ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ερασιτέχνης

«Οικογένεια ο Παναθηναϊκός»! (video)

Η Ρία Πατεράκη μιλάει στο panathinaikos24.gr για την επιστροφή της στο ελληνικό πρωτάθλημα με τη φανέλα του τριφυλλιού και στέλνει το μήνυμά της για τη νέα ενδιαφέρουσα σεζόν στο μπάσκετ γυναικών.

«Οικογένεια ο Παναθηναϊκός»! (video)

Ιδιαίτερα χαρούμενη για την επιστροφή της στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, εμφανίστηκε η Ρία Πατεράκη.

Η 23χρονη Χανιώτισσα φόργουορντ του «τριφυλλιού» μίλησε αποκλειστικά στο panathinaikos24.gr για τέσσερα χρόνια… απουσίας της από τα ελληνικά παρκέ, ενώ συνέκρινε το κολεγιακό μπάσκετ με το ελληνικό. Παράλληλα, αναφέρθηκε στο οικογενειακό κλίμα του συλλόγου, αλλά και για τις προσωπικές της φιλοδοξίες.

Στους Πάνο Καραουλάνη, Αγγελική Κουρεμένου

Παναθηναϊκός ΑΟ: « Προστατέψτε τις έδρες μας»
Παναθηναϊκός ΑΟ: « Προστατέψτε τις έδρες μας» 186 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αναλυτικά όσα δήλωσε αποκλειστικά στο Panathinaikos24.gr

Μετά από τέσσερα χρόνια… απουσίας, επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πες μας δύο λόγια…

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, που επέστρεψα στην Ελλάδα και σε έναν πάρα πολύ μεγάλο σύλλογο. Είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένη που ξεκινάει το πρωτάθλημα. Χαίρομαι πολύ για την ομάδα μου και τις συμπαίκτριες μου».

Στην Αμερική ήσουν σε κολεγιακή ομάδα. Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στον ελληνικό και στο κολεγιακό μπάσκετ;

«Μπορώ να πω ότι η προπόνηση είναι πάνω-κάτω η ίδια. Τα παιχνίδια εκεί είναι πιο γρήγορα. Από θέμα τακτικής όμως νομίζω ότι το ελληνικό μπάσκετ υπερέχει».

Όπως είπαμε και παραπάνω λείπεις αρκετά χρόνια από το ελληνικό μπάσκετ. Τώρα που επέστρεψες, έχεις παρατηρήσει κάποιες διαφορές σε σχέση πριν τέσσερα χρόνια;

«Είχα αφήσει το πρωτάθλημα τότε θυμάμαι με δύο ξένες. Επέστρεψα, βρίσκοντας την ομάδα μου πάλι με δύο ξένες (σ.σ γέλια). Δεν έχω προλάβει να δω τις υπόλοιπες ομάδες. Μόνο πέρυσι τον Μάρτιο που ήρθα να δω το final four του Κυπέλλου και έχω μία εικόνα. Νομίζω ότι το επίπεδο έχει πέσει λίγο, σίγουρα παίζει ρόλο και το οικονομικό κομμάτι. Γενικά όμως πιστεύω ότι είναι ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό και μόνο να κερδίζεις πρέπει».

Ρία_Πατεράκη2

Το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα…

«Έχουμε πάρα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα, είμαστε μία οικογένεια».

Πες μας δύο λόγια για τον για τον προπονητή και τις συμπαίκτριες σου:

«Ο κόουτς είναι πάρα πολύ καλός. Δουλεύει πάρα πολύ, προσπαθεί συνέχεια για εσένα, για την ομάδα. Μου αρέσει πάρα πολύ αυτό. Γίνεται πολύ καλή δουλειά. Τώρα από τις συμπαίκτριες μου ήξερα προσωπικά μόνο την Ντέλβα που ήμασταν και παλιότερα μαζί στα Άνω Λιόσια και με τις υπόλοιπες είχαμε παίξει είτε στη Εθνική ομάδα είτε σε κάποιο τουρνουά. Είναι πολύ οικογενειακό το κλίμα στην ομάδα και ευελπιστώ να τα πάμε πολύ καλά».

Πλέον αγωνίζεσαι στον Παναθηναϊκό, μία ομάδα με ένα μεγάλο brand name. Ποιες ήταν οι πρώτες αντιδράσεις από την οικογένεια σου; Ποια ήταν τα συναισθήματα;

«Θετικά συναισθήματα. Ξέρουν όλοι πόσο μεγάλος σύλλογος είναι ο Παναθηναϊκός και τι ιστορία έχει.  Σίγουρα ήταν και για εμένα, κάτι πολύ όμορφο».

Προσωπικοί σου στόχοι;

«Προς το παρόν κοιτάω την ομάδα μου. Να κερδίζουμε παιχνίδι με παιχνίδι και μετά βλέπουμε. Αν κάνω καλό πρωτάθλημα και η ομάδα πάει καλά, τότε και εγώ θα μπορέσω να αναδειχτώ μέσα από αυτό και σίγουρα το καλό θα έρθει. Προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να πετύχουμε τους στόχους μας με τον Παναθηναϊκό».

Ένα μήνυμα προς τον κόσμο…

«Εμείς από την πλευρά μας θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Τους θέλουμε δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια και όλα θα πάνε καλά».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.