Βόλεϊ

Κάστανου: «Θα αποτελέσει σχολείο για μένα ο Παναθηναϊκός»

Αποτελεί το... μπιμπελό της ομάδας βόλεϊ γυναικών του Παναθηναϊκού! Ο λόγος για την 17χρονη, Λήδα Κάστανου, η οποία μίλησε αποκλειστικά στο panathinaikos24.gr, για το όνειρο της που έγινε πραγματικότητα… Ποιο είναι αυτό; Η μεταγραφή της, στα... σαλόνια της Α1 με τη φανέλα του «τριφυλλιού»!

Η ταλαντούχα διεθνής με Κορασίδες και Νεανίδες, η οποία θεωρείται η μικρότερη -ηλικιακά- μεταγραφή του «τριφυλλιού», ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, εμφανίστηκε χαρούμενη για αυτή τη εξέλιξη στην καριέρα της και όταν ρωτήθηκε για τις προσωπικές της φιλοδοξίες, η απάντηση της, ήταν χαρακτηριστική: «Θέλω να παίζω όσο γίνεται περισσότερο».

Παράλληλα, μεταξύ άλλων έκανε ειδική αναφορά, στο πολύ καλό κλίμα που συνάντησε στην ομάδα, ενώ μας αποκάλυψε και το τι, την… αγχώνει!

Αναλυτικά η συνέντευξη της Λήδας Κάστανου στο panathinaikos24.gr:

-Αποτελείς τη μικρότερη ηλικιακά μεταγραφή του Παναθηναϊκού ενόψει και της νέας αγωνιστικής περιόδου…

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για την μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Είναι μεγάλη μου τιμή που θα αγωνίζομαι σε ένα τέτοιο μεγάλο σύλλογο και στα σαλόνια της Α1. Ανυπομονώ να αγωνιστώ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Νομίζω ότι θα αποτελέσει  «σχολείο» για εμένα η μεταγραφή μου στον Παναθηναϊκό. Εύχομαι να έχουμε μια καλή χρονιά με υγεία και να φτάσουμε όσο ψηλότερα  γίνεται και αυτό θα γίνει με πολλή δουλειά και νίκες».

-Προσωπικές φιλοδοξίες;

«Θέλω να παίζω όσο γίνεται περισσότερο, αφού θα είμαι και στην πρώτη ομάδα. Να βελτιωθώ τεχνικά και εύχομαι να πάνε όλα καλά. Εγώ από την πλευρά μου θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό, προκειμένου να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της και αυτό θα γίνει μόνο μέσα από σκληρή δουλειά. Από εκεί και πέρα στο μέλλον, αν μου γινόταν πρόταση και από ομάδα του εξωτερικού, θα ήθελα να πάω, γιατί σίγουρα θα αποκομίσω πολλές εμπειρίες».

-Αποτελείς νέο «αίμα» με όνειρα και φιλοδοξίες στο χώρο του βόλεϊ. Τι πιστεύεις πως πρέπει να γίνει, προκειμένου ο κόσμος να έρθει ακόμη πιο κοντά στο βόλει;

«Πιστεύω ότι αυτό εξαρτάται από εμάς τους αθλητές. Νομίζω ότι με σκληρή δουλειά και αφοσίωση γι αυτό που αγαπάμε, σίγουρα θα έχουμε θετικά αποτελέσματα και έτσι ο κόσμος θα έρχεται στο γήπεδο. Η ανάδειξη του βόλεϊ έρχεται από εμάς και σε συνδυασμό με τη στήριξη του κόσμου, θα έχουμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα».

-Πέρυσι στον Ηρακλή Κηφισιάς, φέτος στον Παναθηναϊκό. Το περίμενες;

«Ήμουν 50-50, ωστόσο όλα πήγαν καλά. Ήθελα να αγωνιστώ στην Α1 και το γεγονός ότι αυτή η εξέλιξη στην καριέρα μου, ήρθε και με μεταγραφή σε ένα μεγάλο σύλλογο, όπως είναι ο Παναθηναϊκό, με κάνει ιδιαίτερα χαρούμενη. Ήταν το όνειρο μου. Δυόμιση εβδομάδες, που είχα πάει δοκιμαστικά, μου άρεσε πάρα πολύ το κλίμα που επικρατούσε μεταξύ των συναθλητριών μου. Αυτό που κέρδισε σε αυτή την ομάδα ουσιαστικά, ήταν  και το κλίμα. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο το κλίμα στην ομάδα, καθώς βοηθάει πάρα πολύ στην αποτελεσματικότητα του αγωνιστικού κομματιού».

-Με τον προπονητή σου έχεις μιλήσει;                                                               

«Είχαμε μιλήσει για τις ώρες του σχολείου, γιατί φέτος ξεκινάνε νωρίς οι προπονήσεις. Ο προπονητής μου, μου έδωσε μία πολύ σημαντική ευκαιρία να αγωνιστώ στον Παναθηναϊκό και εγώ από την πλευρά μου πρέπει να τον δικαιώσω και να δικαιωθώ με την επιλογή μου. Λίγα λόγια και σκληρή δουλειά».

-Ο Παναθηναϊκός περιβάλλεται από ισχυρή φίλαθλη δύναμη. Σε αγχώνει το γεγονός που θα αγωνιστείς μπροστά σε τόσο κόσμο;

«Από τη μία είναι τέλειο, που θα αγωνιστώ μπροστά σε τόσο κόσμο και από την άλλη λίγο αγχωτικό, γιατί σίγουρα όταν ανήκεις σε μία τέτοια ομάδα, αυτόματα έχει και υψηλές απαιτήσεις. Εμείς από την πλευρά μας, θα δίνουμε σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά τον καλύτερο μας εαυτό, κάνοντας χαρούμενο τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Το σημαντικό είναι να γίνουμε όλοι ένα, για το καλό του Παναθηναϊκού. Και στις νίκες, αλλά και στις ήττες να είμαστε όλοι μαζί. Ο κόσμος να είναι δίπλα μας».

Exit mobile version