ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

«Αισθάνομαι καλά εδώ»

Ο Μάρκους Μπεργκ σε συνέντευξη του τόνισε ότι θέλει να ολοκληρώσει το συμβόλαιο του με τους «πράσινους» καθώς αισθάνεται πολύ καλά εδώ.

«Αισθάνομαι καλά εδώ»

Δείτε ένα μέρος της συνέντευξης του στο «GOAL»:

«Έχω υπογράψει με τον σύλλογο για ακόμα τρία χρόνια. Θα είμαι 32 όταν τελειώσει το νέο συμβόλαιό μου κι αυτό θέλω να γίνει! Aλλά βέβαια ποτέ δεν ξέρεις στο ποδόσφαιρο. Η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι πολύ καλά εδώ. Όχι μόνο στο κλαμπ, αλλά και στη χώρα. Δεν υπάρχει συζήτηση γι’ αυτό! Ο κάθε ποδοσφαιριστής θέλει να παίζει σε ένα μεγάλο κλαμπ, να κερδίζει πράγματα, να πετυχαίνει τους στόχους του κι όλα αυτά υπάρχουν στον Παναθηναϊκό. Υπάρχει βέβαια και η οικογένειά μου που είναι απόλυτα ευχαριστημένη. Να ξέρεις ότι έναν ποδοσφαιριστή μπορεί να τον μεταχειριστούν ορισμένες φορές στην καριέρα του σαν ζώο κι όχι ως άνθρωπο. Στον Παναθηναϊκό αυτό δεν ισχύει! Ο,τι κάνουν το κάνουν με καρδιά! Δίνουν κίνητρα, ενθαρρύνουν τον παίκτη κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για τις δύο πλευρές προκειμένου να συνεχίσουν να πορεύονται μαζί για χρόνια…».

Για στιγμές λατρείας που βιώνει στην Ελλάδα: «Έτσι είναι οι άνθρωποι στην Ελλάδα. Προσωπικά προσπαθώ να μένω σε ισορροπία. Με ένα δυο καλά ματς δεν είσαι Θεός, με ένα δυο άσχημα δεν είσαι ο χειρότερος του κόσμου. Ως επαγγελματίας πρέπει να μείνεις ψύχραιμος και ήρεμος για να συνειδητοποιήσεις ότι μόνο η σκληρή δουλειά μετράει για να πάρεις στο τέλος ό,τι αξίζεις».

«Αήττητε Παναθηναϊκέ»
«Αήττητε Παναθηναϊκέ» 676 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για την ελληνική οικονομική κρίση: «Λίγο ασφαλώς ανησυχώ. Ολοι ανησυχούν σ’ έναν βαθμό. Ελπίζω να βρεθεί κάποια λύση και να επιστρέψουν τα πράγματα σε μία θετική ροή. Ισως αυτό να χρειαστεί να πάρει χρόνο. Πρέπει όμως όλοι να δουλεύουν προς αυτήν την κατεύθυνση. Δεν θα είναι εύκολο, δεν μπορεί ένας μόνος του να το πετύχει αυτό. Πρέπει όλη η Ευρώπη να το κάνει. Οχι μόνο η Ελλάδα».

Για το αν προτιμά να παίζει με δεύτερο επιθετικό δίπλα σου ή να είναι μόνος στην κορυφή: «Μου αρέσει να παίζω με δεύτερο φορ. Ετσι έπαιζα σχεδόν πάντα στην καριέρα μου, με εξαίρεση την PSV που ήμουν μόνος στην κορυφή. Αυτό βέβαια είναι θέμα του προπονητή μας, μπορεί να συμβούν και τα δύο όπως πέρυσι».

Για το αν προτεραιότητά σου είναι το πρωτάθλημα ή η Ευρώπη: «Δεν υπάρχει τέτοια επιλογή. Το σημαντικό είναι να κερδίζουμε κάθε ματς, ακόμα και τώρα στην περίοδο της προετοιμασίας. Δεν πρέπει να χάνουμε και δεν θέλουμε να χάνουμε ακόμη κι αν παίζουμε με την Μπριζ σε φιλικό παιχνίδι. Πρέπει να έχουμε αυτήν τη νοοτροπία, πιστεύω ότι μπορούμε να το καταφέρουμε και να μη σκεφτόμαστε ότι ένα ματς είναι πιο σημαντικό από κάποιο άλλο. Είναι λάθος και δεν πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας».

Για το μήνυμά του στον κόσμο του Παναθηναϊκού: «Αυτό που θέλω να τους πω είναι να συνεχίζουν να μας στηρίζουν όπως τις προηγούμενες χρονιές. Δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο πολύ μας βοηθούν όταν το γήπεδο είναι γεμάτο και υπάρχει αυτή η ατμόσφαιρα. Ελπίζω να συνεχίσουν έτσι και φέτος, να είναι το γήπεδό μας σε ακόμη περισσότερα ματς γεμάτο, για να τους φέρνουμε χαρά και ευτυχία. Για να κάνουμε κάτι καλό πρέπει να το κάνουμε όλοι μαζί».

Για τις μεταγραφές: «Είναι πολύ νωρίς ακόμα, προπονούμαστε μόλις πέντε ημέρες μαζί. Ο Σάντσεθ ήρθε προχθές, όλοι όμως γνωρίζουν τι παίκτης είναι. Ο Εσιέν επίσης είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και όλοι πιστεύω ότι θα μας βοηθήσουν. Το πιο σημαντικό είναι να ξέρεις ότι οι μεταγραφές θα βοηθήσουν την ομάδα. Και μέχρι στιγμής αυτό που βλέπω μου αρέσει».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.