ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Blogs

Άλλη ζωή ρε φίλε…

Ο Βασίλης Μοιρώτσος είδε από κοντά το φιλικό του Παναθηναϊκού κόντρα στον Άγιαξ στο Έπε της Ολλανδίας, αλλά θα έχει να θυμάται περισσότερο κάτι άλλο και εντελώς διαφορετικό από το ποδόσφαιρο. Κάτι που δεν θα γίνει ποτέ στην Ελλάδα…

Άλλη ζωή ρε φίλε…

Αντιληπτό: μετά από κάθε παιχνίδι περιμένει ο καθένας να διαβάσει μια άποψη γι’ αυτό, μια ποδοσφαιρική γνώμη, κάποια συμπεράσματα. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για αγώνα προετοιμασίας, αφού δεν έχει την ευκαιρία όλος ο κόσμος να τον δει. Συγχωρήστε με, αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση από τη στιγμή που μπήκα στην πόλη «Επε» της Ολλανδίας μέχρι και να φύγω ήταν κάτι διαφορετικό από το ποδόσφαιρο. Ήταν αυτό που αντίκριζα στους δρόμους, στο γήπεδο, πριν και μετά το παιχνίδι.

Μια πόλη επαρχιακή, κοντά στο Αμστερνταμ, που είναι χτισμένη μέσα στο δάσος. Κυριολεκτώ. Τα σπίτια βρίσκονται ανάμεσα σε δέντρα. Ο κήπος των σπιτιών είναι το ίδιο το δάσος. Τα παιδιά μεγαλώνουν και παίζουν μέσα στη φύση. Ανοίγεις το παράθυρο και βλέπεις μόνο πράσινο, απέραντο πράσινο. Ένας πανέμορφος κόσμος, ένας άλλος κόσμος, που δεν σε πνίγει, δεν σε αγχώνει, δεν σε πιέζει. Σε ηρεμεί και σε γαληνεύει.

Δίχως κορναρίσματα και μπινελίκια. Με ποδήλατα παντού, με τον κόσμο να πηγαίνει στο γήπεδο με τα πόδια προκειμένου να δει το ματς. Οικογένειες με τα παιδιά τους πήραν τον δρόμο για το γήπεδο και έφτασαν… ποδαράτο. Άλλωστε και το γήπεδο μέσα στο δάσος είναι. Γύρω γύρω βλέπεις μονάχα δέντρα και απέραντο πράσινο. Τίποτα άλλο.

Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε
Ο Παναθηναϊκός του Τερίμ μας τελείωσε 4.225 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Όσο για το ποδόσφαιρο; Άκου φίλε τι θα σου πω. Αυτοί εδώ ήρθαν στο γήπεδο αγκαλιασμένοι, ήπιαν καμιά δεκαριά μπύρες ο καθένας, κρεμάστηκαν στα κάγκελα για να χωρέσουν και να δουν την αγαπημένη τους ομάδα, φώναξαν τα συνθήματά τους, αποθέωσαν τα ινδάλματά τους. Και όταν τελείωσε το ματς ήρθε το δεύτερο πολιτισμικό σοκ. Εκεί που περίμενες να ανέβουν στα ποδήλατα και να σκορπίσουν προς κάθε κατεύθυνση, μαζεύτηκαν σε έναν μεγάλο χώρο ακριβώς έξω απ’ το γήπεδο και άρχισε να τραγουδούν και να χορεύουν. Έπιναν μπύρες, άφησαν τα παιδιά τους να παίξουν μπάλα στο γρασίδι και απόλαυσαν ζωντανή μουσική. Ναι, οι άνθρωποι του Δήμου είχαν κανονίσει να υπάρχει ζωντανή μουσική για να γιορτάσει ο κόσμος το γεγονός της έλευσης του μεγάλου Άγιαξ στην μικρή τους πόλη.

Είναι σαν να πηγαίνει ο Παναθηναϊκός για παράδειγμα στη Λιβαδειά και ο Δήμος να έχει κανονίσει να υπάρξει ζωντανή μουσική μετά το ματς για να γιορτάσει ο κόσμος της Λιβαδειάς το γεγονός. Υπάρχει ποτέ περίπτωση να γίνει; Ρητορικό το ερώτημα…

Βασίλης Μοιρώτσος
Βασίλης Μοιρώτσος Ο Βασίλης Μοιρώτσος είναι γεννημένος στις 12 Σεπτεμβρίου 1984 και είναι αθλητικός συντάκτης. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του καριέρα το 2004 ως ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Παρέμεινε εκεί για 12 χρόνια, κάνοντας δεκάδες περιγραφές ελληνικών και ευρωπαϊκών αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ, ενώ πέρασε απ’ όλες τις ραδιοφωνικές «ζώνες» του σταθμού. Από το 2006 έως και το 2016 ήταν συντάκτης της εφημερίδας Sportday, καλύπτοντας ρεπορτάζ Α’ Εθνικής για 8 χρόνια, ενώ από το 2014 ανέλαβε το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ακολούθησε η εφημερίδα Sportime από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως και τον Μάιο του 2018. Σήμερα είναι αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας Sportal.gr και μέλος της αθλητικής συντακτικής ομάδας της εφημερίδας «Τα Νέα». Αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του panathinaikos24.gr.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.