ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Τα πράσινα «πάντσερ» (Pics, Vids)

Με αφορμή την επικείμενη μεταγραφή του Γενς Βέμερ στον Παναθηναϊκό, σας θυμίζουμε τους Γερμανούς οι οποίοι και φόρεσαν την φανέλα με το τριφύλλι κατά το παρελθόν.

Τα πράσινα «πάντσερ» (Pics, Vids)

Ο 29χρονος Γερμανός θα είναι αυτός που θα καλύψει από την νέα σεζόν την δεξιά πλευρά της άμυνας των «πρασίνων» και η αλήθεια είναι πως στο παρελθόν δεν έχουν φορέσει πολλοί συμπατριώτες του την πράσινη φανέλα. Μόλις τέσσερις παίκτες το έκαναν και έχουν μείνει στο μυαλό μας για διαφορετικούς λόγους ο καθένας.

Βάλτερ Βάγκνερ (1978-1979)

Βάγκνερ

Ο πρώτος Γερμανός ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, ήταν ο επιθετικός Βάλτερ Βάγκνερ ο οποίος μετά από θητεία στην χώρα του, αλλά και στην Αυστρία, ήρθε στην χώρα μας για να φορέσει την φανέλα του Άρη και της ΑΕΚ, πριν γίνει παίκτης των πρασίνων το 1978. Η παρουσία του δεν ήταν ωστόσο θετική, καθώς αγωνίστηκε σε 17 ματς σκοράροντας μόλις 3 φορές.

Καρλ Χάιντς Πφλίπσεν (1999-2001)

ÖËÉÐÓÅÍ  ÐÁÍÁÈÇÍÁÉÊÏÓ-ÐÁÍÁ×ÁÉÊÇ

Η επόμενη άφιξη ήταν εκείνη του σπουδαίου Καρλ Χάιντς Πφλίπσεν, ο οποίος το 1999 έφτασε στην Ελλάδα για λογαριασμού του Παναθηναϊκού, από την υποβιβασμένη Γκλάντμπαχ. Οι πράσινοι έπαιζαν εκείνη την περίοδο το καλύτερο ποδόσφαιρο, με τεχνικό τον Γιάννη Κυράστα. Ο Γερμανός μέσος έδεσε κατευθείαν και φαινόταν από την αρχή πως μπορεί να γίνει ένα σημαντικό «εργαλείο» σε εκείνη την σπουδαία ομάδα.

Ωστόσο τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, έπαθε ρήξη χιαστών στο ματς με την Λα Κορούνια στο ΟΑΚΑ. Μετά από δύο επεμβάσεις και 8 μήνες απουσίας, ο Φλίπσεν αποχώρησε από το τριφύλλι, παρά την αντίθεση γνώμη του Γιάννη Κυράστα. Πρόλαβε να αγωνιστεί σε 19 αγώνες και να σκοράρει 8 φορές.

Μάρκο Βίλα (2000-2001)

villa-400x224

Ο Μάρκο Βίλα ήρθε σε ηλικία 21 χρονών στον Παναθηναϊκό από την αυστριακή Ριντ την σεζόν 2000-2001 και όλοι μιλούσαν για έναν επιθετικό που μπορεί να κάνει την διαφορά. Αυτό φυσικά δεν το έδειξε ποτέ και τελικά αγωνίστηκε ως αλλαγή σε τρία μόλις παιχνίδια χωρίς να σκοράρει, ενώ σε έναν αγώνα Κυπέλλου που ξεκίνησε με αντίπαλο την Λάρισα, κατάφερε να δει την απευθείας κόκκινη κάρτα. Φυσικά στο τέλος της σεζόν ήταν ήδη παρελθόν.

Μάρκους Μινχ (2003-2005)

μινχ

Μετά από μία σπουδαία καριέρα σε Μπάγερν Μονάχου, Λεβερκούζεν, Κολωνία, Τζένοα, Μπεσίκτας και Γκλάντμπαχ, ο Μάρκους Μινχ το καλοκαίρι του 2003 ήρθε στην χώρα μας για να αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό και να καλύψει το αριστερό άκρο της άμυνας. Ο Μινχ αγωνίστηκε 34 φορές την πρώτη του σεζόν, ψηφίστηκε ως ο κορυφαίος ξένος του πρωραθλήματος και πανηγύρισε μάλιστα το νταμπλ στο τέλος της χρονιάς, με τον κόσμο της ομάδας να τον λατρεύει για το πάθος του και τις ικανότητες του.

Την επόμενη σεζόν ο Μινχ συνεχίζει να έχει την φανέλα του βασικού και αγωνίζεται 27 φορές, σκοράροντας και 4 φορές. Αυτή όμως ήταν η τελευταία σεζόν της καριέρας του και όπως δηλώνει και ο ίδιος, με τον Παναθηναϊκό δέθηκε πάρα πολύ, λόγω και της αγάπης του κόσμου προς το πρόσωπο του.

Γενς Βέμερ (2015-)

βεμερ

Ο Γενς Βέμερ είναι το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού από την Γερμανία και είναι ο «εκλεκτός» του Γιάννη Αναστασίου για το δεξί άκρο της άμυνας. Ο 29χρονος αμυντικός έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα της χώρας του, με τις φανέλες της Βόλφσμπουργκ και της Πάντερμπορν. Στην τελευταία αγωνίστηκε σε 163 αγώνες από το 2008 και μετά, σκοράροντας και 9 φορές.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.