ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Θέματα / Αφιερώματα

Οι ανατροπές επί Αναστασίου (Vids)

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της ομάδας του Γιάννη Αναστασίου είναι ότι δεν παρατάει τα παιχνίδια ακόμα και αν βρίσκεται πίσω στο σκορ. Με αφορμή αυτό το Panathinaikos24.gr σας θυμίζει τις ανατροπές των «πρασίνων» στην Super League με τον Γιάννη Αναστασίου στο… «τιμόνι» της ομάδας.

Οι ανατροπές επί Αναστασίου (Vids)

Ουκ ολίγες φορές ο Παναθηναϊκός τα τελευταία 3 χρόνια έχει βρεθεί πίσω στο σκορ στο πρωτάθλημα. Ο Γιάννης Αναστασίου και η ομάδα αρκετές από αυτές τις φορές έχουν καταφέρει να ανατρέψουν την κατάσταση.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή

Ανατροπή με Αμπέντ

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 13ο λεπτό με εκπληκτικό γκολ του Τριάδη με τους «πράσινους» να αντιδρούν και να ισοφαρίζουν άμεσα. Στο 20ο λεπτό της αναμέτρησης οι παίκτες του «τριφυλλιού» άλλαξαν πολύ γρήγορα την μπάλα με τον Μεχντί Αμπέντ να την σπρώχνει με ευκολία στα δίχτυα.

Η ολική ανατροπή ήρθε στο 53’ με γκολ του Γαλλοαλγερινού και πάλι. Οι «πράσινοι» κέρδισαν φάουλ, ο Νάνο πάτησε την μπάλα στον Αμπέντ και ο τελευταίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αφού πρώτα χτύπησε το αριστερό δοκάρι του Τσέμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα του Μεχντί Αμπέντ που πετύχαινε δύο γκολ σε έναν αγώνα.

Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024
Τι λένε τα κομπιούτερς κι οι αριθμοί: Παναθηναϊκός 2023 vs Παναθηναϊκός 2024 1.129 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Η ανατροπή των ….ανατροπών

Οι «πράσινοι» την 2η αγωνιστική της σεζόν 2014-15 υποδέχονταν τον Πανιώνιο στη Λεωφόρο. Στο 85ο λεπτό ο Πανιώνιος προηγήθηκε με τον Μπουμάλ και τα πράγματα φαίνονταν να δυσκολεύουν για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» όμως έδειξαν «μαχητική ψυχή» και κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι. Στο 91′ ο Μέντες κέρδισε την κεφαλιά-πάσα στον Ατζαγκούν με τον τελευταίο να πλασάρει σωστά και να κάνει το 1-1 και στο 94′ ο Πέτριτς έκανε το 2-1 μετά από σέντρα του Κάρλος Ζέκα.

Με Ζέκα, Ντίνα και Καρέλη

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε τον Πλατανιά στην Κρήτη στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής της σεζόν 2014-15. Οι «πράσινοι» παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν στο 10 με τον Καρέλη, ύστερα από πάσα του Δώνη, βρέθηκαν πίσω στο σκορ στη συνέχεια του παιχνιδιού. Πιο συγκεκριμένα στο 14′ ο Κουλιμπαλί έκανε το 1-1 και στο 50′ ο Τόρες έδωσα προβάδισμα στην ομάδα του με 2-1. Στο σημείο εκείνο οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου αντέδρασαν και έκαναν το 2-3 με γκολ των Ντίνα και Ζέκα στο 52′ και στο 69′ αντίστοιχα.

Με Καρέλη και πάλι…

Το «τριφύλλι» φιλοξενούνταν στην Κρήτη από τον ΟΦΗ στα πλαίσια της 24ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της σεζόν 2014-15.

Ο Παναθηναϊκός αιφνιδίασε του Κρητικούς και προηγήθηκε μόλις στο 2’ με τον Νίκο Καρέλη με την συνέχεια όμως να μην είναι ανάλογη. Στο 26΄ο Μονιάκης ισοφάρισε σε 1-1 και στο 44′ ο Μερεμπασβίλι με εντυπωσιακή εκτέλεση φάουλ έκανε το 2-1. Στο δεύτερο ημίχρονο εμφανίστηκε ένας εντελώς διαφορετικός Παναθηναϊκός. Στο 49′ ο Πράνιτς ισοφάρισε και στο 75΄ο Νίκος Καρέλης έκανε την ολική ανατροπή για τους «πράσινους» δίνοντας τη νίκη με 2-3.

Ανατροπή με τον αρχηγό του!

Άλλη μία νίκη έδωσε στον Παναθηναϊκό ο Μάρκους Μπεργκ. Στο 27’ ο Σουηδός στράικερ έκανε το 1-0 με τον Στέφανο Αθανασιάδη να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 40ο λεπτό του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ στο 60ο λεπτό πήρε προβάδισμα με τον Σκόνδρα.

Στη συνέχεια ο Νίκος Καρέλης σε τετ α τετ  έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 2-2. Ο Μάρκους Μπεργκ τότε ανέλαβε να καθαρίσει το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό. Με δύο γκολ στο 70’ και στο 87’ έδωσε… αέρα δύο τερμάτων στο «τριφύλλι» και ουσιαστικά κλείδωσε το τρίποντο. Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΟΚ ήταν να μειώσει σε 4-3 με το Νομπόα στο 93.

Με το… δεξί

Πάλι ο Μάρκους Μπεργκ έβγαλε τα ….κάστανα από τη φωτιά. Οι «πράσινοι» βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 41’ με πέναλτι του Κάπελ. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 51’ με γκολ του Καρέλη μετά από κλέψιμο και πάσα του Μπεργκ. Στη συνέχεια και στο 84ο λεπτό ο Μάρκους Μπεργκ εκμεταλλεύτηκε το λάθος στην άμυνα του Παναιτωλικού και έκανε το 2-1 για τον Παναθηναϊκό.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.