ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Βασίλης Μοιρώτσος

Όταν ο Νίνης γίνεται… ΖΩΓΡΑΦΟΣ

Άλλοι ζωγραφίζουν στα… τηλέφωνα κι άλλοι ζωγραφίζουν μέσα στο γήπεδο. Στην δεύτερη κατηγορία ανήκει ο Σωτήρης Νίνης. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Όταν ο Νίνης γίνεται… ΖΩΓΡΑΦΟΣ

Αυτό που κάνει ο Νίνης στο πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού είναι εικόνα από το παρελθόν και το… μέλλον ταυτόχρονα. Για όσους τον θυμούνται να αγωνίζεται με την πράσινη φανέλα, στο μυαλό θα τους ήρθε σίγουρα εκείνο το ματς με τη Ρόμα. Τότε που «σέρβιρε» στον Σισέ και ο Γάλλος εκτελούσε. Η χθεσινή ντρίπλα πάνω στον Κατσουράνη και η πάσα με το εξωτερικό φάλτσο εκεί ακριβώς που την ήθελε ο Μπεργκ, έδωσε και στους νεότερους να καταλάβουν πως ο Σωτήρης το ξέρει καλά το ποδόσφαιρο. Και πως αν είναι υγιής και βρει εμπιστοσύνη, μπορεί να προσφέρει στον Παναθηναϊκό στιγμές βγαλμένες από τη χρονιά του νταμπλ.

Θα τον αδικήσουμε αν πούμε πως μας έδωσε την αφορμή να ασχοληθούμε μαζί του μονάχα για τη φάση κόντρα στον Ατρόμητο. Ο Νίνης προέρχεται από καλά παιχνίδια και με τον ΠΑΣ Γιάννινα και με τον Αστέρα Τρίπολης. Είχε μεγάλη διάθεση, έδειχνε απελευθερωμένος, τα πόδια του δεν ήταν βαριά, όπως έμοιαζαν να είναι στον ΠΑΟΚ. Το πιο σημαντικό είναι πως νιώθει ξανά πραγματικό μέλος μιας ομάδας. Νιώθει και πάλι σημαντικός για τη λειτουργία της ομάδας. Της ομάδας ΤΟΥ, όπως χαρακτήρισε ο ίδιος τον Παναθηναϊκό στις δηλώσεις του.

Άλλωστε, μέσα στον Παναθηναϊκό «γεννήθηκε», μέσα στην Παναθηναϊκό μεγάλωσε ποδοσφαιρικά, μέσα στον Παναθηναϊκό ανδρώθηκε, έχτισε το όνομά του, πήρε μεταγραφή για το εξωτερικό. Και μέσα στον Παναθηναϊκό δείχνει έτοιμος για την αναγέννηση του. Μεγάλη υπόθεση να νιώθεις σημαντικός στον τόπο εργασίας σου. Το πιστώνεται ο Γιάννης Αναστασίου. Τη στιγμή που όλος ο κόσμος «παλαίμαχο» τον ανέβαζε, «πρώην ποδοσφαιριστή» τον κατέβαζε, ο Αναστασίου του άνοιξε την πόρτα, τον καλωσόρισε, τον εμπιστεύτηκε, τον διαχειρίστηκε ολόσωστα. Το κάνει και με τον Μαυρία, με τη διαφορά πως ο τελευταίος δεν είναι παίκτης του Παναθηναϊκού, αλλά δανεικός. Σε περίπτωση που μείνει όμως μοιάζει βέβαιο πως έχει να δώσει πολλά. Άλλωστε, εκείνος σέντραρε στο δεύτερο γκολ και το έκανε εξαιρετικά.

Εκτός από τον Νίνη, τον Μαυρία, τις γκολάρες του Μπεργκ, το «φαινόμενο Κουτρουμπή» ως αμυντικός χαφ, την επαναφορά της σιγουριάς στην άμυνα, ο Αναστασίου έχει κάθε λόγο να χαμογελά για το ποδόσφαιρο που προσφέρει πάλι η ομάδα του. Σαν σε κασέτα ο Έλληνας προπονητής επαναλαμβάνει πως «αν είμαστε συγκεντρωμένοι δεν φοβόμαστε κανέναν αντίπαλο». Δεν έχει άδικο. Αν καταφέρει και βρει την ισορροπία στη συγκέντρωση και στο κίνητρο των παικτών του, ο Παναθηναϊκός θα μπει στην επόμενη σεζόν σαν φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Αρκεί να επιστρέψει και το 50-50…

ΥΓ: «Ζωγραφιές»…

ΥΓ.1: «Ζωγράφος» ο Νίνης…

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.