ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Πρόκριση κόντρα στην ιστορία… (Vids)

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την Κλαμπ Μπριζ στον 3ο προκριματικό του Champions league, με την ιστορία των αναμετρήσεων των δύο ομάδων να είναι αρνητική για το τριφύλλι. Η ανάλυση της αντιπάλου του Παναθηναϊκού, από το panathinaikos24.gr.

Πρόκριση κόντρα στην ιστορία... (Vids)

Η Μπριζ μπορεί να αποτελεί ένα κακό δαίμονα για τους «πράσινους» αλλά σε σχέση με τις άλλες αντιπάλους ήταν η καλύτερη κλήρωση. Ο σοβαρός Παναθηναϊκός δεν θα έχει πρόβλημα στο να ξεπεράσει το εμπόδιο της Κλαμπ Μπριζ. Αρνητικό όλης της υπόθεσης θα είναι, ότι οι Βέλγοι είναι πιο «έτοιμοι» σε σχέση με τον Παναθηναϊκό.

Who is who…

Η Κλαμπ Μπριζ ιδρύθηκε στις 13 Νοεμβρίου του 1891. Τα «χρόνια ζωής» του συλλόγου είναι πολλά και άκρως επιτυχημένα μιας και η ομάδα έχει καταφέρει να κατακτήσει 13 πρωταθλήματα, 11 Κύπελλα και 13 Super cup. Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο έχει φτάσει σε δύο τελικούς, στο Κύπελλο Πρωταθλητριών το 1978 και στο Κύπελλο Uefa τo 1976. Η έδρα της είναι το Γιαν Μπρέιντελ με χωρητικότητα 29.472 θέσεις. Πρόεδρος της ομάδας είναι ο Μπαρτ Βερχάγε και προπονητής ο Μισέλ Πρεντόμ.

briz

Καλή στην Ευρώπη, έχασε το πρωτάθλημα

Μέσα από τα χέρια της έχασε η Κλαμπ Μπριζ το περσινό πρωτάθλημα στο Βέλγιο μιας και ήταν πρώτη καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν αλλά στα πλέι οφ έχασε το πρωτάθλημα από την Γάνδη. Παρόλα αυτά η πορεία της στο Europa League ήταν κάτι παραπάνω από θετική. Πρώτη κατάφερε να βγει σε έναν όμιλο που αποτελούταν από τις Τορίνο, Ελσίνκι και Κοπεγχάγη.

Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα
Αποκλειστικό: Τι λέει ο διαιτητής του ΑΕΚ-Παναθηναϊκός για το πέναλτι στον Κώτσιρα 25.174 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στους «32» συναντήθηκε με την Άαλμποργκ την οποία και πέρασε με δύο νίκες (3-0, 3-1), ενώ στη επόμενη φάση αντιμετώπισε την Μπεσίκτας και κατάφερε να την αποκλείσει και πάλι με δύο νίκες (2-1, 3-1), αλλά στη συνέχεια δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της μετέπειτα φιναλίστ, Ντνίπρο και αφού έφερε ισοπαλία στο πρώτο ματς (0-0), έχασε στον επαναληπτικό με 1-0 και αποχαιρέτησε την διοργάνωση.

thumbnail (1)

Ριζικές αλλαγές και Ντιαμπί

Η Κλαμπ Μπριζ προχώρησε σε 10 προσθήκες στο φετινό μεταγραφικό «παζάρι», ενώ έξι ποδοσφαιριστές αποχώρησαν. Η ομάδα ενισχύθηκε σε όλες τις θέσεις, με σημαντικότερη προσθήκη, αυτή του Αμπντουλαγιέ Ντιαμπί από τη γαλλική Λιλ.

Αναλυτικά ποιοι ήρθαν και ποιοι έφυγαν:

Ήρθαν: Χανς Φάνακεν (Λόκερεν), Αμπντουλαγιέ Ντιαμπί (Λιλ), Ντιόν Κολς (Λέουβεν), Μπερνιέ Ιμπίνι Ισέι (Σιπγκ), Σεμπάστιεν Μπρουζεσε (Ζούλτε Βάρεγκεμ), Βαλντεμάρ Σομπότα (Ζενκτ Πάουλι), Μουσαγκα Μπακένγκα (Μόλντε), Έλτον Μοντέιρο (Κοΐμπρα), Βαλερίς Σαμπάλα (Γιάμπλονετς), Νικολάς Καστίγιο (Μάιντζ).

Έφυγαν: Μπίργκερ Φερστράτε (Κορτράικ), Σωκράτης Διούδης (Πανιώνιος), Σβεν Ντοστ (Βέτερεν), Ζίνο Γκάνο (Μπέβερεν), Βλάνταν Κούγιοβιτς, Φρανσίσκο Σίλβα (Οσασούνα).

Τα φιλικά

Στα 5 φιλικά που έδωσε στην προετοιμασία της, η Μπριζ έχασε 2 φορές, πήρε 2 νίκες και έφερε μία ισοπαλία. Στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό, φάνηκε να είναι πιο έτοιμη, με τους πράσινους να γνωρίζουν την ήττα με 2-1, αλλά είχαν μία πολύ καλή παρουσία. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φιλικό εκείνο ο Παναθηναϊκός δεν είχε παραταχθεί με την βασική του ενδεκάδα, καθώς έλειπαν αρκετά από τα μεταγραφικά του αποκτήματα.

11758837_10205884902234945_1105283202_n

«Κακός δαίμονας»

Οι «πράσινοι» έχουν κακές αναμνήσεις από τις αναμετρήσεις τους με την Μπριζ, μιας και όποτε την έχουν αντιμετωπίσει έχουν αποκλειστεί. Πιο συγκεκριμένα, τη σεζόν 1977/78 η Μπριζ είχε σταματήσει τον Παναθηναϊκό στον δεύτερο γύρο του Πρωταθλητριών (1-0, 0-2), δέκα χρόνια μετά συνέβη το ίδιο στα προημιτελικά του Κυπέλλου Uefa (2-2, 0-1), ενώ τη σεζόν 1994/95 στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων, η κατάληξη ήταν η ίδια (0-0, 0-1).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.