ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μηχανή του χρόνου

Όταν ο Παναθηναϊκός ζόρισε την Γιουβέντους(Vid)

Ο Παναθηναϊκός μας έχει χαρίσει όλα αυτά τα χρόνια αρκετές στιγμές χαράς και υπερηφάνειας με τις πορείες του στην Ευρώπη αλλά και σε ματς κόντρα σε μεγάλες ομάδες. Δείτε στο παρακάτω κείμενο πως ο Παναθηναϊκός ζόρισε τη Γιουβέντους στην πρώτη τους ευρωπαϊκή αναμέτρηση.

Όταν ο Παναθηναϊκός ζόρισε την Γιουβέντους(Vid)

Σαν σήμερα πριν από 54 χρόνια και πιο συγκεκριμένα στις 20-09-1961, ο Παναθηναϊκός στην αρχή της μετέπειτα ευρωπαϊκής πορείας του, αντιμετώπισε την πρώτη ιταλική ομάδα και πρωταθλήτρια Ιταλίας Γιουβέντους, για την δεύτερη συνεχή συμμετοχή του στο κύπελλο Πρωταθλητριών στη κατάμεστη με 30.000 θεατές Λεωφόρο.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με το γκολ του Μπρούνο Μόρα στο 42΄ κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα με το γκολ του Ανδρέα Παπαεμμανουήλ στο 64΄και από τότε άρχισε η πίεση προς την εστία των Ιταλών.

Η «Μεγάλη Κυρία» ωστόσο κατάφερε να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας με το 1-1 καθώς οι «πράσινοι» έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Βαγγέλη Πανάκη να κάνει το 2-1 στο 82’. Ο Μίμης Δομάζος έκανε την παράλληλη μπαλιά με το τέρμα της Γιουβέντους αλλά ο Πανάκης προ κενής εστίας δεν κατάφερε να τη στείλει στα δίχτυα.

Στον επαναληπτικό αγώνα ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε στο Τορίνο, καθώς τα γρήγορα γκολ των Ιταλών (20’ Νικολέ, 25’ Ροσάνο), έδωσαν τα ηνία του αγώνα στην πανίσχυρη τότε Γιουβέντους . Ωστόσο οι «πράσινοι» προσπάθησαν να μειώσουν και το κατάφεραν με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιάννη Χολέβα στο 62’ για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα 2-1 και το οποίο έβαλε τέλος στην ευρωπαϊκή πορεία της ελληνικής ομάδας.

Κύπελλο Πρωταθλητριών 1961-62

20/09/61: Παναθηναϊκός – Γιουβέντους 1-1 (64’ Παπαεμμανουήλ – 42’ Μόρα)

27/09/61: Γιουβέντους – Παναθηναϊκός 2-1 (20’ Νικολέ, 25’ Ροσάνο – 62’ Χολέβας, πεν.).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ