συνδυάστηκαν για άλλη μια φορά πανέμορφα στο 55΄, με τον Κλωναρίδη να βγάζει υποδειγματικά κάθετη πάσα στον Καρέλη, εκείνος με το αριστερό πλάσαρε, προς στιγμήν ο Θεοδωρόπουλος απέκρουσε, όχι όμως σωστά, η μπάλα πέρασε από κάτω του και με βασανιστικό τρόπο κατέληξε στα δίχτυα για το 0-3 και το 15ο γκολ του Καρέλη (2ο στην αναμέτρηση).

Στο 57΄ο Αστέρας σε μια προσπάθεια να ξαναμπεί στο ματς, ο Γιαννιώτας σούταρε με δύναμη στην δεξιά γωνία του Άγλλου τερματοφύλακα, ο οποίος απέκρουσε σε κόρνερ, στην καλύτερη φάση των γηπεδούχων στο δεύτερο ημίχρονο.

panathinaikos24.gr-Τρίπολη οπαδοί ΠΑΟ

Πλέον ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος στο ματς, με την ταχύτητα των Ζέκα, Καρέλη και Κλωναρίδη, σε συνδυασμό με την ποιότητα του Νίνη, οι «πράσινοι» πήραν το κέντρο, παίζοντας το παιχνίδι τους, χωρίς άγχος πια, με το 0-3, να έχει λύσει τα πόδια των παικτών του Αναστασίου.

Ο Αναστασίου πέρασε στο ματς τον Χάρη Μαυρία στη θέση του Κλωναρίδη, θέλοντας να φρεσκάρει τον αριστερή πλευρά της επίθεσης του, δίνοντας χρόνο και στον Μαυρία, ο οποίος λόγω τραυματισμών δεν είχε λεπτά συμμετοχής τον τελευταίο καιρό.

Η αμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού «σκούπιζε» κάθε προσπάθεια των Αρκάδων, έβγαινε στην αντεπίθεση γρήγορα, ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα, του οποίου το νερό είχε μπει… στο αυλάκι. Ο Αναστασίου στο 73΄ έβγαλε τον Νίνη από το γήπεδο, βάζοντας τον Πράνιτς στη θέση του, αφού ο Έλληνας άσος κουράστηκε (δέχτηκε και κανα-δυο σκληρά μαρκαρίσματα), αλλά πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση, γεγονός ενθαρρυντικό για τη συνέχεια.

Ο Αστέρας πάσχιζε για να βρει χώρους με τον Παναθηναϊκό να έχει στήσει τείχος μπροστά από την μεγάλη του περιοχή, με τους Αρκάδες να βρίσκουν… τρύπα στο 79΄με τον Γιαννώτα, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Στιλ, τον πλάσαρε, αλλά ο Βρετανός έδιωξε σε κόρνερ.

Ο Γιάννης Αναστασίου πέρασε στο 79΄και τον Μάρκους Μπεργκ, με το ματς να αποτελεί… τελειωμένη ιστορία και ως εκ τούτου να θέλει ο προπονητής του «τριφυλλιού» να δώσει χρόνο στον Σουηδό, ο οποίος έχει ταλαιπωρηθεί πολύ φέτος.

ΤΕΛΕΙΟ ΓΚΟΛ

Ο Παναθηναϊκός έκρυψε τη μπάλα στο 82΄με τον Μαυρία να δίνει στον Καρέλη, εκείνος με εκπληκτικό τακουνάκι να ξαναδίνει στον συμπαίκτη του και τον Μπεργκ να παίρνει την ασίστ για το 0-4, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στο ματς, με τον Καρέλη να είναι ο MVP της αναμέτρησης.

Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης δεν συνέβη κάτι αξιοσημείωτο, με τον Παναθηναϊκό να έχει τον πλήρη έλεγχο, κερδίζοντας εύκολα το ματς, μια νίκη που δίνει σημαντικό προβάδισμα στο “τριφύλλι”, για την πρωτιά στα πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ.

Οι συνθέσεις:

Αστέρας Τρίπολης (Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Λούι, Αλόκο, Γκοϊάν, Τσοκάνης, Φερνάντες (Γιαννιώτας 45΄), Ιγκλέσιας, Ρόλε, Μάσα (Μουνάφο 77΄), Πάρα (Μπατιμπαγκά 58΄), Μπαράλες.

Στον πάγκο: Μπαντής, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Μουνάφο, Κουρμπέλης, Μπαντιμπανγκά, Γιαννιώτας.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου): Στιλ, Μπούρμπος, Ταυλαρίδης, Σίλντενφελντ, Νάνο, Κουτρουμπής (Μπεργκ 79΄), Λαγός, Ζέκα, Νίνης (Πράνιτς 73΄), Κλωναρίδης (Μαυρίας 65΄), Καρέλης.

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Ατζαγκούν, Μπεργκ, Τριανταφυλλόπουλος, Δώνης, Πράνιτς, Μαυρίας.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ