ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Λαχείο ο Λουντ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Φινλανδό μέσο που ήταν μέσα και στα τρία γκολ, ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-1 στο πρώτο εν Ελλάδι φιλικό κόντρα στο Λεβαδειακό. Καλτσάς (43'), Πέτριτς (46') και Καρέλης (83') τα γκολ του τριφυλλιού.

Λαχείο ο Λουντ

Στο πρώτο του φιλικό σε ελληνικό έδαφος, ο Παναθηναϊκός έδειξε καλά στοιχεία με απουσίες αρκετών βασικών παικτών, ενώ αν κάτι πρέπει να ξεχωρίσουμε, αυτό είναι η εμφάνιση του Λουντ. Ο Φινλανδός μέσος ήταν μέσα και στα τρία γκολ των «πρασίνων» και ήταν αυτός που οργάνωνε στο κέντρο το παιχνίδι της ομάδας, βλέποντας γήπεδο συνέχεια. Είναι δεδομένο πως μιλάμε για έναν παίκτη με μεγάλη ποιότητα και με ένα εκπληκτικό αριστερό πόδι.

Ο Νίκος Καλτσάς επίσης έκανε μία γεμάτη εμφάνιση και εκτός από το γκολ που πέτυχε, απείλησε και σε άλλες 3 περιπτώσεις. Παράλληλα δείχνει έτοιμος να προσφέρει όπου μπορεί, ενώ δεν διστάζει να βάλει τα πόδια του στην «φωτιά» αν χρειαστεί. Ντεμπούτο και για τον Σάντσεθ, που ωστόσο δεν ζορίστηκε ιδιαίτερα, για να βγουν συμπεράσματα.

Το ματς

Με 4-3-2-1 ξεκίνησε την αναμέτρηση ο Γιάννης Αναστασίου και τους Στιλ, Χουχούμη, Κουτρουμπή, Τριανταφυλλόπουλο, Μπούρμπο, Λαγό, Ατζαγκούν, Λουντ, Καλτσά, Δώνη και Πέτριτς.

EKTAKTO: Κυρήχθηκε πόλεμος ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ!
EKTAKTO: Κυρήχθηκε πόλεμος ανάμεσα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ! 3.613 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το ματς στο πρώτα λεπτά είχε από μια καλή στιγμή για τις δύο ομάδες, με τον Μάντζιο, να μην ανησυχεί τον Στιλ και τον Καλτσά λίγο αργότερα να μην μπορεί να απειλήσει καλά με το κεφάλι μετά από σέντρα του Δώνη.

Νίκος Καλτσάς

Το «τριφύλλι» θα μπορούσε να ανοίξει και το σκορ μερικές στιγμές αργότερα, όμως μετά τη μπαλιά του Ατζαγκούν, ο Πέτριτς δεν σημάδεψε εύστοχα δύο φορές με την μπάλα στη συνέχεια ν’ απομακρύνεται στο 9ο λεπτό.

Τελικά το σκορ στη φιλική αναμέτρηση, άνοιξε η ομάδα της Λιβαδειάς στο 13ο λεπτό, με σκόρερ τον Μιλιάζες μετά από ξαφνικό σουτ  που αιφνιδίασε τον Στιλ, παρά την απόκρουση που επεχείρησε. Οι «πράσινοι» θα μπορούσαν άμεσα να φέρουν το ματς στα ίσια στο 15ο λεπτό, όμως ο Δώνης στο σουτ που δοκίμασε, βρήκε το κάθετο δοκάρι, μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Λουντ.

Στη συνέχεια του ματς, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να κράτα μπάλα χωρίς να δημιουργεί ευκαιρίες και με το Λεβαδειακό σε μόνιμη θέση άμυνας απείλησε με τον Μαχαίρα να πετύχει και δεύτερο τέρμα, καθώς το σουτ που έκανε κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, ακριβώς με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός από κει και μετά, αν και είχε χάσει τη συνοχή του, κατάφερε να έχει πάντα με το μέρος του την κατοχή μπάλας και με τον Καλτσά έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όμως το σουτ έφυγε λίγα μέτρα άουτ, μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Πέτριτς.

Αυτό που δεν πέτυχε με σουτ ο νεαρός ποδοσφαιριστής του «τριφυλλιού», το κατάφερε τρία λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 43ο με κεφαλιά, μετά από κεφαλιά πάσα του Κουτρουμπή.

Νίκος Καλτσάς

Στην επανάληψη, ο Γιάννης Αναστασίου έκανε και τις πρώτες διορθωτικές κινήσεις, με τον Σάντσεθ να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του με την «πράσινη» φανέλα έστω και ανεπίσημα. Ενώ μετά από στημένη φάση και μετά από την προβολή του Κουτρουμπή, ο Πέτριτς πλάσαρε εύστοχα στην επαναφορά, γράφοντας το 2-1 στο 47ο λεπτό. Ένα λεπτό αργότερα, ο Ατζαγκούν θα μπορούσε ν’ αυξήσει το προβάδισμα του «τριφυλλιού», όμως το δυνατό σουτ που πραγματοποίησε έφυγε άουτ.

Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός με τον έλεγχο του ματς υπέρ του, ανέβαζε ολοένα και περισσότερο ρυθμό με τους Λουντ και Πέτριτς να αλλάζουν σε 2-3 περιπτώσεις θέσεις και να δημιουργούν φάσεις μπροστά στα καρέ του Τσιντώτα.

Με τις απανωτές αλλαγές που πραγματοποίησαν οι δύο ομάδες, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα, αφού το πρώτο μέλημα των δύο ομάδων ήταν να δοκιμάσουν συστήματα και σχήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Σέρχιο Σάντσεθ

Με τον νεοεισελθόντα Νίκο Καρέλη, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να δημιουργήσει κινδύνους στη συνέχεια του ματς, όμως ο νεαρός επιθετικός είτε είχε αντίπαλο πάνω του, είτε δεν έκανε καλό κοντρόλ.

Ο Λεβαδειακός είχε και αυτός την καλή στιγμή του, όμως ο Στιλ έδιωξε σε κόρνερ το φαλτσαριστό σουτ του Παππά στο 80ο λεπτό. Ένα λεπτό αργότερα ο Κατίδης με καλή εκτέλεση φάουλ, θα μπορούσε να απειλήσει την εστία του Στιλ, όμως η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ.

Ο Παναθηναϊκός στο 84ο λεπτό πέτυχε και τρίτο γκολ, με τον Λουντ να ξεκινάει τη φάση και μετά από σέντρα του Μαρινάκη, ο Νίκος Καρέλης με όμορφη κεφαλιά στην καρδιά της μικρής περιοχής σημείωσε το 3-1. Σκορ που έμεινε μέχρι τη λήξη του αγώνα και τον Παναθηναϊκό να δείχνει αρκετά καλά στοιχεία πριν τα κρίσιμα ματς με την Κλαμπ Μπριζ για τα προκριματικά του Champions League.

Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός

Λεβαδειακός: Τσιτώντας (58’ Μοσχονάς), Κώτσιος (58’ Μάγκας), Γκράτσα, Στάθης, Μιλιάζες (76’ Μίνγκας), Μαχαίρας (65’ Παππάς), Θέος (46’ Τριποτσέρης), Καψάσκης (46’ Κατίδης), Μιλοσάβλιεφ (46’ Γιακουμάκης), Αποστόλου (70’ Σταματάκης), Μάντζιος (75’ Τσουλάκος).

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής, Χουχούμης (67’ Μαρινάκης), Λαγός (46’ Σάντσεθ), Λουντ, Δώνης (70’ Αγγελόπουλος), Ατζαγκούν (82’ Τανουλίνος), Καλτσάς (73’ Καρέλης), Πέτριτς.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.