ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Ένας Εσιέν με συμπεριφορά Ζιλμπέρτο

Όστερμπεεκ ημέρα πρώτη: O Βασίλης Μοιρώτσος γράφει στο ημερολόγιο της προετοιμασίας τις εικόνες για τον ωραίο τύπο, που λέγεται Εσιέν, το κλίμα υγείας που βγάζει ο Παναθηναϊκός και το χτίσιμο… πρωταθλητών που μόλις ξεκίνησε.

Ένας Εσιέν με συμπεριφορά Ζιλμπέρτο

Η πρώτη μέρα στο Όστερμπεεκ της Ολλανδίας συνδυάστηκε με την πρώτη μέρα που ο Μίκαελ Εσιέν έπιασε μπάλα. Αν και ο χρόνος που τον είδαμε να την κλωτσάει ήταν λίγος, αφού ήταν μονάχα σε κάποιες ασκήσεις με πρέσινγκ και με πάσες σε μικρό χώρο, δεν παύει να είναι… είδηση. Και να σε αναγκάζει να έχεις τα μάτια σου πάνω του για να πάρεις μια πρώτη… τζούρα από τον Γκανέζο παιχταρά.

Ο Εσιέν κερδίζει πόντους από τη συμπεριφορά του. Είναι απλός. Προσιτός. Χαμογελαστός. Γίνεται «ένα» με παίκτες που τον βλέπουν σαν είδωλο. Όπως ο Ατζαγκούν. Δεν φεύγει από το πλάι του Νιγηριανού. Οι αθεόφοβοι, πήγαν στην προπόνηση με ένα ποδήλατο. Δικάβαλο, που λέγαμε όταν ήμασταν παιδιά. Θαρρείς και είναι 15 χρονών παιδαρέλια. Σκεφτείτε τον Ατζαγκούν, που έβλεπε τον Εσιέν στις ομαδάρες που αγωνιζόταν, πως θα αισθάνεται.

Κάνει και τις πλάκες του ο Γκανέζος. Πρέσαρε σε μια φάση τον Πέτριτς, του έκλεψε τη μπάλα και φώναξε δυνατά. «I know. I know from Fulham my friend (σ.σ. σε ξέρω, σε ξέρω απ’ τη Φούλαμ φίλε μου)», σκορπώντας γέλιο στους συμπαίκτες του. Κάνει και τις… ποδιές του. «Έσκασε» μία εντυπωσιακή στον Καρέλη, δείχνοντας λίγη απ’ την κλάση του.

Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε
Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε 4.218 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δεν ξέρω τι θα κάνει στο γήπεδο ο Εσιέν. Ξέρω όμως πως ο Παναθηναϊκός βρίσκει έναν τύπο που σε συμπεριφορά θυμίζει Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ο Βραζιλιάνος ήταν παίκτης γνωστός στα πέρατα της γης, αλλά εντελώς αντί – σταρ. Την ίδια εικόνα σου βγάζει και ο Γκανέζος.

Δεν είναι μόνο ο Εσιέν. Όλοι οι παίκτες δείχνουν καλή διάθεση. Όλοι δείχνουν να απολαμβάνουν που βρίσκονται σε αυτή την ομάδα. Ο Νίνης με τον Ζέκα, που δεν σταματούν τα πειράγματα. Ο Λαγός που φώναξε στον Καλτσά «έλα εδώ με τους παικταράδες». Ο Μπούρμπος που αστειευόταν με τον Εσιέν. Ο Ταυλαρίδης, που γελούσε με τον Ζέκα. Ο Αναστασίου που έλεγε στον Πέτριτς να μην… κοροϊδεύει στο σπριντ.

Οι πρώτες στιγμές της προετοιμασίας βγάζουν αυτό που έχουμε συνηθίσει απ’ τον Παναθηναϊκό των τελευταίων δύο ετών. Ποδοσφαιρική υγεία και οικογενειακό κλίμα.

Το χτίσιμο των… πρωταθλητών μόλις ξεκίνησε.

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.